Er is iets dat ik te weinig doe in mijn leven. Ik ben gek op mijn eigen stad, Utrecht. Maar als je me vraagt welke toeristische dingen ik allemaal al gedaan heb in mijn eigen stadje, kan ik er eigenlijk niet echt een opnoemen, ik heb zelfs de Dom nog nooit beklommen! Zo dacht de familie van mijn stiefvader (maar inmiddels is dat ook gewoon mijn familie) er ook over. En aangezien we echt niet meer wisten wat we oma voor haar verjaardag moesten geven, besloten we er met de hele familie op uit te trekken. Tijd voor een rondvaart over de Utrechtse grachten en een lekker hapje eten daarna.

rondvaart Utrecht

Iets voor vier uur meldden wij ons bij Schuttevaer, betaalden het arrangement met steengrillen en stapten op de rondvaart boot die toevallig net kwam aanvaren. De opstapplaats is in hartje centrum, vlakbij de Bijenkorf en de Neude, het horecaplein in Utrecht. En we vertrokken voor een rondvaart van ruim een uur. Onderweg vertelde een gids veel over de geschiedenis van Utrecht. Waarvan ik zeker de helft nog niet wist. Hij wees ons op de beelden onder de lantaarnpalen die mij nog nooit waren opgevallen en we bekeken onze stad eens vanaf het water. En ik kan je vertellen dat een stad er vanaf het water heel anders uitziet dan vanaf de kant. Onderweg kreeg we nog letterlijk een aanvaring met een plezierboot. De dame op die boot leek wel een viswijf, wat typerend was, aangezien we bijna bij de Vismarkt voeren. En na 5 minuten gingen we weer verder, bekeken de mooie grachtenpandjes, maakten foto’s en filmpjes en luisterden aandachtig naar de gids.

Rondvaart Utrecht

We voeren langs onze geliefde Domtoren (zie foto), het nijntje pleintje, het stadhuis, het Centraal Museum (& Dick Bruna huis), stadsschouwburg, het Zocherpark en ga zo maar door. Na de boottocht gingen we met zijn allen steengrillen bij restaurant Den Draeck, waar wij waarschijnlijk geen van allen ooit nog eens gaan eten, wat een slechte bediening zeg! En sloten de dag af met een lekker drankje op het terras van de Neude. We gaan vaker een toeristisch uitje doen in eigen stad, of eigen land. Want veel verder dan de dierentuin komen we normaal gesproken niet, terwijl we in Nederland zoveel mooie en leuke dingen te doen hebben!

Wanneer heb jij voor het laatst de toerist in eigen stad uitgehangen?  

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #6: Naar de toppers
Next Noa Tovervijver

3 thoughts on “Rondvaart door Utrecht

  1. Leuk he! Laatst deden wij een rondvaart door Amsterdam. Nederland heeft echt veel leuks te bieden, dat zijn wij de laatste tijd volop aan het ontdekken.

  2. Wat leuk dat je een tour door de Utrechtse grachten hebt gemaakt. Ik woon ook al 12 in Utrecht en heb de grachten pas 1x vanaf het water beleefd. Maar dat was met een grote groep mensen en veel tapas en alcohol. Ik heb vrij weinig van de omgeving gezien 🙂 Deze activiteit staat hoog op mijn lijstje!

  3. Ik woon sinds kort in een dorp en dat heb je snel gezien. Maar toen ik nog in Eindhoven woonde ben ik nooit echt de toerist geweest. Maar Eindhoven is ook qua bezienswaardigheden ook niet zo mooi als Utrecht. Meeste is platgebombardeerd in de oorlog helaas…
    Heb zelf trouwens ook ooit een rondvaart gemaakt in Utrecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Favoriete lettertypen

19 november 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten