Piercings en tattoos zijn allebei niet onbekend voor me. Ik heb en had verschillende van allebei. En ik vind het dan ook extra leuk dat dit een onderwerp is in de 30 Day Blog Challenge waar ik aan meedoe. Welke piercings heb ik allemaal gehad, welke heb ik nog steeds en welke tatoeages heb ik? 

Piercingmeisje

Ik was jong toen ik begon met piercings. Op mijn veertiende liet ik voor het eerst een neuspiercing zetten. En daarvoor had ik al verschillende gaatjes in mijn oren. Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken en liet ik ook een navelpiercing zetten, een wenkbrauwpiercing en een tongpiercing. Oh ja en ook aan de andere kant liet ik nog een neuspiercing zetten. Ik vond het mooi en had, in tegenstelling tot mijn vriendinnen, geen ouders die er tegen waren. Sterker nog, twee van de piercings kreeg ik cadeau van mijn ouders voor mijn verjaardag. En ze zijn bij alle piercings mee geweest naar de piercingshop. Want het maakte ze niet uit dat ik mezelf liet piercen, als het maar wel in een goede (en hygiënische) shop gebeurde.

2-006

12 jaar geleden alweer… Jeetje.. 12 jaar!!

Die piercings heb ik allemaal niet meer. Mijn navelpiercing ging vaak ontsteken. Met mijn wenkbrauwpiercing was het toch wel lastig om een baan te vinden (wat ik overigens onbegrijpelijk vind tegenwoordig..) en met de rest was ik ook wel klaar. Alleen mijn oorbellen bleven. Wel ben ik vorig jaar begonnen met het oprekken van mijn oorlellen. Met tunnels. Ook omdat ik dat mooi vind. Ik laat geen enorme gaten in m’n oorlellen rekken, maar een aantal millimeter vind ik wel leuk. Overigens heb ik het oprekken tijdens de zwangerschap even gelaten, omdat ik bang was dat het met de hormonen in mijn lijf, minder snel zou herstellen en dan eventueel zou gaan ontsteken. Binnenkort ga ik dus weer verder met oprekken.

Mijn eerste tattoo

Tja en toen liet ik mijn eerste tattoo zetten. En dan is het hek van de dam. Zodra je er 1 hebt, wil je meer. Althans, dat is mijn ervaring en ik hoor het ook veel van de mensen om me heen haha. Ik begon met het laten zetten van twee sterren aan de binnenkant van mijn pols. Als aandenken aan mijn opa en oma. Ik liet het zetten in een tattooshop in Spanje. In Lloret de Mar. Uiteraard in een hele schone shop waar ik eerst heb gekeken hoe er geprikt werd.

foto-10-11-16-13-55-41

De rest van mijn tattoo’s

De tweede die ik liet zetten was Luuk’s hartslag met zijn naam daarin verwerkt. Eigenlijk kwam ik met een ander ontwerp aan, maar zo vond ik het ook wel heel erg gaaf. Nog steeds zien mensen vaak Luuk’s naam er niet in en dat vind ik wel grappig. Het is een tattoo met uitleg. Vooral artsen en verpleegkundigen hebben de afgelopen maanden heel vaak gevraagd waar die hartslag voor stond haha.

TATTOOLUUK

En na twee van die kleintjes werd het toch wel tijd voor de eerste grote. Ik heb als plan uiteindelijk een complete sleeve op mijn arm te laten zetten. Maar ja, dat kost heel erg veel geld. En daarbij ben ik bang dat als ik die in een keer laat zetten, het niet lang duurt tot de rest van mijn arm en benen ook vol staan haha. Deze grote roos is dus het begin van de uiteindelijke sleeve. Waar ik druk voor aan het sparen ben inmiddels. Deze roos staat aan de voorkant van mijn linkerschouder, over mijn sleutelbeen heen. Met net een randje zichtbaar als ik een shirt aan heb, maar dat is wat mij betreft geen probleem.

tattoo-rose

En mijn nieuwste aanwinst staat er net een week op. Ik liet namelijk een tattoo zetten door Peter van Walls & Skin, voor ons als gezin. Met 4 driehoekjes in elkaar verweven. Een driehoekje per gezinslid. Ik vond het een mooi symbool en een kleine subtiele tattoo. Zo staat Maik indirect ook al op mijn lichaam, dan kan ik ondertussen rustig verder sparen voor de grote sleeve die eraan zit te komen.

foto-04-11-16-09-14-48

Tja, ik heb er voorlopig nog niet genoeg van en kan niet wachten tot ik weer in de stoel kan zitten in de tattooshop.

Heb jij tattoo’s en of piercings?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Dit is opdracht 11 van de 30 Day Blog Challenge. Met de 30 Day Blog Challenge NL, komen de 30 bovenstaande blogonderwerpen voorbij op MamaKletst. Niet in 30 dagen achter elkaar, maar wel in de komende maanden. Lees hier meer over de challenge.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Een bijzondere pakjesavond met Video van Sint + win een Video van Sint!
Next Eerste ontmoeting tussen de broertjes

4 thoughts on “Piercings en tattoos

  1. Ik heb op dit moment alleen nog de gaatjes in mijn oren en geen piercing meer. Die heb ik tot na m’n zwangerschap open gehouden, maar is nu toch echt dicht. Vind het niet erg, het hoorde ook maar bij een bepaalde periode. Tatoeages vind ik wel heel gaaf en ik wil er ook zeker één laten zetten, maar weet niet precies waar en hoe het uiteindelijke ontwerp eruit moet komen te zien..

  2. Ik heb geen piercings meer…ik had in m’n neus wenkbrauw tong oren en lip piercings. Vooral onder m’n lip vond ik mooi maar m’n tandvlees ging verzakken! Die in m’n tong kan ik trouwens nog steeds in het gat heeft er 14 jaar gezeten dus ik kan ‘m zo doorduwen.
    Tattoos heb ik nu 6…m’n voet enkel onder m’n voet…arm pols en rug….2 heb ik in Thailand laten zetten met bamboe was mooie ervaring…geen idee of er nog meer komen denk sowieso wel de naam van onze aanstaande zoon….

  3. Nee ik heb allebei niet! Piercings vind ik ook niet zo mooi, maar tatoeages over het algemeen wel! Ik vind de jouwe ook mooi! Mijn man zit wel helemaal onder trouwens 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #98: Een week in Frankrijk

23 juli 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten