Dat naar school gaan niet altijd leuk is, blijkt de afgelopen tijd wel. We hadden het ons anders voorgesteld en besluiten om buiten schooldagen zoveel mogelijk rust te houden voor Luuk. Hopelijk kan hij op die manier sneller wennen. Het was dus een rustige week, waarin we wel veel genoten hebben van het mooie weer! 

Maandag

Na een druk bloggersweekend, kwam ik een uurtje voor de jongens gingen slapen thuis de dag ervoor, dus de ochtend begon met flink wat geknuffel. Heerlijk!

Al helemaal klaar om naar school te gaan en tijd over hebben. Dat is uniek! Dus kijken we nog wat tv en Maik klimt ondertussen op de stoel om een boekje te lezen.

Maik is niet bij me weg te slaan en ik moet echt even wat kleine dingen doen achter de laptop. Als hij op een gegeven moment bij me zit, ben ik verbaasd dat hij niet aan de laptop komt. Hij zit wel erg stil en wat blijkt? Hij is in slaap gevallen. Een stuk eerder dan hij normaal zijn dutjes doet, maar goed, moe is moe zullen we maar zeggen.

Het komt ook niet heel verkeerd uit, want na de lunch vertrekken we van huis om mee te gaan met mijn moeder. Ze mag een woning bezichtigen, dus we vertrekken wat eerder, tanken onderweg en lopen daar nog even een rondje in de buurt.

Het gaat met Luuk op school redelijk moeizaam. Hij is erg verdrietig als we hem wegbrengen en ik laat hem achter met een steen in mijn maag. Als ik hem deze middag ophaal zegt hij: “Mam! Het is hartstikke leuk hier!” Een pak van mijn hart. En na nog een kort gesprek met de juf, die ook echt ziet dat hij zich steeds wat meer kan ontspannen, wil hij nog even buitenspelen op het schoolplein. Zo heb ik mooi de kans om dit fijne nieuws even tot me door te laten dringen.

Een blij kind. Wat een verschil met vorige week. Ik krijg er gelijk wat meer vertrouwen in dat het best goed komt met Luuk op school.

Na ook thuis nog gespeeld te hebben, gaat Joost samen met Luuk koken en Maik wil weer knuffelen. Om even later in slaap te vallen. Oei, als hij nog maar wel wil eten. Gelukkig doet hij dat en na het eten breng ik hem snel naar bed, waar hij gelukkig de rest van de nacht doorslaapt.

Dinsdag

Dinsdag is mijn werkdag, dus het is een drukke ochtendspits. Maik mag naar het kinderdagverblijf en ik breng Luuk direct door naar school. Ik heb een productieve dag en haal Luuk weer lachend uit school. De juf had hem geholpen contact te maken met wat jongens uit de klas en hij wil na school gelijk met 1 van de kinderen spelen op het schoolplein. Zo kan ik wat kletsen met zijn moeder. Hij blijft verdrietig bij het afscheid ’s morgens, maar heeft het duidelijk toch erg naar zijn zin op school. Gelukkig!

Helemaal warm van het spelen (want wat is het heerlijk weer!), fietsen we even later terug naar huis. Tijd om uit te rusten.

Joost haalt na zijn werk gelijk Maik van het kinderdagverblijf. Daar zijn weer wat kinderen jarig geweest, dus Maik krijgt allerlei traktaties mee naar huis. Lekker!

En terwijl ik nog heel even zit te werken, gaan de mannen met elkaar koken.

Lekker hoor! Krieltjes, met salade en wat vissticks uit de airfryer.

Woensdag

Ik probeer me 1 keer in de week te wegen. Op maandag, maar vergat het al twee dagen. Als ik deze ochtend op de weegschaal stap en zie dat ik nog maar 0,01 kg van mijn volgende mijlpaal verwijdert ben, ben ik uiteraard heel blij. Precies 80 kg weeg ik nu. Wauw!

De druiven zijn zo lekker, dat Maik zijn bakje het liefst wil uit likken haha

We knuffelen weer wat af. Ook met Luuk, die vandaag een ochtendje thuis is gebleven van school. Even ‘spijbelen’ om bij te tanken.

Aan het eind van de middag doe ik weekboodschappen en eenmaal thuis besluiten we kip cashew te eten. Normaal eten we dit met rijst, maar dit valt heel zwaar sinds de operatie. Dus haal ik mie, dat gaat een stuk beter.

Donderdag

De kinderen gaan weer naar de opvang en school en ik ga hard aan het werk. Pinterest blijkt een nieuw uiterlijk te hebben. Even wennen, maar ik vind het heel mooi geworden!

De hele dag ben ik druk met het typen van blogs en ik beantwoord veel mailtjes.

Huilen omdat je bord bijna leeg is. Tja, die pasta met spinazie is ook wel erg lekker!

Opnieuw kwam er een vrolijk jongetje uit school. Als nu ook het wegbrengen wat beter gaat, zijn we allemaal blij!

Vrijdag

Maik en ik brengen Luuk voor zijn laatste ochtendje deze week naar school. En Maik heeft helemaal nog geen zin om naar huis te gaan. Hij blijft het liefst rondlopen in de kelder, waar we de fiets hebben neergezet.

Als ik hem uiteindelijk op til om toch echt naar huis te gaan, wordt hij boos. Jaja, de mensen in de flat zullen weten dat er een dreumes woont 😉

Ik ga aan de slag met het uitmesten van ons dressoir. Ken je dat? Zo’n kast is echt een dumpplek voor zooi. Ik word er gek van en sorteer alles weer in mandjes. Aan pennen en batterijen hebben we in elk geval geen gebrek…

De onderste kasten worden steeds leeggetrokken door Maik, dus besluit ik alles in plastic bakken te proppen. Zo oogt het gelijk netjes allemaal. Ik ben dol op mandjes en bakken om in op te kunnen ruimen.

Ook de achter de andere deurtjes ruim ik het op en maak ik het schoon. Fijn weer, zo’n opgeruimde kast!

Nomnomnom, zo’n broodje met chocopasta gaat er wel in bij Maik.

Luuk komt overstuur uit school. Hij is helemaal op na deze week en dat heeft de hele buurt gemerkt. Oeps! Na een telefoongesprek met papa komt hij weer een beetje tot rust en kijkt hij een Brandweerman Sam film. Weekend!

We eten tomatensoep en ik maak er een borrelplank bij. Lekker!

Luuk is gek op tomatensoep. En daar zijn we allemaal blij om, want zo krijgt hij flink wat groente binnen.

Nog even met elkaar lachen voor we naar bed gaan.

Er komt weer een hele drukke periode aan, mijn moeder gaat verhuizen en Luuk heeft in dezelfde periode meivakantie, waardoor ik geen opvang voor hem heb in 2,5 week tijd. Ik ga dus proberen ver vooruit te schrijven en markeer alles wat al geschreven is. Hopelijk lukt het om mezelf wat ademruimte te geven in mei.

Zaterdag

Ik probeer uit te slapen, maar het lukt niet. Dus ga ik de deur uit, de dag beginnen met een wandeling. Zo kan ik mooi wat spullen op de foto zetten en nog wat boodschapjes halen.

Ik heb een glimmende broek aan, je ziet het bijna niet op de foto, maar drie weken geleden zat deze broek nog te klein. Ik kreeg ‘m niet over mijn kont heen en inmiddels zit het perfect. Dat zijn echt enorme mijlpalen voor me. En zo’n broek zou ik in maat 52 nooit gedragen hebben. Even een trots momentje dus!

Bij Kruidvat vond ik wat handige spullen en ik vond er ook een furry kleedje om foto’s mee te kunnen maken. Het ziet er wel wat vreemd uit, als het zo uit mijn tasje steekt.

Knuffeltijd met mijn kleine monster. Papa laat de hond uit, dus ik onderbreek mijn werk even om met de kinderen te zijn.

Papa’s koffiekopje staat nog op tafel. Leeg dat wel, maar Maik probeert er een laatste druppel uit te krijgen. En kijk wat ondeugend hij ervan gaat lachen, hahaha.

Als we denken dat beide kinderen slapen en we kunnen neerploffen op de bank, hoor ik ineens iemand de woonkamer in schuifelen. En ja hoor, dit monster wilde nog even een kus en een knuffel voor hij echt gaat slapen.

Onze zaterdagavond bestaat uit het kijken van twee films. De hele slechte Haunted House 2 en The Tourist. Alleen de tweede film was de moeite waard.

Zondag

Niets is meer veilig in huis, Maik klimt echt overal op. Nu is de stoel aan de beurt. En hij blijft er maar bij lachen. Levensgevaarlijk is het. Hij valt soms ook, maar leert er niet zoveel van helaas.

Samen met de Vtech toettoet baan aan de slag. En Sjef kijkt natuurlijk ook gezellig toe. Hij vindt al die bewegende auto’s veel te interessant.

Lees ook: Weekoverzicht #177

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Huishouden samen met je kind(eren), kan dat?
Next Bloggersweekend: Een weekend weg met 10 bloggers

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mama valt af: De resultaten na een maand

6 juni 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten