Help, een schoenmaat groter door de zwangerschap!

Wat was ik blij toen ik na de zwangerschap bij Luuk mijn oude kleding weer aan kon. Mijn broeken zaten na de zwangerschap beter dan voor de zwangerschap. Mede daardoor had ik weer veel meer keuze in wat ik kon aantrekken. Heerlijk vond ik dat! Maar waar ik geen rekening mee gehouden had, was dat ik een schoenmaat groter zou hebben sinds de zwangerschap. 

Een schoenmaat groeien, kan dat?

Nooit had ik iets gelezen over dat vrouwen een schoenmaat groter hebben na een zwangerschap, dus ik was behoorlijk overrompeld. Hoe kan het toch dat mijn schoenen niet meer lekker zaten? Ik had immers geen grote hoeveelheden vocht meer in mijn voeten en enkels, zoals tijdens de zwangerschap wel het geval was. En kom op, een schoenmaat groeien kan toch helemaal niet? Het bleek wel degelijk te kunnen.

Het schijnt dat de hoogte van de voetholte bij vrouwen afneemt tijdens een zwangerschap. Hierdoor gaat de buigzaamheid van hun voeten achteruit. Na de bevalling zijn je voeten daardoor platter en de voetlengte is met gemiddeld 2 tot 10 millimeter toegenomen. Gelukkig schijnt het vooral bij de eerste zwangerschap voor te komen. Ik ben zelf maar klein met mijn 160 centimeter hoogte, maar ik heb wel schoenmaat boot. Voor de zwangerschap maat 40 en inmiddels pas ik alleen nog schoenen in maat 41.

schoenmaat-groter

Nieuwe schoenen kopen

Hoewel Luuk inmiddels alweer ruim 2 jaar is, blijft het wennen om schoenen in een schoenmaat groter te kopen. Vaak kijk ik toch nog bij de verkeerde maat of blijkt dat de schoenen die ik automatisch heb gepakt in de winkel toch te klein te zijn. Daarom vind ik schoenen online bestellen toch wel fijn, bij Sacha bijvoorbeeld. Zo kan ik makkelijk zoeken op maat en kom ik veel minder snel in de verleiding toch een maatje te klein te proberen.

Lees ook: Beste zwangerschapsboeken voor aanstaande mama’s en ook mannen

Onlangs kreeg ik bovenstaande toffe biker boots binnen. Ik ben gek op dit soort laarsjes en ze staan ook nog eens onder vrijwel iedere outfit. Hoewel ik er nu niet goed op kan lopen door het (lage) hakje vanwege mijn bekkeninstabiliteit staan ze nog een poosje in de kast helaas. En voor de zomer die zich hopelijk nog gaat laten zien, zoek ik nog even verder naar fijne sneakers die ik makkelijk aan kan trekken ondanks de dikke buik. En ondertussen duim ik heel erg hard dat mijn voeten niet nog een schoenmaat zullen groeien deze zwangerschap.


Zijn jouw voeten gegroeid door het zwanger zijn?

6 gedachten over “Help, een schoenmaat groter door de zwangerschap!”

  1. Nooooo! Nog nooit van gehoord! Ik heb sinds ik ben afgevallen wel een maat kleiner, maar dat komt vooral door het vet wat kennelijk toch aan je voeten zit, ook al zie je dat niet echt. Ik ben benieuwd wat mijn maat zal zijn als ik eenmaal ben bevallen!

    Beantwoorden
  2. Hier ook een maat groter na de zwangerschap..ook.nu 41.
    Ik had net voor ik zwanger werd nieuwe laarzen gekocht en mijn zus had 3 paar all stars meegenomen uit USA. Deze heeft mijn cadeaudochter dus nu.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten