Het is zo ver. Sinterklaas is in het land! Afgelopen week stond in het teken van voorbereidingen voor zijn aankomst en ik ging ook nog naar Tineke Schouten. Kijken jullie mee naar mijn nieuwe weekoverzicht? 

Foto 09-11-15 18 00 31

Maandagavond kwam het eerste Sinterklaasjournaal van dit jaar weer op televisie. Ik vind dit altijd erg leuk om te kijken. Luuk ook. Vorig jaar al. Kwam vast door een bepaald muziekje dat er onder gespeeld wordt, maar toch. Ik ben gek op de Sinterklaas periode. Vind dat altijd zo gezellig!

Foto 10-11-15 18 54 36

Dinsdag aten we broccoli soep met zalm. Ik had nooit gedacht het lekker te vinden, maar de smaak verraste me enorm. Er werd me al gevraagd naar een recept, dus die zal ik binnenkort met jullie delen.

Foto 11-11-15 07 18 13

Ontbijten met de kinderen. Een goed begin van de dag. Want het beloofde een hele lange en drukke werkdag te worden.

Foto 12-11-15 10 38 44

Donderdag had ik er maar één extra kind bij. Dus besloot ik de auto in te stappen naar KidZcity. Zo konden de kinderen zich lekker uitleven. Ze vonden het geweldig.

Foto 12-11-15 19 57 16

Donderdagavond stond ik 1,5 uur in de file op weg naar Schiedam. Waar al een heel Winterland is opgebouwd, inclusief ijsbaan. Het zag er zo gezellig uit! Ik ging met mijn schoonouders naar het theater daarnaast om de show van Tineke Schouten te zien.

Foto 12-11-15 20 10 05

Fijne plekken. Niet te hoog. Ik haalde zoals je kunt zien de gemiddelde leeftijd wel omlaag naar 89 ongeveer. Haha!

Foto 13-11-15 10 18 38

Vrijdag besloot ik het huis Sinterklaas-klaar te maken. Zo ver mogelijk tenminste. Deze pakjeshaard kocht ik een week eerder al bij de Kruidvat. En was zo in elkaar gezet. Ik ben wel benieuwd of de haard volgende week nog staat met al die kinderen in huis.

Foto 13-11-15 16 39 38

Ook schilderde ik een Zwarte Piet op het raam. Onder het mom van dat Zwarte Piet ons huis kan vinden en zo de schoentjes voor de kinderen kan vullen.

Foto 13-11-15 20 25 39

Vrijdagavond was ik vreselijk moe. Ik lag om 20:00 uur al op bed en na heel even tv gekeken te hebben viel ik in slaap. Niet wetende dat men twee uur later in Parijs doodsbang zou zijn.

Foto 14-11-15 11 00 13

Zaterdagochtend werd ik wakker met het nieuws uit Parijs. Deze tekst van Woordkunsten vond ik erg passend.

Foto 14-11-15 12 08 12

En alsof er niets aan de hand was, keek ik met Luuk naar de intocht van Sinterklaas. Onder het genot van een krentenbol.

Foto 14-11-15 23 18 14

En ’s avonds mocht Luuk zijn schoen zetten. Voor een cadeau van opa&oma-piet.

Foto 15-11-15 05 56 44

Zondagochtend in alle vroegte pakte Luuk zijn nieuwe gereedschapskoffertje uit. Hij vond het prachtig!

Foto 15-11-15 13 17 38

Bij de Kruidvat kocht ik deze Zwarte Pietjes van Playmobil voor in de thema hoek, die uiteraard in het teken staat van Sinterklaas.

Foto 15-11-15 19 55 16

Al twee avonden op rij was ik afgelopen weekend aan het slepen met spullen. Een kast uit elkaar, een andere kast uit de berging in de kelder naar boven. Een andere kast via Marktplaats. Alleen gisteravond moest ik nog slepen na wat aankopen bij IKEA. En verder hoop ik deze week klaar te zijn met opruimen en herinrichten thuis. Zodat we rustig het einde van het jaar door kunnen komen.

Zijn jullie ook zo bezig met Sinterklaas thuis?

Lees ook: Weekoverzicht #72

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Wiebke
Next Cygnett powerbank

2 thoughts on “Weekoverzicht #71: Sinterklaas is in het land

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Dansmoves

12 augustus 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten