In het noorden van het land is de zomervakantie begonnen. En dat is heerlijk, met zo’n warm weekend in het vooruitzicht. Voor mij is het tijd voor de allereerste mama challenge 2015 opdracht. Namelijk: ‘Doe een wateractiviteit met je kind’. En spelen met water is helemaal geen straf met dit warme weer.

Afgelopen week kwam er ook voor het eerst een nieuw gastkindje spelen. En dat met die hitte. Dus besloot ik de jongens samen met water te laten spelen. Maar om ervoor te zorgen dat niet alles kletsnat zou worden, deed ik het op een andere manier dan normaal. Het was buiten veel te warm en de zon was te fel, waardoor we binnen bleven. En ook al hebben wij niet zo’n hele mooie vloer meer in de woonkamer, extra water erop maakt het er niet mooier op, dus verzon ik iets anders.

Ik pakte een plastic bak waar ik verschillende ijsklontjes in deed. Direct had ik de interesse van twee dreumesen gewekt. Ze liepen me nieuwsgierig achterna en bekeken rustig wat ik ging doen met die bak met ijsklontjes. Zodra de bak op de grond stond, gingen beide jongens ernaast zitten en staken gelijk hun handen in de bak. Op jacht naar de ijsklontjes.

met-ijsklontjes-spelen

De gezichten die ze trokken waren prachtig. Het voelt natuurlijk koud aan en dat hadden ze niet verwacht. Eenmaal een ijsklontje te pakken, gleed het ook nog eens zo uit de warme handjes. En warme handjes en ijsklontjes gaan ook niet goed samen. Dus wanneer ze een ijsklontje te pakken hadden, smolt deze ook nog eens heel snel.

Het bleek een leerzaam en verkoelend spelletje. Ideaal op warme dagen zoals deze. Met oudere kinderen kun je er ook nog regels aan vasthangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van met een aantal kinderen in een kring zitten en een ijsklontje doorgeven. Zodra het ijsklontje gesmolten is, moet degene die de geen stukje ijs meer kan doorgeven de kring verlaten. En degene die overblijft heeft gewonnen. En zo kun je nog veel meer leuke spelletjes bedenken.

Speel jij met je kind(eren) ook met water als het zo warm is?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Maxomorra + winnen
Next Shoplog cadeautjes en Zara sale

17 thoughts on “Spelen met water

  1. Hey dat is een leuk idee! Ga ik ook proberen! Gisteren voor het eerst kennis gemaakt met ijs (op een stokje 😉 en hij vond het reuze interessant, inclusief gekke bekkies!

  2. Pingback: De met-een-toefje-vroemm Mama Challenge 2015: deel 2 | vroemmmama
  3. Pingback: Mamachallenge #2.Doe een water activiteit met je kind(eren) | Blog van Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tweedehands ja of nee?

8 november 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten