Voor de blog mocht ik samen met een aantal andere mensen naar KidZcity. Dit liet ik me niet twee keer zeggen. Ik ken KidZcity goed, want ik heb er een aantal jaar gewerkt. Maar het leek me erg leuk om het grootste indoor speelparadijs van de randstad nu eens als klant te ervaren. Vriendin Wendy en haar oudste zoon Jayden wilden graag met ons mee. En zo vertrokken we op een regenachtige dinsdagochtend allebei naar Utrecht. 

Bij binnenkomst trof ik al direct een ex-collega. Die Luuk overigens direct herkende van de foto’s op mijn blog. Luuk is beroemd. Dat blijkt maar weer! Na kort te kletsen mochten we naar binnen. Jayden vond het geweldig en wilde als een speer zijn jas uit hebben om rond te kunnen rennen.

We ploften neer in de pamperhoek. Speciaal ingericht voor kinderen tot en met 4 jaar. Zodat de allerkleinsten niet omver gelopen worden door de grotere kinderen. De pamperhoek is voorzien van een ballenbak, klimtoestel en om de pamperhoek is een soort autobaan aangelegd met verschillende loopauto’s erin. Jayden wist direct hoe het werkte en scheurde al gauw voorbij op een loopauto. Luuk kroop wat rond in de pamperhoek en besloot al snel te gaan staan. Waar hij dat normaal gesproken alleen deed aan mijn broekspijn, trok hij zichzelf hier op aan een speeltoestel en keek trots om zich heen. Heerlijk om te zien dat hij zich goed vermaakt.

Jayden wilde graag met ons in de Balloonride. Een grote draaimolen met verschillende luchtballonnen eraan vast. Ik, die niet goed tegen draaiende attracties kan, werd overgehaald door mijn grote vriend Jayden. Luuk op schoot en de balloonride ging draaien. Het duurde naar mijn idee iets te lang, maar dat lag vooral aan het feit dat mijn maag er niet goed tegen kon. Luuk kraaide het met zijn 9 maanden uit van de pret. Hij vond het prachtig al die bewegingen en lampjes om zich heen. Had er in ons mandje tenminste nog iemand lol.

KidZcityUtrecht

Natuurlijk moesten we ook de botsauto’s even in. Jayden achter het stuur en ik achterop om o.a. het gaspedaal in te kunnen drukken. Jayden vond het vooral leuk om 1 kant op te sturen. En jawel, daar draaiden we weer rondjes. Jayden genoot duidelijk en botste het liefst zo hard mogelijk overal tegenaan. Luuk vermaakte zich ondertussen prima bij Wendy op haar arm.

Ook de Safaritrein werd bezocht. “Luukie in de tein!” riep Jayden door de grote speelhal van KidZcity. Jayden vond dat wij er ook in moesten. En hij was erg onder de indruk van de (speelgoed)dieren die langs de route van de trein stonden. Toen ik na het safari tochtje met Jayden van de hoge familieglijbaan wilde gaan liet hij me halverwege stikken. Ik mocht zelf naar boven lopen en hij ging bij mama wel kijken hoe ik naar beneden zou gaan. Nou ja, dan doen we dat maar. Ik dus van de glijbaan af. En nadat Jayden dat zag, wilde hij toch ook wel. Maar wel samen met zijn eigen mama.

Natuurlijk moest er ook gegeten worden. Boven de speelhal zit een restaurant. Je kunt hier allerlei lekkers halen en je kijkt uit over de speelhallen. Best handig als je als ouder alleen met je kinderen bent. Zo kun je toch een beetje een oogje in het zeil houden. Maar je kunt hier, of op het grote terras dat er aan vast zit ook lekker zitten. Wij aten lekker frietjes en een snack. En Luuk genoot van zijn fruitpotje. Al probeerde hij wel een frietje van Jayden af te pakken. Ja, Luuk weet blijkbaar wel wat lekker is. En we namen nog een ijsje toe ook.

KidZcityUtrecht2

Na het eten werd het tijd voor een rondje in de paardencarrousel. Om vervolgens even wat te spelen in het kindertheater. Hier liggen hele grote legoblokken. En terwijl de kinderen lekker speelden, wandelde ik nog even de lasergames binnen. Deze attractie was voor onze kleintjes natuurlijk niet geschikt. Maar is voor de grote kinderen absoluut een succes. En voor papa’s trouwens ook, weet ik nog uit de tijd dat ik daar werkte haha.

In het klimdoolhof is ook voldoende te spelen voor de oudere kinderen. Net als in de timekeeper. Hier kun je zachte balletjes naar elkaar schieten vanaf verschillende verdiepingen. Op verschillende plekken in de speelhallen zijn terrasjes met verschillende tafels en stoelen. Zo is er altijd voldoende zitgelegenheid.

KidZcity is dus zelfs met je baby al leuk om te bezoeken. Wel zou ik adviseren om iemand mee te nemen met een ouder kindje. Wel zo gezellig! Wij gingen op een dinsdagochtend en we waren met maximaal 15 mensen in het hele pand. Heerlijk rustig dus. Dat was wel fijn en een echte must. Ik denk dat Luuk het met drukte veel minder leuk zou vinden. Nu kon hij lekker rondkruipen en doen wat hij wilde. Kennismaken met de ballenbak en zijn grote vriend Jayden na doen in alles wat hij deed. Een bezoekje aan KidZcity is zeker voor herhaling vatbaar.

Wist je dat je met de NapPas korting krijgt op onder andere een dagje uit bij KidZcity?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #36
Next Dag 2014

2 thoughts on “Naar KidZcity met je baby

  1. Aah wat waren ze nog klein!! Super leuk om terug te kijken!! 😉 hahaha wat gaat mama halen ijs hahahah lache mannetje! Moeten we binnekort maar weer doen zo n dag! 😉

    Xxx wen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Maxomorra + winnen

3 juli 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten