Shoppen bij Lincherie

De juiste kleding in mijn maat vinden, vind ik al een hele klus. Maar wat ik nog moeilijker vind, is het kopen van goede lingerie en badkleding. Er is zoveel keuze, er zijn zoveel maten, maar al snel zit lingerie bij mij helemaal niet goed. Dat dit een kwestie lijkt van juist opmeten, klinkt eigenlijk best logisch. Want sinds ik een stylingsessie heb gehad bij een Lincherie boetiek, heb ik eindelijk lingerie die me heel goed past. En ik durf me weer (bijna) zonder schaamte te vertonen op het strand, omdat ik een tankini heb die goed past.

Stylingsessie

Een tikje nerveus werd ik er wel van, toen de dag van de stylingsessie aanbrak. Ik bedoel, dat komt er toch wel op neer dat je je letterlijk bloot gaat geven bij iemand die je helemaal niet kent. Toen ik op de afgesproken tijd bij de Lincherie boetiek in Baarn kwam, werd ik al direct welkom geheten. Ik hoefde me niet eens voor te stellen. Direct werd er een kopje thee en wat koekjes aangeboden en niet veel later werd ik meegenomen naar één van de paskamers. Die paskamers zijn zo luxe, het lijkt wel een halve slaapkamer zo groot. Met een mooie grote spiegel, en tafeltje met een stoel en er hangt een badjas die je aan kunt trekken om warm te blijven tussen het passen door.

Stylist Ayla was zo lief, dat ik me zonder schaamte heb uitgekleed. Ik liet zien waar voor mij de knelpunten zitten en wat ik liever verberg als ik op het strand loop. Mijn omvang werd opgemeten en Ayla ging de winkel in, op zoek naar de juiste spullen. En al snel kwam ze terug met een BH van Prima Donna. De eerste die ik aantrok zat bijna helemaal goed, maar toch nog niet perfect. Maar de tweede zat als gegoten. Wat bleek nou? Ik heb een kleinere cupmaat en een grote omvang dan ik dacht. Daarnaast bood de Prima Donna BH direct zoveel steun, dat ik wist dat ik deze mee naar huis zou nemen. Wat zat dit lekker en wat voelde ik me er mooi in!

Badkleding passen

Dat we al zo snel slaagden in het vinden van een goede bh, gaf me hoop voor de badkleding. In eerste instantie zouden we voor een bikini gaan, want tja, zelfs een dikke striae buik hoeft niet verstopt te worden. Maar helaas was er op dat moment niets in mijn maat wat goed zou passen. Dus besloten we een tankini te passen. En gelijk al de eerste die het pashokje binnen kwam, zat perfect. Het staat mooi, het voelt fijn en ik weet zeker dat ik hier heerlijk in kan zwemmen komende zomer. En misschien volgend jaar ook nog wel, als ik niet al teveel ben afgevallen.

De tankini is van Prima Donna en heeft een glimmende stof. Super leuk als de zon schijnt, want dan schittert het een beetje. Daarnaast lijkt het net of ik weer een flinke boezem heb, omdat alles heel goed ondersteund wordt. Wat een verschil met de goedkope badkleding die ik de afgelopen tijd heb gepast en gekocht. Ik wil graag zwemmen met de kinderen, maar als ik geen goede badkleding heb, dan voel ik me vreselijk onzeker en dat beperkt me toch in mijn doen en laten. Dus dat is niet leuk voor de kinderen. In deze tankini voel ik me wel goed. Natuurlijk is het echt wel te zien dat ik niet de slankste ben, maar hey, ik ben ook gewoon niet de slankste, helemaal niets zal dat kunnen verbergen. Maar dat betekent niet, dat ik met mijn plussize niet ook gewoon mag zwemmen met mijn kinderen.

Lingeriesetje

Al jaren heb ik geen mooi lingeriesetje meer gekocht. Ik voel me in de meeste dingen gewoon helemaal niet zo mooi, dus dan koop ik het liever niet. Maar met de BH die ik eerder die ochtend paste, voelde ik me toch wel heel erg goed. En wat bleek? Er was een bijpassend (hoog) slipje bij te krijgen. Die precies over mijn buikvetjes valt en de boel verbergt waar nodig. Wauw! Dat is lang geleden en ik voelde me er heel erg mooi in. De BH zit echt heerlijk, is voorzien van een katoenen stof om de beugel heen, wat ervoor zorgt dat je niet gaat zweten en de schouderbandjes zijn breed genoeg om voldoende ondersteuning te geven. En daarnaast ziet het er ook gewoon nog mooi uit, met het kant en de strikjes.

Beide setjes, het lingeriesetje en de tankini kreeg ik mee naar huis. Bij de kassa werd me ook nog een flesje Soak aanbevolen waarmee ik de spullen door middel van een handwas eenvoudig kan wassen. Voor de wasmachine is het net te kwetsbaar namelijk. En het is ideaal spul voor luie huisvrouwen zoals ik.

Ik ben echt enorm verwend deze dag. Ik heb me nog nooit zo op mijn gemak gevoeld in een lingerie winkel en dat gebeurde mede door de dames van Lincherie in Baarn. Marlon en Ayla, ontzettend bedankt voor jullie geduld, professionele aanpak en natuurlijk de lekkere thee. Ik kwam voor het eerst in Baarn die zaterdagochtend en heb gelijk van de gelegenheid gebruikt gemaakt om nog even door de winkelstraat te lopen. Want wat was het er leuk!

Met mijn nieuwe badkleding en lingeriesetje ben ik erg blij. En het is echt waar wat ze zeggen. Als je eenmaal gewend bent aan het gevoel van een goede BH, wil je niet anders meer. Volgend jaar kom ik dus zeker terug bij de dames in Baarn.

Koop jij altijd gewoon zelf je BH’s of laat je jezelf ook wel eens opmeten en helpen bij het uitkiezen van de juiste BH?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten