Op de blog van Saskia kwam ik deze leuke furry friends tag tegen. Een aantal vragen over je harige beestjes, zo leren jullie onze monstertjes ook wat beter kennen.

Wat zijn de namen van je huisdieren en hoe ben je op deze namen gekomen?

Akira, Zoey en Smirnoff. Voor we Akira kregen is Joost zijn hele iTunes lijst nagelopen, alle artiesten kwamen voorbij en bij hardcore DJ Akira dachten we, ja! Dat wordt haar naam! De moeder van Zoey en Smirnoff was onze poes, haar naam was Baco. Baco is doodgereden toen Zoey en Smirnoff en hun 3 broertjes en zusjes nog maar 12 dagen jong waren. Toen we wisten dat Zoey & Smirnoff zouden blijven kon Smirnoff gewoon geen andere naam krijgen, met haar witte vacht en haar grijze staart was ze precies een Smirnoff mixje. Zoey vonden ik en mijn moeder gewoon een mooie naam.

Wat voor soort dier is het en welk ras?

Zoey en Smirnoff zijn poezen, gewone huis, tuin en keuken poezen. Europese korthaar wordt dat genoemd geloof ik. En Akira is een hond, een Rottweiler.

Hoe lang heb je je huisdieren al?

Zoey en Smirnoff heb ik op 12 mei 2007 geboren zien worden. Zij zijn met mij meeverhuisd toen ik op mezelf ging wonen en wonen nu dus nog steeds bij ons. Akira hebben we sinds 10 januari 2013, nu dus ruim 16 maanden.

Hoe kom je aan je huisdieren?

Zoey en Smirnoff zijn de kittens van onze poes, dus dat spreekt verder voor zich. Akira hebben we via Marktplaats. Zij was al 13 weken oud en bleef over uit een nestje, toen we gingen kijken was ze gelijk zo lief en enthousiast dat we haar direct meenamen. De beste beslissing ooit!

Hoe oud zijn je huisdieren?

Zoey en Smirnoff zijn 7 jaar en Akira is nu 1,5 jaar oud.

Wat is er zo grappig aan (de persoonlijkheid van) je huisdieren?

Zo.. Heb je even? Zoey is een hele eigenwijze poes, echt een koninginnetje, zij bepaald wat er gebeurt. Als zij de woonkamer uit wil, zal ze ook zorgen dat dat lukt, dus blijft ze zich net zo lang bij de deur verstoppen tot deze open gaat en dan neemt ze een sprint de hal in. Zij bepaald ook zelf wanneer ze bij je komt liggen, je kunt haar wel proberen te lokken, maar daar trapt ze niet in.
Smirnoff is een aparte, ik zeg ook vaak, volgens mij zit daar gewoon een mens in, een soort reïncarnatie ofzo. Smirnoff kan onze visite urenlang aan zitten te staren vanaf de tafel, zo erg dat de visite er nerveus van wordt. En madame wil bij mij altijd in mijn nek liggen. Zij en Joost liggen elkaar niet zo, dus Smirnoff is echt mijn poes.
Akira is eigenlijk altijd grappig. Ze trekt nog steeds haar kop scheef als je tegen haar kletst, normaal gesproken houden puppy’s daar ineens mee op, maar Akira niet. Bij alles wat je zegt trekt ze een schuine kop. Verder wil ze overal mee helpen. Ze is echt Joost zijn hond. En overal waar Joost gaat, gaat Akira. Helpen een luier verschonen, helpen met de wasmachine volladen, helpen met stofzuigen, helpen met koken. Eigenlijk loopt ze natuurlijk gigantisch in de weg, maar als je naar haar kijkt met het idee haar weg te sturen kijkt ze met haar vrolijke smeekoogjes naar je en ondertussen kwispelt ze blij, dat je dat wegsturen maar laat. Stiekem is Akira dus een beetje verwend, maarja. Ze maakt in elk geval een heel groot deel uit van ons gezin.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Heel belangrijk. Al moet ik zeggen dat sinds Luuk er is de band met de poezen heel anders is. Smirnoff is niet 100% zindelijk en daar hebben we veel last van, maar aan de andere kant is ze ook zo lief dat ik haar ook niet weg wil doen. Akira is echt ons alles, zij is echt onderdeel van het gezin en hoort er dus gewoon bij. Dat wordt nog wat als ze over heel wat jaartjes naar de hondenhemel gaat vrees ik..

Wat zijn je favoriete herinneringen die je met je huisdieren hebt?

Met de poezen zijn het hele kleine momentjes, gewoon even knuffelen. Zoey die spinnend tegen mijn zwangere buik aan kwam liggen en dan echt kon genieten van het geschop, Smirnoff die lekker in mijn nek komt kroelen. Maar vooral dat ze er gewoon zijn 🙂
Voor Akira is dat anders, daar maken we veel meer met mee. De puppy cursussen waren fantastisch. Joost deed examen met Akira en de opdracht “Hier!” moest gedaan worden. Joost gaat aan de andere kant van het veld staan, roept; “Akira, hier!” en mevrouw rent als een vrolijke gek op mij af, terwijl ik langs de zijlijn stond en helemaal niet mee deed met het examen. En dan ook nog aan mijn voeten gaan zitten en verwachten dat ze een koekje krijgt haha. Verder is 1 van mijn favoriete herinneringen dat Akira zo ontzettend lief is voor Luuk. De eerste week wilde het met de borstvoeding niet zo vlotten, Luuk viel alsmaar in slaap, dus trokken we zijn sokjes uit om aan zijn voetjes te kriebelen om hem wakker te houden. Al snel nam Akira die rol over door aan meneertje zijn voetjes te likken. Zo lief!

Komen ze vaak bij de dierenarts?

Nee nooit eigenlijk, wel gaat Akira binnenkort onder het mes voor een sterilisatie. Ze is op dit moment loops, dus daarna kunnen we een afspraak plannen.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Akira noem ik meestal lieffie, of kippie.
En Zoey nomen we Zoster, Smirnoff noem ik meestal smerig nofje, maar dat komt omdat ze zo vaak buiten de kattenbak plast haha, dus is niet echt lief bedoeld.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Van rug naar buik
Next Banaan-ei pannenkoekjes

6 thoughts on “My furry friends

  1. Akira is zo’n prachtig beest. Je katjes zijn ook leuk. Wij hebben ook twee van die harige rampenplannen. Het zijn echt van die buitenkatten alleen die ik met het mooie weer amper zie. Gelukkig willen ze wel kroelen als ze koude poten hebben.

    1. Dank je 🙂 Akira is qua karakter net zo mooi als ze eruit ziet, we hebben het echt met haar getroffen! En Zoey en Smirnoff kwamen voor we hier gingen wonen ook altijd buiten en dan zag ik ze nooit. Alleen als ze met cadeautjes (kikkers, muizen en vogels) thuiskwamen werd ik uitgebreid begroet.. Brrrr

  2. Ik ga m niet delen .. heb geen dieren. Geen tijd voor en eerlijk gezegd heb ik ook niks met dieren. Wij gaan te graag weekendjes weg en na jaaaaaaren in de kinderen te hebben gezeten bevalt de vrijheid prima haha

    gr Elise

    1. Tja, het is maar net hoe je het bekijkt. Voor mijn gevoel heb ik juist veel meer vrijheid met mijn beestjes. Nee ik kan niet langer dan 7/8 uur van huis wegblijven, maar Akira kan overal mee naartoe, als we een weekend weg zouden gaan, kan ze mee. Gaan we op vakantie, hebben we een geweldig opvang adres voor haar. En de poezen vermaken zich samen wel, met vakanties gaat de buurvrouw bij ze op de koffie en geeft ze eten.. Ik heb in elk geval nog nooit het gevoel gehad iets te moeten laten, dus het heeft niets met vrijheid te maken..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weg met mijn cola verslaving

23 november 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten