Terug van weggeweest: Het weekoverzicht! Nummer 193 alweer. Afgelopen week stond in het teken van shoppen en ik heb heel veel spullen ingepakt in mijn oude huis. Natuurlijk laat ik jullie zien hoe de week geweest is. En vanaf volgende week komt het weekoverzicht weer op dinsdag voorbij! 

Maandag

Het is tijd om een ochtendje te werken, een drukke werkdag, maar het bevalt erg goed!

Aan het eind van mijn werkdag heeft Joost Maik al opgehaald van het kinderdagverblijf en rij ik gelijk door naar Luuk om hem op te halen van de BSO.

Als ik even op het balkon sta, houdt Sjef me scherp in de gaten, onder het wasrek door, haha!

Dinsdag

De dag bestaat uit inpakken. Ik pak vrijwel alles in de slaapkamer in, zoek mijn kledingkast uit, pas al mijn kleding om te zien wat te groot is, dat neem ik namelijk niet mee, maar ga ik te koop zetten. Het is een prima dag waarin ik veel gedaan krijg.

Ondertussen stapel ik de volle verhuisdozen op naast de kast, zodat het niet teveel in de weg staat.

Woensdag

Als we Luuk naar school gebracht hebben, ga ik met Maik naar de Lidl waar hij voor het eerst met een kinder winkelwagen de winkel doorgaat. Hij scheurt van hot naar her en ik moet regelmatig ingrijpen, maar hij heeft er heel veel plezier in. Kleine mannen worden groot!

Het schap met bier vindt Maik wel erg interessant. En geef hem eens ongelijk!

Na de boodschappen vertrekken we naar de Ikea om een matras voor Luuk’s nieuwe bed te halen. Natuurlijk neem ik nog meer spullen mee.

Waaronder deze wijnglazen. Ook stoppen we nog bij de Hema voor wat spullen en dan is het alweer tijd om Luuk van school te halen. Zo’n ochtend vliegt voorbij! Aan het eind van de middag neemt Joost de kinderen weer van me over en nemen we voor 2 nachtjes afscheid van elkaar.

Donderdag

Omdat de kinderen komend weekend voor het eerst bij ons blijven slapen, zijn we druk met het opruimen en kindvriendelijk maken van het huis. Dit valt niet altijd mee, maar beetje bij beetje komen we er wel. Op mijn vrije ochtend besluit ik de schoenenkast aan te pakken en mijn eigen schoenen ook een plekje te geven. Het resultaat mag er zijn!

Luuk’s nieuwe bed staat klaar om beslapen te worden. Een stoer Spiderman bed, ik ben toch zo benieuwd wat hij ervan gaat vinden! Ik werk nog een late dienst op mijn werk en kom ‘s avonds laat pas thuis.

Vrijdag

Omdat ik weer de ochtend vrij ben, besluit ik Maik’s nieuwe ledikant in elkaar te zetten en klaar te maken voor het logeerpartijtje dit weekend. In de slaapkamer moet nog van alles gebeuren. De zonnebank die er staat moet bijvoorbeeld nog weg, maar als de bedden er maar staan, kunnen ze er in elk geval slapen. Super fijn!

Ik doe de weekboodschappen nog even en koop twee nieuwe fotolijsten. Zo kan de foto van Rick en Maik een mooie plek krijgen. Nu alleen nog een leuke foto van Luuk maken voor in het linker lijstje.

Na mijn werk ga ik nog even langs bij een vriendin om mijn camera af te geven, zodat ze mooie foto’s kan maken tijdens haar vakantie. Natuurlijk is er bier.

En omdat de eigenaar van het Griekse restaurant waar we zitten, jarig is, komt er nog allerlei lekkers op tafel. Daarna ga ik gauw naar huis om me om te kleden en gaan we met vrienden nog de stad in voor een drankje. Super gezellig!

Zaterdag

Al vroeg in de ochtend rij ik naar Zeist om de kinderen op te halen. Joost gaat naar school. Eenmaal op de terugweg bereik ik de 10.000 km met mijn auto. Wat een mijlpaal! We leggen het snel vast, uiteraard doe ik dit niet zelf aangezien ik rij.

De jongens vinden het nieuwe bed van Luuk prachtig! En klimmen en klauteren er gelijk op. Het is wel even wennen voor ze, een ander huis. Maar ze lijken het al snel naar hun zin te hebben.

Het is een regenachtige dag, dus we blijven vooral binnen. Bouwen met Lego, kijken filmpjes, kletsen en spelen wat af. En ‘s middags doen we nog even boodschappen en verkennen de buurt met de kinderen. Er is een speeltuin aan het eind van de straat, waar we ook nog even spelen.

Voor het eten kijken we met z’n vieren naar de film Coco. Wat een mooie film vind ik dat toch! We zetten wat lekkers op tafel en hangen lekker op de bank. Het is lang geleden dat ik zo’n rustige dag met de kinderen gehad heb, maar ik vind het heerlijk!

Luuk neemt mijn telefoon over om foto’s te maken. En daar krijg je dit soort plaatjes van.

Maik had niet echt zin om de film af te kijken en besloot al snel weer te gaan spelen. Hij heeft gelijk ook! ‘s Avonds vallen de kinderen uiteindelijk in slaap en gaat Rick nog naar een verjaardag. Als hij thuis komt, wordt Luuk niet veel later wakker. Hij vindt het gek in een vreemd huis en begint ons te roepen. Dat was het startsein van een heftige nacht, waarbij Maik nog maar een uurtje geslapen heeft. En ik daardoor dus ook.

Zondag

Toch gaan we na een rustige zondagochtend naar de binnenspeeltuin met de kinderen. Maik bekijkt wat foto’s op mijn camera als we even wat eten en drinken.

En vervolgens klimmen en klauteren we met zijn vieren door de speeltuin heen. Dat geconcentreerde bekkie van Maik vind ik prachtig op bovenstaande foto.

Of de kinderen het leuk vonden? Dat zie je wel aan bovenstaande foto! Voor het eten brengen we de kinderen terug naar Joost en wij vertrekken moe maar voldaan weer naar huis. Kijken nog wat tv en gaan bijtijds naar bed.

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Onbedoeld zwanger. Hoe ga je daarmee om?
Next 5x lekkere recepten voor een contactgrill

2 thoughts on “Weekoverzicht #193: Shoppen en inpakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Leuk, zomervakantie met kinderen…

24 augustus 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten