Sinds ik als gastouder werkt vind ik het nog interessanter dan daarvoor om te lezen over opvoeding en alles wat daar bij komt kijken. Ik heb met veel verschillende kinderen te maken, maar ook met ouders en ik was benieuwd of dit boek me zou helpen in de communicatie met beiden. En of ik het al zou kunnen toepassen binnen mijn eigen gezin. Het boek Samen ACTief in je gezin is wat mij betreft een echte aanrader voor iedere ouder.

Waar gaat het boek over?

Wanneer in een gezin veel ruzies voorkomen en ouders en jongeren voortdurend met elkaar in situaties belanden die strijd of stress opleveren, is het moeilijk om dit te doorbreken. Vooral wanneer een van de kinderen problemen heeft zoals ADHD, dyslexie, angst, depressie of een chronische ziekte, is de kans hierop groot.

Dit praktische boek Samen ACTief in je gezin, gebaseerd op de populaire Acceptance en Commitment Therapy (ACT), een vorm van cognitieve gedragstherapie die gebruikmaakt van mindfulness, helpt je aan de hand van een stappenplan met oefeningen samen met je gezin deze vicieuze cirkel te doorbreken, weer met elkaar in gesprek te gaan en actief aan de ontwikkeling van de kinderen te blijven werken. Hierdoor blijven ouders en kinderen door alles heen veerkrachtig en verbonden. Voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 12 tot 23 jaar.

ACTief

Wat vind ik van het boek?

Hoewel ik vrijwel nooit te maken heb met kinderen tussen de 12 en 23 jaar in mijn privé leven, maar ook niet in mijn werk, vond ik het heel erg interessant om het boek te lezen. Het heeft er voor gezorgd dat ik op een andere manier naar sommige situaties kijk en het heeft me geleerd om sommige dingen anders te benoemen, of überhaupt te benoemen.

Het boek is een echt doe-boek om samen met je gezin te doen. Daarom natuurlijk ook de titel. Al bladerend door het boek valt het op dat de bladzijdes goed gevuld zijn met een stukje theorie, leuke (en soms pittige) oefeningen, maar ook lijstjes vol met tips en trucs.

Dit boek is absoluut aan te raden wanneer er binnen je gezin communicatie problemen zijn. Met elkaar ga je het gesprek op een leuke manier aan en je leert op een hele nieuwe manier met elkaar om te gaan.

Ook wanneer je jongere (of juist oudere) kinderen hebt kan dit boek een echte eye opener zijn. Ik weet in elk geval zeker dat ik er nu al veel aan ga hebben en het er soms nog eens even bij zal pakken.
Het boek zelf kopen? Dat kan onder andere hier.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Roos tattoo
Next Blote mama buik van Minke

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Maik is 4 maanden oud

30 januari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten