Vorige week was het een heftige week, ik begon weer met werken na mijn zwangerschapsverlof en jeetje, dat viel me zwaar! Ik deed mijn best het huis waar mogelijk op te ruimen (met hulp van Luuk!), Luuk ging logeren bij opa en oma, we gingen spontaan uiteten en ik had een erg druk maar gezellig weekend. 

Maandag

Mijn laatste dagje zwangerschapsverlof. Ik gebruikte de dag om orde te scheppen in mijn stapel met was. Luuk helpt me altijd graag met de was. Haalt de droger leeg, of stopt de was er juist in voor me. Ideaal, zo’n hulpje! Kind kan dus echt de was doen!

Dinsdag

Mijn eerste werkdag. Het werd een kort dagje, want mijn gastkindje bleek ziek (oorontsteking) en werd na 3 uurtjes opgehaald. Mijn moeder haalde Luuk van de peuterspeelzaal, waardoor ik uiteindelijk best een rustige dag had.

Woensdag

En zo was daar mijn eerste vrije dag al haha. Ik besloot foto’s te maken van mijn twee knullen. En we hebben heel veel gespeeld met elkaar. Maik vindt het steeds leuker om wat op een speelkleed te liggen. Hij doet zijn stinkende best om op zijn buik te rollen. Vlotte kerel.

En zitten doet hij ook heel graag. Op schoot. En dan lekker rondkijken.

Luuk vindt het ook wel gezellig dat ik zoveel tijd op de grond doorbreng nu. Hij stalde al zijn auto’s uit.

En kwam even foto’s maken. Dat had mama immers ’s morgens ook gedaan!

Flesjestijd!

Tijdens het avondeten zit Maik bij ons aan tafel in de newbornschaal van Stokke. Wat is dat toch gezellig.

Donderdag

Het was weer een werkdag. En terwijl mijn gastkindje lag te slapen, speelden Luuk en Maik wat op een boxkleed op de vloer. Luuk doet Maik op zulke momenten graag na. Zo moest hij ook zijn hand naast het boxkleed om de vloer aan te raken haha. Niet veel later werd Luuk opgehaald door zijn opa en oma, hij zou daar twee nachtjes logeren.

Had ik mooi de tijd om mijn kleinste knulletje nog mooi op de foto te zetten. Wat heeft hij mooie ogen he! Het is zo lastig om die bijzondere kleur goed op de foto vast te leggen. Nu is het goed gelukt.

Luuk viel ’s avonds bij opa en oma makkelijk in slaap. Thuis slaapt hij in een peuterbedje. Dus ik ben toch altijd benieuwd of hij nog wel wil slapen in een campingbedje, maar dat ging prima. ’s Morgens roept hij gewoon dat hij wakker is.

Ik maakte van de rust in huis gebruik door veel met Maik te knuffelen. Zo fijn om dat te doen, zonder een stuiterende peuter om ons heen. Quality time is soms echt fijn.

Vrijdag

Na weer een werkdag dook ik samen met Maik op de bank. Ik keek wat gemiste programma’s terug en ondertussen lag Maik tegen me aan te kletsen. Zo gezellig! En wat een geweldig shirt heeft hij aan he!

Geen zin om te koken, dus besloten we uiteten te gaan. Wat we overigens ook wel weer eens met Luuk samen zouden moeten doen. Toch was het ook wel fijn om even ongestoord met elkaar te kunnen kletsen zonder zelf te hoeven koken. Maik vond het ook erg leuk. Al schrok hij wel van de Griek. De eigenaar was jarig en alle gasten gingen voor hem zingen (en luid klappen), als dank gooide hij een bord kapot. Maik schrok zich rot, zielig!

Zaterdag

Ook even quality time met papa samen. De heren genoten er volop van zoals je kunt zien. Ik sliep lekker uit deze ochtend en heb nog wat werk verzet. Die middag zouden we naar mijn schoonouders gaan voor de verjaardag van mijn schoonvader. Luuk was daar dus al en zo zouden we hem gelijk weer mee naar huis nemen.

Och wat waren de mannetjes blij om elkaar weer te zien haha! Luuk bleef Maik knuffelen.

Maik was moe van de reis naar Rotterdam en het geknuffel met opa, oma en zijn tante. Dus hij deed een dutje bij opa en oma op bed, in zijn eigen babynestje. Dat is echt ideaal hoor. Zo is het toch een bekend plekje voor hem. Hij sliep een uurtje heel lekker.

Zondag

Ondertussen maakte ik me steeds drukker over wat ik aan moest met mijn werk. De werkweek was me absoluut niet bevallen en er leek ook geen uitzicht te zijn op verandering. Ik wist niet goed wat ik moest doen. Alhoewel.. Mijn hart volgen leek toch de enige juiste keuze.

Veel tijd had ik niet om na te denken. Ik ging samen met Luuk op uitnodiging naar het theaterstuk van Nijntje op de fiets. Wat vond hij het leuk. Ik stond achteraan en betrapte hem er regelmatig op dat hij zat mee te bewegen op de muziek. Wel nadat hij eerst keihard riep dat ik zijn appelsap moest komen halen. Ehhh oeps!

Na het theaterstuk mochten we ook het Nijntje museum nog in. Daar waren we in de kerstvakantie nog geweest, maar Luuk kan er niet vaak genoeg zijn, hij vindt het daar zo leuk! Inmiddels kent hij de weg er wel en vermaakte zich uitstekend in zijn eentje.

Het Nijntje wintermuseum is erg leuk! Nijntje draagt een muts en er zijn winterse activiteiten in het museum.

Zo kon Luuk ook een beetje skiën. En sleeën.

Heel lang konden we niet blijven, want ik moest direct na het avondeten de deur alweer uit. We stonden na drie kwartier dus weer buiten. Maar Luuk wilde nog wel “eve foto maken mama”.

’s Avonds ging ik met mijn moeder naar de musical Hair in de Schouwburg Utrecht. De voorstelling begon al best vroeg op de avond, dus we aten vroeg en ik ging al snel de deur uit om op tijd in de stad te zijn. Wat was het een mooie musical! Ik ken de film niet, wat misschien maar goed was, want mijn moeder miste stukken en het einde bleek ook anders te zijn dan in de film. Ik ben inmiddels wel erg nieuwsgierig naar de film, dat wordt dus gauw een filmavondje plannen!

Een drukke en volle week, maar wel een hele gezellige! Deze week is totaal anders. Ik heb maar weinig plannen, wel verandert er een hoop op werkgebied en ik ga lekker in huis rommelen.

Lees ook: Weekoverzicht #123

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Ik heb mijn baan opgezegd
Next Inhoud van mijn kraamcadeaumand

4 thoughts on “Weekoverzicht #122: Nijntje museum en musical Hair

  1. Wat heb je lekker veel gedaan deze week zeg! Ik vind musicals altijd wel gaaf om te bezoeken. Zo lijkt de Lion King me echt briljant! Ik vind het nog steeds stoer van je dat je je hart hebt gevolgd, mevrouw!

  2. Wat een heerlijke week heb je gehad. Wat groeit Maik hard zeg wauw. Zo lief hoe de broertjes met elkaar spelen. Gaaf dat je naar een musical bent geweest. Dit heb ik nou nog nooit gedaan zou best wel eens willen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mama Linkies #9

7 juli 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten