Online boodschappen doen

Hele lange tijd dacht ik dat het laten thuisbezorgen van de boodschappen een enorme luxe is, die onbetaalbaar zou zijn voor mensen zoals wij. Maar toen ik vanwege de zwangerschap en de bijkomende problemen nauwelijks meer uit de voeten kon en al helemaal geen boodschappen kon doen, besloten we voor het eerst online boodschappen te doen. En wat we niet verwacht hadden; sindsdien doen we niet anders meer. 

Boodschappen in de winkel doen

Ik vond het nooit zo’n straf om boodschappen te doen in de winkel. Ik ging vaak op maandag- of dinsdagavond voor de hele week boodschappen halen en maakte daar echt een momentje voor mezelf van. Dat was fijn, totdat ik 56 uur per week ging werken en de avonden eigenlijk nodig had om puin te ruimen thuis. Want dat lukt niet altijd met 5 kinderen over de vloer. Steeds vaker schoot het er dan ook bij in om weekboodschappen te doen en we gingen al vaak dagelijks naar de Jumbo om de hoek om avondeten te halen en de overige boodschappen die nodig waren voor een dag.

Boodschappen bestellen is duur

We hebben nooit gedacht aan het bestellen van boodschappen omdat ik dacht dat het een stuk duurder zou zijn. Je betaalt immers ook voor de bezorging zelf en legt een bedrag statiegeld neer voor de kratten waar de boodschappen in geleverd worden. Maar al snel kwamen we tot de ontdekking dat het dagelijks boodschappen doen juist een flinke kostenpost werd. Want hoe makkelijk is het dan om even gauw iets lekkers mee te nemen? Want natuurlijk werden de boodschappen meestal tegen etenstijd gedaan. Dat is sowieso niet handig. Niet alleen voor de portemonnee trouwens, maar ook voor de lijn.

Lees ook: Tips bij online boodschappen doen

En wat dacht je van de handige hebbedingen die ze bijvoorbeeld bij de Lidl altijd hebben liggen. We komen vrijwel nooit zonder dat soort spullen thuis. Als we het daarmee vergelijken zijn we niet alleen minder geld kwijt aan het laten bezorgen van de boodschappen, maar we zijn ook heel wat impulsaankopen armer, wat weer ruimte in huis geeft. Twee vliegen in een klap dus!

boodschappen uitpakken

Het is tijdbesparend

Nu ik het zelf echt niet meer red om boodschappen te doen, ben ik alleen maar nog blijer met het kunnen bestellen van de boodschappen. Eerst ging Joost nog wel eens langs de supermarkt op de terugweg vanuit zijn werk, maar het is zoveel fijner dat hij naar huis kan komen en de dagelijkse dingen van mij over kan nemen, zodat ik uit kan rusten. Daarnaast heeft hij meer tijd met Luuk samen en dat is voor beide heren natuurlijk hartstikke fijn.

Lees ook: Goedkoop weekboodschappen doen; tips om te besparen

Want wat scheelt het om niet naar de supermarkt te hoeven, de winkel door te wandelen, in de rij bij de kassa te staan, de spullen in de auto te laden en vervolgens naar huis te komen om alles weer uit te pakken. Ik maak op Ah.nl in de loop van de week een boodschappenlijstje, vul dat aan met de overige spullen die nog nodig zijn aan de hand van een weekmenu en druk op de bestelknop. Een kind kan de was doen. Op het moment van leveren worden de boodschappen in de keuken gezet en is het voor ons alleen nog een kwestie van alles in de kasten ruimen.

Ik denk dat we het bestellen van de boodschappen niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook de periode daarna blijven volhouden. Ik vind het heerlijk dat ik niet met 2 kinderen straks de supermarkt in hoef om boodschappen te doen, maar in alle rust vanachter mijn laptop kan bepalen wat we eten en drinken die week. Dus is online boodschappen doen nu echt zo’n luxe? Mwoa, ik vind het vooral heel erg makkelijk!

Bestel jij ook wel eens je boodschappen online?

8 gedachten over “Online boodschappen doen”

 1. Ja zo af en toe, maar dan via Picnic. Bezorgen gratis en je hoeft maar voor 25 euro te bestellen! Nemen statiegeldflessen en verpakkingsmaterialen weer mee. Ideaal! Echt volgens mij alleen nog maar in Amersfoort en Utrecht mogelijk.

  Beantwoorden
 2. Toevallig komt er vandaag een AH bestelling binnen voor een feest (en ik heb geen auto). Nadeel vind ik wel dat net niet alles te kiezen is en de lidl gewoon goedkoper is voor heel veel dingen. Toch is het zeker voor jou nu denk ik een goede oplossing en ik ben het met je eens dat elke dag een paar boodschappen vaak veel duurder uitpakt.

  Beantwoorden
 3. Wij deden het aan het einde van mijn zwangerschap en toen ik net bevallen was… lekker klik klik via mijn telefoon. Nu doe ik het soms ook wel, want met de kinderwagen haal je niet alles tegelijk en om nou ’s avonds nog te gaan met de auto daar heb ik ook niet altijd zin in.

  Beantwoorden
 4. ik koop veel online, maar boodschappen dat heb ik nog nooit gedaan! Maar dat ga ik wel eens doen 🙂 lekker gemakkelijk!

  Beantwoorden
 5. Ik kreeg een mailtje van AH dat ik kon bestellen met gratis bezorging omdat ik bijna jarig ben. Dat heb ik dan ook maar gelijk gedaan! Super handig zo af en toe hoor – en nu hoefde ik zelf niet zo te sjouwen 😉

  Beantwoorden
 6. Je hebt groot gelijk! Ik doe het nu alleen nog met echt grote boodschappen zoals voor een verjaardag. Want ik vind het minimumbedrag (70 euro als ik me niet vergis?) waarvoor je moet bestellen zo hoog. Als dat lager is ga ik zeker vaker online boodschappen doen.

  Beantwoorden
 7. Sinds een half jaar komt mijnheer AH hier iedere week de boodschappen brengen. Ideaal.
  Ik maak vaak gebruik van de aanbieding waarbij je geen bestelkosten hoeft te betalen, en anders heb ik die 5 of 6 euro wel terug verdiend door geen impuls aankopen in de winkel te doen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten