Wat als een geintje begon met een stel mamabloggers bij elkaar, werd uiteindelijk een echte tag. In de My Breast Friends Tag beantwoorden we vragen over onze borsten en vragen tegelijkertijd aandacht voor Pink Ribbon. Oktober is borstkanker maand, maar ook in september mogen we hier al bij stilstaan. 

Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen (plastische chirurgie)?

Zeg nooit nooit. Als het niet zo vreselijk veel geld zou kosten, zou ik er waarschijnlijk sneller voor kiezen. Voor nu zou ik in elk geval met de kosten voor een operatie aan mijn borsten leukere bestemmingen weten.

Wat is jouw favoriete BH kleur?

Ik denk niet echt dat ik een favoriete kleur heb. Wel draag ik het meest een zwarte BH.

Controleer jij ze wel eens?

Ja soms wel, maar niet trouw maandelijks. Al denk ik dat je het onbewust tijdens het wassen onder de douche toch wel doet en het dan waarschijnlijk ook opvalt als er toch iets anders is dan anders.

Komt er borstkanker voor in jouw familie?

Nee, van alle ziektes die er in mijn familie voorkomt, is kanker er geen van.

Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap(pen)?

Nogal ja, ze groeiden als kool en al na een paar weken kon ik mijn eigen BH’s niet meer aan. Nadat ik stopte met borstvoeding was ik bang dat er helemaal niks meer van zou overblijven. Zonder bh stelt het ook niet heel erg veel voor. Toch heb ik wel een grotere cupmaat dan voor de zwangerschap. Maar ze zijn er niet mooier van geworden.

Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?

Haha nee. Ik vind het geven van namen aan lichaamsdelen niet zo nodig eigenlijk.

Ken je de stichting Pink Ribbon?

Zeker, buiten dat het een goed doel voor borstkanker is, verkopen ze ook nog eens hele toffe spullen. Waarvan (een deel van) de opbrengst ook weer naar het goede doel gaat.

Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?

Om eerlijk te zijn denk ik dan aan de zogenaamd mysterieuze statusupdates op Facebook die eens in de zoveel tijd verschijnen. Daar heb ik zelf helemaal niets mee. Het helpt namelijk totaal niet. Ja je krijgt aandacht voor borstkanker. Maar van aandacht worden mensen niet beter.

Al twijfel ik ook wel eens aan de oprechtheid van goede doelen organisaties. Hoe vaak hoor je ten slotte niet dat er heel erg veel geld naar een of andere directeur gaat en er uiteindelijk maar weinig geld bij de onderzoeken zelf terecht komt? Toch twijfel ik daar bij Pink Ribbon veel minder over en help ik het goede doel vaak door een van de producten te kopen.


 

Niet alleen ik heb de ‘My Breast Friends Tag’ ingevuld. Lees ‘m ook bij Gwen, Saskia, Angela, MeikeGeertje, Fleur, Simone, Judith, Josan, Jess en Lieke.

Wil jij de tag ook overnemen? Graag! Hoe meer aandacht er komt voor Pink Ribbon hoe beter. Vergeet niet te vermelden dat je de tag bij één van ons bent tegengekomen! En laat het even weten in een reactie als je de tag hebt overgenomen, ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Best gelezen artikelen van augustus
Next Bratz are back!

10 thoughts on “My Breast Friends Tag

  1. Wat een mooie tag om te lezen. Ik herken mij heel erg in je laatste antwoord over de oprechtheid van de organisaties. En die foto erbij is echt tof!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Een nerveus kind kalmeren

26 oktober 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten