Overstappen naar een ander ziekenhuis – Maagverkleining

Het traject naar mijn maagverkleining is in volle gang. Om een beetje vertraging in de artikelen te krijgen en omdat ik het heel erg leuk vond om de verhalen van andere mensen met een minimaag te delen, deel ik nu pas langzaam aan de blogs van de dingen die sinds augustus al spelen. Het overstappen naar een ander ziekenhuis hoort daarbij. Het was half augustus toen ik een paar belangrijke telefoontjes pleegde…

Een stop in Nieuwegein

In een ‘lotgenoten’ groep op Facebook, las ik de laatste tijd al vaker dat er bepaalde dingen in Nieuwegein niet helemaal lekker lopen. En de Nederlandse Obesitas Kliniek in Nieuwegein is ook de plek waar mijn traject begon. Vol interesse las ik de berichten en toen er steeds vaker reacties kwamen waarin verteld werd dat er een stop is in Nieuwegein, begon ik me toch wel zorgen te maken. Er zouden vanwege capaciteitsproblemen in het ziekenhuis, voorlopig geen operaties plaatsvinden. En dus ook geen groepen meer starten. Dit kon wel tot het einde van het jaar duren. En dat is voor mij net te lang, aangezien mijn voortraject bij de diëtiste begin oktober afloopt.

Ik besloot te mailen met mijn contactpersoon en kreeg de bevestiging dat het inderdaad niet loopt zoals het hoort. Dat is balen! Ik informeerde verder en er bleek een mogelijkheid te zijn om over te stappen naar een ander ziekenhuis.

Heel erg balen

Het nieuws van de stop van operaties in Nieuwegein, was toch wel heel erg balen. Ik zag mezelf al regelmatig op en neer reizen naar Nieuwegein. Dat is hier 20 minuten vandaan met de auto. En we waren van plan een brommertje aan te schaffen, zodat ik files kan vermijden en ook geen parkeerkosten zal hebben tijdens de vele afspraken in het begin van het traject. En sowieso is het fijn om in een ziekenhuis dichtbij huis geopereerd te worden, dan ben ik toch een beetje dichtbij mijn mannen. En het Antonius Ziekenhuis is het notabene het ziekenhuis waarin ik geboren ben. Dus hoe mooi zou het zijn om daar mijn “nieuwe leven” te laten beginnen? Maar helaas. Dat gaat dus echt niet lukken.

Overstappen naar NOK Amsterdam

Na nog wat belletjes en heen en weer mailen met contactpersonen, bleek er een goede andere mogelijkheid te zijn. En dat is overstappen naar de Nederlandse Obesitas Kliniek in Amsterdam. De werkwijze is hetzelfde, alleen vinden de operaties, groepssessies, nacontroles en bloedcontroles plaats in Amsterdam. En dat is dan weer net niet helemaal naast de deur, maar ook zeker geen uur rijden (als er geen file staat tenminste). Het grootste voordeel is misschien nog wel dat er absoluut geen wachtlijst is in Amsterdam op dat moment. Dus als ik begin oktober klaar ben bij de diëtiste, kan het maar zo zijn dat alles in sneltreinvaart zal verlopen. Misschien komt er zelfs al wel een operatie voor de kerst?

Verwachtingen bijstellen

Niet alleen ik, maar ook Joost en mijn familie moest zijn verwachtingen bijstellen. De operatie vindt hoogstwaarschijnlijk dus echt niet plaats in Nieuwegein, wat niet alleen voor mij extra reistijd oplevert, maar natuurlijk ook voor mijn naaste familie, die me misschien wel in het ziekenhuis willen opzoeken. En het opvangen van de kinderen zal iedere dag langer duren als het traject in Amsterdam plaatsvindt, in plaats van in Nieuwegein.

Even twijfelde ik, wil ik wel overstappen? Zal ik niet gewoon afwachten en het hele traject alsnog in Nieuwegein willen doorlopen? Is het niet zo dat er helemaal geen haast is? Maar het voelt goed om toch over te stappen. Ik heb zulke grote veranderingen waargemaakt de afgelopen maanden bij de diëtiste. Ik ben klaargestoomd voor mijn leven na de operatie en het zou zonde zijn als ik dan de komende maanden nog zonder de juiste begeleiding door zou moeten gaan en misschien over een tijdje alles opnieuw te moeten leren. Amsterdam ligt niet echt naast de deur, maar het is ook niet ver weg. Daarnaast ben ik nog wel eens in Amsterdam te vinden voor afspraken en misschien kan ik de afspraken in het ziekenhuis daar wel mee combineren.

En als er iemand in mijn groep zit, die hier uit de omgeving komt, dan kunnen we natuurlijk ook altijd nog samen rijden en eventuele kosten delen. Het komt vast wel goed. Maar het is wel even een enorme omschakeling.


Ik schrijf over het hele avontuur van mijn maagverkleining. Vanaf de wens voor een operatie tot alles wat er daarna gebeurt. Je kunt het hele verhaal volgen door de volgende blogs te lezen;

Ik wil een maagverkleining – #1
Mijn intake voor een maagverkleining – #2
Maagverkleining – Hoe reageert mijn omgeving? – #3
Maagverkleining – De apneutest #4
Maagverkleining – De uitslag van de apneutest #5
Maagverkleining – De uitslag van de intake, krijg ik de maagverkleining? #6
Maagverkleining – Naar de dietiste #7
Maagverkleining – Ik heb nu rust #8
Joost: Mijn vrouw wil een maagverkleining #9

1 gedachte over “Overstappen naar een ander ziekenhuis – Maagverkleining”

  1. Oh wat balen dat het dan ineens allemaal net wat anders gaat dan je had verwacht. Maar ik denk geen verkeerde keuze, zo weet je waar je aan toe bent en staat niets je nog in de weg! En ik blijf het maar zeggen, maar dat er zo’n heel traject bij komt kijken vind ik ontzettend goed. Ik denk dat je hier ook een heleboel steun uit haalt en gaat halen straks.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten