Sinterklaas is weer in het land! Wat vind ik deze tijd toch leuk en gezellig. Bij Blogmama zag ik deze leuke Sinterklaas Mommy Tag. En het leek me leuk om deze in te vullen. Ook al vieren we het dit jaar niet echt helemaal zoals anders. We doen er ook niet helemaal niets aan! 

1. Ga je met de kids naar een intocht?

Ja we gaan komende zaterdag met Luuk naar een Sinterklaas intocht. Ik ben heel benieuwd of Luuk al die mensen om zich heen leuk gaat vinden, maar we zullen zien. De woensdag daarna hebben we nog een Sinterklaasfeest op het werk van Joost. En afgelopen zaterdag keken we de landelijke intocht natuurlijk op de televisie.

2. Schoen zetten, hoe vaak?

Ja ik vind het wel geinig en zal het nu dus 1 keer doen. Wanneer Luuk wat ouder is houden we het bij maximaal 3 keer in de hele Sinterklaas periode denk ik. Vind ik meer dan genoeg!

3. Zelf pepernoten bakken?

Dat heb ik nog nooit gedaan, maar is volgens mij niet zo moeilijk. Dus ik ga het eens proberen.

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Luuk is natuurlijk nog te jong voor een verlanglijstje. Wel hebben we houten blokken gevraagd. Die waren al besteld hoorde ik van Sinterklaas haha. En hij heeft een skipak gekregen voor op de fiets. Verder hebben we niet echt wensen voor Luuk. Over 4 maanden is hij jarig en tegen die tijd moeten we al genoeg bedenken natuurlijk!

5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?

Ja, ik ben echt zo’n sucker voor versiering in huis, dus ook Sinterklaas versiering. Wat ik heb hangen laat ik jullie komende week zien!

SinterklaasMommyTag

6. Je favoriete sinterklaaslekkernij

Pepernoten en chocoladeletters. Maar niet teveel. Eigenlijk ben ik niet zo’n enorme snoepkont, dus ik eet er niet zoveel van, maar heb het wel in huis in deze tijd van het jaar.

7. Welke chocoladeletters koop je?

2x de J, 1x de L (die papa en mama zelf op eten) en als die letters er niet zijn, dan maar de S van Sinterklaas of de P van Piet. En wij houden eigenlijk alleen van melkchocolade.

8. Sinterklaasfeestje; zelf organiseren of bezoeken?

Ik was bezig met het organiseren van een Sinterklaasfeestje bij ons thuis, maar vanwege omstandigheden moeten we dat verzetten richting Kerst of nog later. Het zelf organiseren gaat wel mijn voorkeur naar uit. Meestal bemoei ik me er dus ook mee als we het ergens anders vieren. Tenzij het een Sinterklaasfeest is van het werk van Joost, dan bemoei ik me natuurlijk nergens mee haha.

9. Welk sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?

Sinterklaas kapoentje. Omdat we daar de tekst helemaal van kennen.

10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?

Ja, ik vind het helemaal niet moeilijk om te dichten, dus ik vind het ook leuk om te doen. Dit jaar zouden we geen gedichten doen, maar deze Sinterklaas heeft wel wat gedichten in haar hoofd zitten. Nu maar even kijken of ik het uit kan werken.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Het hele jaar door. En dan het liefst nog in januari of februari. Winkels moeten dan toch van hun voorraad af. En in de kringloopwinkel wordt ook veel gedumpt om ruimte te maken voor de nieuwe cadeaus.

SinterklaasMommyTag2

12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkje maken?

Ja, leuk! Ook al kan Luuk het nu nog niet.  Vanaf volgend jaar bedenk ik wel wat om samen te doen. En als ik als gastouder aan het werk ben kan ik ook lekker los met andermans kinderen wat knutselen betreft. Daar kijk ik echt naar uit.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Ja, ik vind het leuk om het niet zo standaard in te pakken. Niet alleen maar een papiertje er omheen en klaar, maar ook lintjes, touw, stickers of tape erbij gebruiken.

14. Met wie vier je pakjesavond?

Dit jaar maar met zijn drietjes denk ik. Dus we vieren het waarschijnlijk niet echt. Wel was het de bedoeling om het samen met mijn moeder, stiefvader en stiefzusjes te vieren. Helaas loopt dat nu even anders. Maar volgend jaar de herkansing!

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?

Bij de kringloopwinkel, Kruidvat, Blokker, Bart Smit, Ikea. Waar niet?

16. Kijk je samen met je gezin Sinterklaas op televisie?

Ja wij volgen het Sinterklaasjournaal trouw. Er lijkt een geluidje in te zitten wat Luuk leuk vindt, want ook hij kijkt heel geïnteresseerd de hele aflevering uit. En dat terwijl hij normaal nauwelijks aandacht schenkt aan de televisie.

17. Wat is de leukste herinnering aan Sinterklaas?

Poeh, wat een lastige vraag. Ik denk die ene keer dat ik Zwarte Piet was op mijn werk en onze Sinterklaas een vervelend kind terecht wees. Heel stiekem, zodat de kleintjes niets konden horen. Oh wat hebben we gelachen achteraf.

SinterklaasMommyTag3

18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Dat is aan een ieder zelf. Wij zullen het in elk geval blijven vieren de komende jaren.

19. Wat vind je leuker. Sinterklaas of Kerstmis?

Ik vind het allebei erg leuk. Nu komen we met Luuk natuurlijk ook weer aan het vieren van Sinterklaas toe. En dat vind ik leuk. Maar Kerstmis vind ik ook erg leuk en gezellig. Met lekker eten, leuke spelletjes spelen, samen zijn met de familie. En natuurlijk de aanloop naar de Kerst met Serious Request.

20. Ben je blij als het 6 december is?

Jawel, dat is voor mij de dag dat het eind van het jaar echt in zicht is en we vooral nog moeten doen wat we wilden doen dit jaar. En natuurlijk gaan we de kerstboom dan opzetten. Het opzetten vind ik nooit zo leuk. Maar als alles eenmaal staat en een plekje heeft vind ik het wel gezellig.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #30
Next Shoplog Primark Rotterdam

6 thoughts on “Sinterklaas Mommy Tag

  1. Wat een schattige foto’s van Luuk met zijn pietenmutsje. Hier is het nu twee keer per week schoen zetten ofzo maar waarschijnlijk geen pakjesavond omdat Sam het toch nog niet zo goed snapt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Goedkoop verhuizen; 10 tips

31 januari 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten