Ochtendroutine als drukke werkende moeder

Het is al een tijd geleden dat ik een update heb gegeven over hoe het gaat als werkende moeder met daarnaast ook nog een studie. Om de dagen door te komen, heb ik mezelf wat foefjes aan geleerd om met name de ochtenden rustiger te laten verlopen. Het belangrijkste gedeelte in deze ochtendroutine is mijn momentje voor de spiegel, om even mijn haar en make-up te doen. Maar hoe ik daar de tijd voor vind in een hectische ochtend?

Inhoudsopgave

Haar en make-up

Op werkdagen ga ik meestal niet vol in de make-up. Tenzij ik echt tijd over heb en zin heb om mezelf even op te tutten. Maar over het algemeen blijft het bij een fresh up van mijn haar. Ik volg de curly girl methode, waar ik jullie op een later moment wel meer over kan vertellen. Terwijl mijn haar opdroogt aan de lucht, begin ik met mijn make-up. Wat meestal niet veel meer inhoudt dan een consealer en mascara te gebruiken. Het haalt net de ergste vermoeidheid uit mijn gezicht en het zorgt ervoor dat ik fris aan de dag kan beginnen.

Mijn favoriete mascara

De afgelopen jaren heb ik heel wat verschillende soorten mascara uitgeprobeerd. Maar er is maar één die echt favoriet is voor mijn werkdagen. En dat is the Rocket volume van Maybelline. De mascara zorgt voor mooi volume en klont niet. Wat ik zeker op mijn werkdagen wel echt heel belangrijk vind. Dan is het een kwestie van even vlug een mascara op doen. En zit ik er niet op te wachten nog allerlei klontjes weg te moeten werken. Mijn wimpers krullen van zichzelf niet echt. Wat onbegrijpelijk is als je de wimpers van mijn kinderen ziet, maar dat terzijde. Toch lukt dit met deze Maybelline mascara wel goed. Het borsteltje is groot genoeg, maar niet zo groot dat je bang hoeft te zijn in je oog te prikken. En mijn wimpers krijgen zonder gebruik van een wimper krultang toch de gewenste vorm en volume. En dat maakt mijn drukke ochtenden toch wel een stuk makkelijker!

Voorbereiding is the key

Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet zo goed in enorm vroeg opstaan. Ik heb het wel eens een tijdje geprobeerd. Om 5 uur opstaan om wat aan mijn blog te werken en dan de ochtendroutine er nog achteraan. Maar vaak beginnen mijn werkdagen om half 9 en als ik dan om half 6 of later pas klaar ben, is mijn energieniveau wel erg laag om ’s avonds nog iets uit mijn handen te krijgen. Hier ben ik dus mee gestopt. Wat ik wel doe? Voorbereiden! Na het avondeten, ruimen we de tafel af, vullen de vaatwasser en terwijl de kinderen onder de douche staan, smeer ik alvast de boterhammen voor het ontbijt en de lunch de volgende dag. Het fruit wordt klaargelegd en de flessen met water alvast gevuld in de koelkast gezet. Zodra de kinderen fris gedoucht zijn, zoeken we de kleding uit voor de volgende dag en leggen dit vast klaar. Op het moment dat de kinderen naar bed gaat, zijn alle lunchpakketjes dus al klaar en is het aanrecht leeg en schoon, klaar voor de volgende dag.

De ochtendroutine met kinderen

Mijn kinderen hebben inmiddels allebei de leeftijd dat ze zichzelf uit- en aan kunnen kleden. Dat scheelt een stuk! ’s Morgens kom ik uiterlijk 7 uur uit bed. En leg dan het ontbijt klaar voor de kinderen. Meestal zijn ze dan zelf al wakker geworden en beginnen zich aan te kleden. Dat geeft mij mooi de tijd om de schooltassen te vullen en zelf ook wat te ontbijten. Als zij aangekleed aan het ontbijt zitten en ondertussen wat tv kijken is het toch echt even een half uurtje mama tijd!

Klaar om te gaan!

Zodra ik klaar ben met mijn haar en make-up staan de jongens meestal al klaar om hun schoenen en jas aan te trekken. En kunnen we vertrekken. Ik breng ze naar school en rij zelf door naar mijn werk. Of ik ga terug naar huis om daar aan mijn studie of blog te werken. Stipt om 8 uur elke ochtend zijn we alledrie in elk geval klaar voor de dag. En dat is wel eens anders geweest, met een hoop gedoe over welke kleding er aangetrokken moest worden of dat ze geen zin hadden om te ontbijten. Voor ons werkt deze manier. En ik wil dan ook echt niet anders meer.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten