Pasta met spinazie

Dit is toch wel ons meest favoriete pasta gerecht. Helaas is het alles behalve gezond. Al zal je dat er niet heel snel vanaf zien, pasta met spinazie is op zich niet heel verkeerd toch? Maar met de toevoeging die erbij komt valt dat best wel tegen. Via Instagram is er veel naar dit recept gevraagd. En ook al is het niet Weight Watchers proef, wilde ik het toch graag delen. 

Wat heb je allemaal nodig?

  • Pasta – soort naar keuze. Het is ook erg lekker met tagliatelle, maar we gebruiken vooral wat we toevallig in de kast hebben staan.
  • Spinazie a la creme in deelblokjes, al is het met verse spinazie vast ook heel lekker
  • Pijnboompitten – Voor 4 personen ongeveer een handjevol
  • Spekjes – Ongeveer 150 gram (of meer als je dat lekker vindt)
  • 2 bakjes boursin (kijk, daar is de vetmaker!)

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de verpakking en bak kort de pijnboompitjes even zonder olie. Zodra ze iets bruiner worden kun je ze uit de pan halen en even apart zetten voor later. Start dan met het bakken van de spekjes. Zelf gieten wij het spek altijd nog even af, anders wordt het te vet. Zodra de spekjes goed gebakken zijn kun je de spinazie toevoegen. Roer langzaam door tot alle deelblokjes ontdooid zijn. Vervolgens kun je de twee bakjes boursin erbij scheppen. Roer alles vervolgens goed door elkaar. De boursin smelt en vormt zo een heerlijke saus. Ondertussen kun je de pasta afgieten. Meestal scheppen wij de pasta apart op een bord met daaroverheen de saus, maar zoals op de foto’s hebben we de pasta door de saus heen geroerd. Tot slot kun je de pijnboompitjes door de saus roeren en klaar is je maaltijd.

spinazie-pasta

O, ja ik heb nog een tip voor je. Eet deze maaltijd niet de avond voor je suikertest tijdens de zwangerschap. Mede hierdoor bleken mijn bloedsuikers veel te hoog en kreeg ik te horen dat ik zwangerschapsdiabetes had. Terwijl mijn suikerwaardes daarna nooit meer zo hoog zijn geweest. Oeps!

Wat eet jij graag bij de pasta?

4 gedachten over “Pasta met spinazie”

  1. Heerlijk zo’n pasta, ik eet vaak een variant met verse spinazie en boursin cuisine, niet dat dat het veel gezonder maakt hoor, want af en toe mag dat best 😉

    Beantwoorden
  2. Lekker! Wij eten regelmatig pasta (liefst pennen) met spinazie a la crème, gehakt, champignons, mozzarella en pijnboompitten. Lijkt erop! Met boursin lijkt me ook heerlijk, hou wel van een beetje romige saus.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten