In mei dit jaar hakten we de moeilijke knoop door, we moesten onze auto verkopen en dit gebeurde dan ook al snel. Het geld dat we kwijt waren aan de auto, was nodig voor andere zaken. Gelukkig staan de zaken er nu anders voor en konden we het ons veroorloven een nieuwe auto te kopen. 

Hoe ging het zonder auto?

Eigenlijk hadden we niet veel te klagen. Meestal was het heel goed te doen om met de fiets of het openbaar vervoer op de plaats van bestemming te komen. Al was het niet altijd even fijn, want we moesten ook door de regen heen, of door de wind en dat viel niet altijd mee.

Waar ik nog de meeste moeite mee had waren de boodschappen. Het viel niet mee deze een keer per week te doen, zoals wij gewend waren. En als dit wel lukte, deden we dit bij een supermarkt in de buurt die met sommige spullen net even duurder is dan andere supermarkten. Al met al konden we daar dus niet echt op besparen.

Ook het openbaar vervoer is niet gratis. Nu heb ik de afgelopen maanden niet veel vaker dan anders de bus of de trein gepakt, maar de enkele keren dat ik dit wel deed kwam het besef dat de benzine voor een auto toch goedkoper zou zijn. Voor mijn gevoel gingen we een stuk minder makkelijk even gauw ergens naartoe. Of leenden we de auto van mijn moeder als zij met vakantie was, of we ergens naartoe moesten waar je met het OV nauwelijks kon komen.

Foto 26-09-15 15 22 54

Toch weer een auto

Hoewel we erachter zijn gekomen dat we prima zonder auto kunnen, begon het wel weer te knagen nu ik zoveel werk. Want hoewel een auto vooral heel erg luxe is, waren er toch wel veel momenten waarbij een auto erg handig geweest zou zijn. Al was het maar voor een familie bezoek aan de andere kant van het land. Ik heb al zo weinig tijd en als je dan ook nog extra uren kwijt bent door het reizen met het OV (want ik heb altijd vertraging helaas..), ga je minder makkelijk ergens naartoe.

Lees ook: Groot gezin? In deze auto’s passen jullie allemaal

We besloten dus weer een auto te kopen. Zo goedkoop mogelijk en vooral zo licht mogelijk, zodat het in vaste lasten allemaal laag zou blijven, want als zelfstandig ondernemer wisselen mijn inkomsten nog wel eens. Een goedkope auto vinden die ook nog eens degelijk is valt absoluut niet mee. Daar hadden we ons wel een beetje in vergist. En net toen we het op wilden geven, liep ik tegen een hele leuke Nissan Micra aan. Net boven ons budget, maar dan wel afgeleverd met een nieuwe APK. Tja, dat lieten we ons geen tweede keer zeggen. Na een proefrit die erg prettig was, besloten we deze auto te kopen.

Inmiddels hebben we de auto alweer een maand en zijn de nodige kilometers er al mee gereden. Ik vind het heerlijk om weer zo mobiel te zijn, vooral in de komende wintermaanden. Zo kunnen we ’s avonds alsnog bij familie of vrienden op bezoek, zonder ’s avonds laat nog met Luuk op de fiets naar huis te moeten.

Wanneer het financieel nog steeds niet mogelijk was geweest, was het geen probleem geweest om zo door te gaan. Maar nu het wel weer mogelijk is en we zo’n fijn auto’tje gevonden hebben, ben ik helemaal tevreden. Ik zou bijna weer plezier krijgen in het doen van de boodschappen. Het maakt ons een stuk mobieler en dat is wel heel erg fijn.

Zou jij zonder auto kunnen?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #70: Nieuwe tattoo en Beekse Bergen
Next Blote mama buik van Wiebke

6 thoughts on “Nieuwe auto

  1. Als het moet kan ik zonder auto, heb hem zelf een paar jaar geleden ook verkocht omdat ik geld nodig had. Maar toen het weer kon, stond er ook al snel weer een autootje voor het huis. Ook een kleintje, Suzuki Alto. Fijn dat jullie weer kunnen rijden, helemaal in de wintermaanden.

  2. Een auto kunnen hebben is zo fijn! Wij kunnen het nu niet betalen maar dat komt wel. Gelukkig wonen m’n schoonouders in de buurt en is het vaak mogelijk een auto van hen te lenen. Een auto geeft je zo veel vrijheid en het maakt het allemaal net even wat makkelijker!

  3. ik zou helemaal niet zonder auto kunnen. Omdat ik hem echt nodig heb (lange afstanden) én ook omdat ik het niet zou willen! Wij zijn niet anders gewend…
    Succes met jullie nieuwe wagen!

  4. Fijn dat jullie weer een leuk autootje gevonden hebben. Ik woon in een dorp met slechte (en weinig) ov-verbindingen. Zonder auto kunnen we dus eigenlijk niet, dan zouden we heel erg afhankelijk worden van anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Dadelijk

19 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten