Gisteren zat ik, zoals wel vaker, wat te kletsen met vriendin Simone. Zij is druk bezig met wachten tot haar bevalling binnenkort gaat beginnen en vindt het leuk om soms met me mee te denken over mijn blog. En andersom vind ik het leuk om soms met haar mee te denken. En zo kwam een nieuwe layout voor MamaKletst ter spraken. De keuze was al snel gemaakt.

Het is niet zo dat ik mijn vorige layout echt zat was. Ik vond het een mooi theme, maar helaas kwam ik bij de een na de ander tegen. Soms keek ik wel eens rond naar een andere layout, maar ik vond nooit wat naar mijn zin. Toen ik met Simone zat te kletsen over het verbeteren van mijn blog, kwam zij ineens met de link naar deze layout op de proppen. Eerst reageerde ik wat lacherig, maar al snel zag ik er alleen nog maar voordelen in. Bedankt Simoon!

Een uur later rekende ik het theme af en kon ik het gaan uploaden. En met een klein beetje hulp was de nieuwe layout al snel opgebouwd tot wat het nu is. Een lichte en minimalistische layout. Een toffe achtergrond en duidelijke kopjes in de sidebar. Ik ben er echt zo blij mee!

FlorenceLayoutVorige layout

Of er veel veranderd is? Dat valt eigenlijk wel mee. De header is nog hetzelfde. Volgens mij zorgt dit ervoor dat ik herkenbaar ben en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken, dus die mag blijven. Verder zit er weinig kleur in de layout zelf. Het is zwart, wit en grijs. Zodat mijn foto’s er beter uitkomen en de rest van de layout vooral rust uitstraalt.

Ook kun je vanaf de homepage nu zien of een artikel reacties heeft of niet. Dat mistte ik toch wel bij de vorige layout. Voorlopig ben ik heel erg tevreden. Misschien dat ik her en der nog het een en ander ga finetunen. Maar voor zover het er nu naar uit ziet is het helemaal af.

Wat vind jij van mijn nieuwe layout? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Knutselen voor vaderdag
Next Eerste schoenen kopen

15 thoughts on “Nieuwe layout

 1. Ik herken je probleem met je vorige layout.. ik kom hem inderdaad overal tegen, maar ik vind hem fijn dus ik laat het voorlopig even zo.
  Ik vind je nieuwe layout erg mooi, maar hij is bij mij wel wat traag en de foto’s worden groter weergegeven. Misschien alleen bij mij, maar ik geef het toch maar even door 😉

   1. Ik gebruik Firefox inderdaad. Het is zo dat wanneer ik een blogpost wil openen, hij even een tijdje moet laten. Het kan ook zijn dat dit in mijn verbinding ligt, maar het viel me op 🙂

 2. Mooi hoor. Ik hou wel van dat minimalistische. Vind het persoonlijk wel wat vervelend dat je onder je menu de hele tijd mee naar beneden schuift (maar snap dat anderen dit juist heel erg handig vinden). Heb je er veel geld voor moeten neerleggen? Ik ben nog steeds blij met de nieuwe layout (nou ja, begin 2015) dus ik hou het voorlopig zo. Maar hey, een website is soms ook toe aan een nieuw jasje 😉

  1. Je bedoelt dat het topmenu zichtbaar blijft als je naar beneden scrollt? Ja, dat vind ik juist fijn ja haha. En veel geld, ach, valt wel mee. Het heeft me € 55,00 gekost en was in twee uurtjes klaar met de installatie en het finetunen 🙂

 3. Heel netjes 🙂 Bij mij onderin zijn al je foto’s van een verschillend formaat, volgens mij is dat niet de bedoeling? Gewoon in Chrome. Veel plezier met je nieuwe thema!

  1. Nee klopt, dat is een kwestie van al mijn blogs een voor een nalopen. Daar was ik al mee bezig 😉 Maar moet nu wat meer haast achter. Wat een werk haha

 4. Ik heken het ook! Je komt de layout die je eerst had, en die ik ook al weer een tijd heb overal tegen. Jammer is dat wel. Ik denk erover om iets anders te gaan nemen, maar er is zoveel te vinden.
  Fijn dat de header hetzelfde is gebleven

 5. Hij is erg mooi…ik vind het zoooooo lastig om de perfecte layout te vinden…ik ben hem tot nu toe in deze 3,5 jaar nog nooit tegengekomen in ieder geval…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoe schrijf je een bevalplan / geboorteplan?

22 oktober 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten