Als er één ding is waar ik me in heb vergist toen ik besloot mijn eigen gastouderopvang te starten, dan is het wel de combinatie van werken in huis en het huishouden. Ik kom er gewoon niet aan toe om ons huis goed bij te houden. En steeds vaker stel ik mezelf de vraag of het niet beter is om een schoonmaakhulp in te schakelen. Maarja, waar begin je dan met zoeken?

Momenteel werk ik 60 uur per week als gastouder, probeer ik mijn blog bij te houden en het allerbelangrijkste is nog wel dat ik tijd over wil houden voor mijn gezin. Luuk en ook Joost verdienen uiteraard ook zoveel mogelijk aandacht. Het is op zich best te bolwerken allemaal, maar niet als ik me ook nog druk moet maken om het huishouden.

De badkamer heeft wel een extra sopje nodig, net als de keuken. Achter de apparaten heb ik al een hele tijd niet schoongemaakt en dat is inmiddels echt wel nodig. Ook de ramen moeten nodig gezeemd worden, de bedden en de bank naar voren gehaald om eens goed te kunnen stofzuigen. Maar er zitten gewoon niet meer dan 24 uren in een dag. En om al het werken vol te kunnen houden is een beetje slaap ’s nachts ook onmisbaar.

Is het dus noodzakelijk om schoonmaakhulp in te schakelen? Of zal ik het toch wel alleen gaan doen, misschien in combinatie met iets minder werkuren en het risico wat minder tijd te hebben voor Joost en Luuk. En als we al een schoonmaakhulp willen, waar vind je die dan? Iemand via Marktplaats of een advertentiekaartje bij de supermarkt is ook niet ideaal. Kun je zo iemand wel vertrouwen? En moet ik dan steeds geld pinnen om te kunnen betalen na het schoonmaken? Niet als je het via Helpling doet.

Je kunt daar via het online systeem heel makkelijk hulp in de huishouding boeken. De huishoudelijke hulp is ervaren, betrouwbaar en ook nog eens verzekerd. En daar ben je met een zwart-betaalde hulp niet zeker van. Je berekent makkelijk wat je kwijt bent voor alle kamers in huis en kunt ook nog extra tijd boeken voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer.

Wij zijn er nog niet over uit of we een hulp in de huishouding nog hebben. Vanaf volgende maand ga ik heel wat uurtjes minder werken en hou ik hopelijk tijd vrij om meer in huis te kunnen doen, zonder andere leuke dingen erdoor te laten versloffen. Maar het is natuurlijk wel heel fijn om nog meer tijd vrij te houden voor je vrienden, familie en andere leuke dingen, als je bepaalde klussen in huis, door de schoonmaakhulp niet zelf meer hoeft te doen.


Krijg jij hulp bij het huishouden?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Tag: Is het al bijna kerst?
Next Naar Parijs – Wat te doen?

2 thoughts on “Schoonmaakhulp of niet?

  1. Ik zit er aan te denken om ook een schoonmaakhulp te nemen. Ik ben absoluut geen poetser en zie het dus ook niet als iets gepoetst moet worden. Mijn moeder kon zich daar vreselijk aan ergeren haha. Dus een schoonmaakhulp voor de grote klussen zoals de badkamer, de wc’s, het dweilen van de vloer en meer van dat soort ongein: GRAAG! En ik denk dat ik dat mezelf nodig eens cadeau moet doen! Ik kan me voorstellen dat het voor jou ook heerlijk zal zijn als je hulp in de huishouding hebt. Je werkt zo hard en alle tijd die je dan aan je gezin kunt besteden is mooi meegenomen!

  2. Nu niet meer, ik ben tenslotte fulltime thuis. Maar toen we beiden nog (veel) werkten wel. Ergens vond ik het wel decadent ofzo, haha, maar het was gewoon niet haalbaar meer om alles zelf te doen. Wij hebben schoonmaaksters gehad via een andere organisatie, waarvan me de naam nu even is ontschoten, maar het klinkt ongeveer hetzelfde als je hier boven beschrijft. Dat werkte op zich goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Gezond eten met kinderen tijdens de vakantie

1 juli 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten