Als er iets is wat ik niet heb, dan zijn het wel groene vingers. Ik ben, bij wijze van, altijd maar blij dat ik de kinderen, de hond en de kat in leven kan houden, want met planten is dit vaak niet het geval. Maar ik vind planten wel heel erg leuk, alleen planten kopen vind ik vaak minder fijn. Ik ga niet graag naar het tuincentrum, want ik heb gewoon geen verstand van al die verschillende soorten. Gelukkig kun je ze nu ook laten thuisbezorgen. Dat maakt het voor mij al een stuk makkelijker en aantrekkelijker om ze in huis te halen.

Makkelijke planten

Bij het uitzoeken van nieuwe planten, vind ik één ding heel belangrijk. En dat is dat de verzorging eenvoudig is. Het liefst heb ik een aantal planten die je 1 keer per week water moet geven, maar als je dit een keer vergeet, moet het geen enorme ramp zijn. Gelukkig zijn er best veel van zulke kamerplanten te vinden. Ik besloot er een aantal uit te kiezen en te bestellen. Want ik was erg benieuwd hoe het met de bestelling zou gaan.

Bestelling per koerier

De bestelling zou per koerier geleverd worden, tussen 07:00 en 09:00 uur ’s morgens. Wat vroeg zeg! Gelukkig ben ik altijd al vroeg wakker, maar ik was nog niet aangekleed toen om 06:50 uur de bel ging. Maar goed, gelukkig wonen we in een flat en heb ik nog even tijd in een ochtendjas te schieten als ik beneden de deur open heb gemaakt door middel van de intercom.

De planten werden keurig uitgestald voor de deur en na een krabbeltje kon ik de planten naar binnen halen. Ze waren allemaal netjes in plastic verpakt en de potjes waren goed gevuld met potgrond. De halve gang lag dus al gelijk vol. Maar goed, je wil groene vingers of je wilt ze niet… Kwestie van even gauw een bezem erdoor halen.

Groen in huis

Het was wel weer even wennen, zoveel groen in huis. Maar het maakte het ook direct wel heel erg gezellig. De kat begon al vrolijk van onze dracaena te happen (grrrrrrr) en Sjef begon de potgrond uit een van de palmen te graven. Oh ja. Met huisdieren en een baby in huis, is het wel echt de bedoeling alles hoog weg te zetten. Tot zover mijn idee om een grote plant gezellig op de grond te laten staan.

De planten zijn inderdaad, zoals belooft, makkelijk te verzorgen. Wanneer de bladeren gaan hangen, leven ze vanzelf weer op als ik ze even laat badderen in de gootsteen en ik betrap mezelf er soms zelfs op dat ik er plezier aan beleef om met een gietertje het huis door te wandelen, om al het groen te voorzien van vers water.

De prijzen

Nu weet ik niet zo goed wat planten kosten in een gewoon tuincentrum, als je ze daar zelf koopt en meeneemt, maar de prijzen voor het laten thuisbezorgen van de planten vielen me alles mee. Ik kon een behoorlijk aantal planten bestellen voor € 50 en dat zijn ze ook echt waard. Ik vind het in elk geval ideaal, betaalbare planten kunnen kopen en op internet gewoon makkelijk uit kunnen zoeken hoe het met de verzorging zit. Online shoppen bevalt me sowieso altijd al erg goed, maar dat het nu zelfs voor planten kan, vind ik helemaal fijn! We gaan hier vast en zeker nog vaker bestellen. Al is het maar om cadeautjes voor iemand te scoren.

Bestel jij je planten wel eens online?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous De maagverkleining van Shirley
Next My little pony – De bioscoopfilm

2 thoughts on “Planten in huis, laat ze thuisbezorgen!

  1. Nooit echt bedacht dit online te kopen, maar wat handig eigenlijk. Na jaren van minimalisme vind ik wat meer groen in huis ook wel leuk. En ineens kan ik het ook in leven houden (invloed van moederschap? Haha!).

    1. Lol! Zal dat het zijn? Dan heeft dat me toch meer gebracht dan ik dacht 😉
      Zelf was ik er ook nooit opgekomen om het online te bestellen, maar ik vind het een enorm fijne uitvinding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

preHistorisch dorp Eindhoven – Reis door de prehistorie tot de late middeleeuwen in 1 dag

10 augustus 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten