Afgelopen week was weer erg druk en vol met werk. Maar vooral met het verbouwen van de (gast)kinderkamer. Ook gingen we naar een Sint intocht waar Luuk zijn allereerste pepernoten at. Kijk je weer mee naar een nieuw weekoverzicht?

Foto 25-10-15 13 15 52

Het was tijd voor een nieuw blote mama buik artikel. Het valt niet mee om nog deelnemers te vinden en daardoor overweeg ik regelmatig om met de rubriek op te houden, of het veel minder vaak online te laten komen. Maar als ik dat ergens laat vallen krijg ik allemaal reacties dat mensen het zo fijn vinden om te lezen. Ik hoor graag van jou of je de rubriek wekelijks terug zou willen zien of niet. En zo ja, stuur je dan zelf gelijk een aanmelding in?

Foto 16-11-15 22 37 47

Maandagavond ging ik samen met Thea naar de Ikea. Ik had wat nieuwe kasten nodig, aangezien ik druk bezig was met opruimen, uitzoeken en verplaatsen in huis. Alweer? Alweer ja! Maar het einde lijkt nu echt in zicht te zijn. De kasten in elkaar zetten duurden langer dan het hele ritje Ikea en weer terug. Met 56 schroefjes per kast, die we er samen met de hand in hebben gedraaid, hadden we de blaren op onze handen staan. Maarja, dan heb je ook wat!

Foto 17-11-15 10 01 05

Dinsdagochtend besloot ik mijn tweede stapelledikant zelf even in elkaar te zetten. De kinderen waren zo lief aan het spelen en terwijl ik ze met een schuin oog in de gaten hield, had ik zo het bed in elkaar. Girlpowerrrrrr!

Foto 18-11-15 06 25 58

We waren allemaal chagrijnig woensdagochtend. Luuk hield ons wakker. Ik wil er niet teveel over klagen, maar de nachten zijn extreem kort de laatste weken. En alleen korte nachten zijn op zich niet heel vervelend, maar het is meer het gehuil en gejammer wat erbij komt kijken. We raken een beetje op en kijken heel erg uit naar het moment dat Luuk weer lekkere lange en normale nachten slaapt.

Foto 18-11-15 11 07 29

Woensdag was Luuk een ochtendje zwemmen en een middagje spelen met oma. Dus kon ik heel hard aan de gang om deze kamer voor de gastkinderen in orde te maken. Ik ben er de hele dag zoet mee geweest. Maar wat was het fijn om dit even te kunnen doen zonder Luuk ondertussen in de gaten te moeten houden. Ik knap altijd op van dit soort dagen voor mezelf, ook al werk ik mezelf een slag in de rondte.

Foto 18-11-15 17 03 29

Het resultaat van het harde werken mag er zijn. De hele kamer is uitgemest en geordend en de twee stapelbedjes staan klaar om kindjes in te laten slapen de volgende dagen. Heerlijk! En wat een ruimte zo.

Foto 18-11-15 21 08 29

Bij het opruimen kreeg ik direct zin om het ook gezellig te maken in huis. Kaarsjes had ik al in geen eeuwen meer aangehad, maar het staat toch wel heel erg gezellig en knus zo. De Little People Sint en Piet staan er trouwens expres tussen. Zo is er toch nog een beetje Sint-thema terug te vinden op de eettafel.

Foto 19-11-15 17 10 53

Gastouder zijn is hartstikke leuk. Niet alleen voor mij, maar ook voor Luuk. Helaas pikt Luuk momenteel wel de slechte kanten van de kinderen eruit om na te doen. Dat uit zich in overal op klimmen en heel slecht luisteren. Dit doet hij overigens niet als de kinderen er niet zijn. Een vermoeiende fase ook, die in combinatie met de korte nachten niet altijd fijn is. Maarja, dat komt vast binnenkort weer goed!

Foto 20-11-15 15 35 58

Weekend! En die luidden we in met een aflevering Kikker op Netflix. En Luuk knuffelt ondertussen met zijn knuffel. En dan vooral met het labeltje wat daaraan vast zit.

Foto 20-11-15 16 30 35

Toch samen nog even op pad om boodschappen te doen. En Joost was al onderweg naar huis, dus besloten we die even op te wachten bij de bushalte. Het enthousiaste “papa!” en de stralende lach van Luuk was geweldig. Zo blij was hij om Joost te zien.

Foto 20-11-15 20 03 10

Vrijdag had KPN een grote storing. En dat heeft heel Nederland geweten. Wat een gezeur en gedoe toch op Facebook. Ik schreef een blog met tips wat te doen als je geen tv kunt kijken. En ik moest erg lachen om bovenstaande afbeelding. En leuk voor ons, hopelijk willen ouders hun nieuwe kroost dan bij mij in de opvang hebben, haha!

Foto 21-11-15 07 23 46

Zaterdagochtend selfietime. Luuk vindt het erg grappig om gekke bekken naar zichzelf te trekken haha.

Foto 21-11-15 14 34 32

Na uitgeschoten te zijn met het tondeuse en zo een hip kapsel gecreëerd te hebben gingen we naar de Sinterklaasintocht in mijn oude dorp. Ik ken daar veel pieten en dat maakt zo’n intocht toch altijd erg leuk. Ik was erg benieuwd hoe Luuk het zou vinden allemaal. Ik had verwacht dat hij een beetje bang zou zijn, maar nee hoor. Hij vond het reuze gezellig. Ging dansen op de muziek en toen hij (zijn eerste!) pepernoten proefde kon het helemaal niet meer stuk. Elke piet die voorbij kwam werd gecheckt op eventuele pepernoten haha!

Foto 22-11-15 07 57 51

Zondagochtend half 8. Luuk werd laat wakker (na wel de halve nacht naast mij gelegen te hebben) en samen wachtten we op papa die de hele nacht was wezen feesten. Rond half 9 ging hij slapen en besloten wij maar op te staan.

Foto 22-11-15 11 53 06

Om te genieten van een boterham met pindakaas. Luuk heeft ervan gesmuld zoals je ziet. O,ja en die Play-Doh op de achtergrond is vooral heel erg leuk om te stapelen. Tja, waar zou je bakjes klei anders voor gebruiken?

Foto 22-11-15 16 54 01

En terwijl papa nog wat lag uit te brakken op bed, gingen wij naar de moeder van mijn stiefvader. Nou ja, gewoon een middagje met familie. Luuk vermaakte zich uitstekend met een bakje chippies, het voeren van komkommer aan de hond van zijn tante en het pikken van beeldjes uit de slaapkamer van oma. Het leven van een dreumes…

Lees ook: Weekoverzicht #73

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weg met mijn cola verslaving
Next Blogboek van Kelly Deriemaeker

3 thoughts on “Weekoverzicht #72: Sint intocht en verbouwen

  1. Hopelijk gaan de nachten binnenkort beter (als z’n kiezen doorkomen?!). En die selfies, net een volleerde selfiemaker haha.

  2. Oh die nachten, herkenbaar dat is heilig! Hopelijk kun je binnenkort weer wat meer uitrusten! Wat vind ik dat altijd ellendig die bouwpakketten van de ikea! Maar het is je mooi gelukt!! Leuk weekje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Center Parcs Het Heijderbos

28 april 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten