De week zit erop, de allereerste volledige schoolweek voor Luuk. Wat voor ons trouwens allemaal even flink wennen is. En naast de schooldagen hadden we een lang weekend, in verband met de Pasen en Goede Vrijdag. Wat we zoal deden deze week zie je in deze kletsend de week door. 

Maandag

’s Morgens brachten we Luuk naar school en Maik vindt het reuze gezellig zo samen thuis.

Even rustig op de bank zitten, is er niet bij. Maik en Sjef blijven met elkaar ravotten. Het liefst op of achter me.

Maar als de Teletubbies op tv zijn, besta ik even niet voor Maik.

Op naar school om Luuk op te halen! Wel met zijn afstandsbediening (zonder batterijen), want ze zijn onafscheidelijk vandaag.

Eenmaal thuis is het tijd voor een chippie.

Waar Luuk trouwens erggggg blij van wordt!

Joost en ik eten ’s avonds allebei nog een mini puntje van de Spiderman kwarktaart.

En kijk nou wat een leuk pakket Matzes ik binnen krijg!

Dinsdag

Vandaag is het een drukke werkdag en ’s avonds zet Joost al ons grofvuil aan de weg. Luuk wordt wakker van alle geluiden in de flat. Vrijwel de hele flat is meubels over de gallerijen aan het trekken om bij het grofvuil te zetten. Dus knuffelen we wat op bed, samen met Sjef.

Woensdag

Het is weer tijd voor een nieuwe schooldag. Gelukkig maar een halve dag vandaag! Luuk speelt in de lift kappertje en Maik is zijn klant.

De herrie van gisteravond had echt een reden. Wat een enorme zooi staat er buiten. Ik kan er maar net langs met de fiets.

Nog net te vroeg op school. De deuren zijn nog dicht, maar liever te vroeg dan te laat!

Als Luuk op school is, gaan Maik en ik samen boodschappen doen. Maik wilde graag op de Vtech Trike mee, dus dat doen we maar.

Ik richt ondertussen de bovenkant van het dressoir opnieuw in en geef de vissen een nieuwe plek.

Maik vindt het allemaal wel prima dat ik zo druk ben in huis.

Maar wil, zodra ik ga zitten, toch ook nog even knuffelen.

Met deze monkey platter voor Pasen zet je een heel lekker en gezellig bordje vol met lekkers neer voor de kinderen. Je kunt de monkey platter vullen met gezonde en ongezonde producten. Succes gegarandeerd!

’s Middags maak ik een monkey platter voor Pasen voor de kinderen.

En we wachten aan het eind van de middag tot Joost terug is en gaan vervolgens vroeg eten en slapen. We zijn allemaal zo moe. We kunnen de ochtenden doordeweeks niet meer rustig opstarten en dat breekt best wel op. Het is even wennen. Ook Luuk is erg moe van alle indrukken en wordt steeds opstandiger.

Donderdag

Een van de vissen deed gisteravond al gek en ik was dan ook niet verbaasd om de vis dood aan te treffen ’s morgens. Luuk vond het jammer (het zijn ten slotte zijn vissen), maar vond het ook wel prima dat ik de vis eruit haalde.

Na de vissenkom van het vissenlijkje ontdaan te hebben, hou ik me bezig met het maken van de paashapjes voor school. Het zijn simpel Matzes met verschillend beleg. Ik was de laatste op de lijst, dus had niet veel keuze meer. Maar Luuk is zo trots als een pauw als hij ermee naar zijn klas loopt.

Van een PR bureau krijg ik dit Libeert chocolade ei toegestuurd. Wat een toffe!

Aan het eind van de middag haal ik Maik op van het kinderdagverblijf, hij wilde niet in de kinderwagen en dus lopen we naar huis. Maar Maik is eigenwijs en wilde steeds de andere kant op. Dat werd dus een lange rit naar huis haha.

Vrijdag

Wat een boef he, dit kleine mannetje. Hij wil heel graag even zien wat er op tafel ligt en probeerde op de stoel te klimmen. Toen ik hem optilde ging hij gelijk staan en trok een enorme boevenkop, hahaha.

Maik geniet trouwens net zo van Matzes als ik.

Het is Goede Vrijdag en dus is Luuk vrij. Dat komt goed uit, want hij is helemaal op. Zo moe, dat hij zelfs zijn bed niet uit wil komen en er lekker in blijft liggen met de iPad samen. Hij heeft groot gelijk.

’s Middags komt oma even oppassen en dan gaan de jongens met haar kleien. Luuk’s nieuwe Minions klei moet nog uitgeprobeerd worden. En wat is het leuk! Je vindt het hier.

En als Maik ’s middags nog een broodje chocopasta krijgt, begint hij er enorm van te smullen. En alles zit onder. Wat is hij toch een pretletter.

Ik werk de rest van de middag en ineens bereikt de geur van pannenkoeken mij. Mijn moeder is druk aan het bakken, dus bij het avondeten vallen we allemaal aan. Lekker!

Zaterdag

Zaterdag help ik mijn moeder met spullen inpakken en de kat vindt het prachtig, al die verhuisdozen.

De weegschaal was voor het eerst niet lief tegen me. Ik ben wat aangekomen en dat voelt even helemaal niet fijn. Hoewel ik heel goed weet dat het kan gebeuren.

Maar als ik dan bovenstaande foto’s naast elkaar leg, weet ik ook dat ik helemaal niet hoef te klagen. Moet je maar eens kijken wat ik al bereikt heb!

Joost gaat ’s avonds naar een feest en ik ben alleen thuis met de kinderen de hele avond en nacht. Terwijl ik me voorneem om even goed te gaan werken, wordt Maik wakker. Nee he! Gauw een fles en zetpil erin en hopen dat hij gauw weer verder slaapt.

Maar dat valt tegen. Dus kijk ik nog eens naar The Passion en knuffel ondertussen met Maik. Gelukkig valt hij aan het eind van de avond wel weer in slaap, ik rond nog even af wat nodig is en besluit dan te gaan slapen.

Zondag

Paasontbijt met mijn kleine mannetjes. En ondertussen wachten we tot papa thuis komt van het stappen, haha.

En als papa eenmaal ligt te slapen, gaan wij eieren verven! Althans, we doen een poging. Luuk is na 2 veegjes klaar en ook Maik vindt het niet heel interessant.

Uiteindelijk besluit ik zelf maar wat te kliederen.

Want het staat toch wel altijd erg vrolijk!

We gaan ’s avonds samen met mijn moeder Pizzarretten en hebben zo een gezellige eerste paasdag gehad.

Komende week is een drukke week. We gaan naar de Nick Jr. fandag, Luuk gaat natuurlijk weer naar school en ik vertrek eind van de week samen met wat bloggers voor een weekendje weg. Volgende week kun je er alles over lezen!

Hoe was jouw week?

Lees ook: Weekoverzicht #175

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Paashop: Mijn schoolfotoboek
Next Kinderkleding webshops

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Allerhande Kerstfestival

11 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten