Overgewicht hebben en zwemmen. Ik heb er de afgelopen jaren nog niet zoveel last van gehad als dit jaar, maar ik schaam me rot om mijn grote lijf in een badpak te hijsen. Een bikini doe ik sowieso al niet meer aan, ik durf het niet en voel me er nog slechter in dan in een badpak. De afgelopen tijd heb ik het er toch al drie keer op gewaagd om ondanks de schaamte toch te gaan zwemmen. Een badpak in de juiste maat helpt daar goed bij.

Kinderen herinneren niet jouw dikke lijf

Mijn kinderen zijn gek op zwemmen. In bad gaan vonden ze allebei als kleine baby helemaal niet fijn, maar met elkaar in een groot zwembad spetteren vinden ze heerlijk. Daarom vind ik het juist zo jammer dat ik me helemaal niet zo op mijn gemak voel in een zwembad. Sterker nog, het liefste ga ik helemaal niet zwemmen, tenzij er verder niemand is, want zwemmen an sich vind ik heerlijk, ik ben echt een waterrat. Maar tegelijkertijd vind ik het oneerlijk naar de kinderen toe, dat mijn schaamte ons plezier zo in de weg kan staan. Het gaat namelijk vooral om hen tijdens het zwemmen. En zij herinneren zich vooral het plezier dat we hadden en niet mijn dikke lijf. Dat moet ik mezelf wel regelmatig vertellen, want anders vergeet ik het nog al eens. Maar als ik eraan denk, dan kan ik zelfs genieten van het zwemmen met de jongens. En neem ik me voor om vaker het zwembad in te duiken.

Plussize badmode

Voor ik voor het eerst zwanger werd, hees ik me nog wel eens in een bikini, maar na die tijd heb ik het niet meer gedaan. Ik schaamde me voor de striae en de omvang van mijn buik is alleen maar groter geworden. Daarom zwem ik alleen nog maar in een badpak. En gelukkig zijn er steeds meer toffe plussize badpakken te vinden. Niet de badpakken met saaie of ouderwetse prints, maar ook hippe modellen die de juiste plekken accentueren en daarnaast ook de juiste plekken een beetje verbergen. Voor zover dat natuurlijk kan in een badpak.

Ook al laten de modellen op de foto’s iets anders lijken, de badpakken zijn er dus ook in grotere maten te verkrijgen, waardoor iedere moeder met een maatje meer, nu een fijne passende badpak kan aanschaffen. Ga zwemmen met je kindje, zet je schaamte opzij en geniet van het moment. Dat zou ik zelf ook vaker willen doen.

Wat je ook zoekt aan badmode, een bikini, badpak of tankini, ik weet zeker dat je bij OTTO kunt vinden wat bij je past. Met een maatje meer of minder, er is voor ieder wat wils.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 5x Toffe activiteiten voor modderdag
Next Het poepspel – Het spel waar een luchtje aan zit

1 thought on “Plussize badmode kopen

  1. Mooi stukje, kinderen letten daar inderdaad niet op. Ik vind het altijd zo jammer als moeders niet gaan zwemmen omdat ze niet in badpak of bikini durven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Moederschap en seksisme

19 mei 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten