Sporten met muziek

Nu ik met zeer grote regelmaat naar de sportschool ga, heb ik ook iets nodig waarmee ik goed muziek kan luisteren. Want muziek maakt het sporten nu eenmaal leuker. Ik ontving de draadloze Jabra Sport oordopjes en vertel je waarom ik nu al helemaal enthousiast ben over het sporten met muziek. 

In mijn zoektocht naar de juiste oordopjes, kwam ik maar niets tegen wat naar mijn zin was en ook nog betaalbaar was. Vorig jaar won ik al eens een draadloze hoofdtelefoon via de blog van Debbie. En hoe fijn ik die koptelefoon ook vind achter mijn computer, voor tijdens het sporten is het niets. Het blijft niet goed zitten, waardoor ik vaak meer bezig ben met het goedzetten van de koptelefoon dan het sporten zelf. En dat is de bedoeling niet.

Via GSMpunt mocht ik iets uitkiezen om te reviewen. In eerste instantie wilde ik kiezen voor een smartphonehoes, maar daar heb ik net twee nieuwe van, dus het zou zonde zijn als het merendeel in de la terecht komt. Daarna twijfelde ik nog even over een Galaxy Note 5 hoesje voor een vriendin. Maar een hoesje voor een telefoon vind ik toch vrij persoonlijk.

Gelukkig kwam ik de Jabra sport oordopjes tegen. Dat was precies waar ik al die tijd al naar opzoek was. Twee oordopjes, met een systeem om ze achter je oor vast te zetten en ze zijn alleen met een snoertje in je nek aan elkaar verbonden. Je hoeft geen snoertje in je telefoon te steken en dat is echt ideaal.

telefoon-sporthoes

Voorheen was ik regelmatig aan het stoeien met het snoertje dat naar mijn telefoon ging. En nu stop ik mijn telefoon in het hoesje om mijn arm, ook besteld bij GSMpunt, en ik kan me vrij bewegen. Het geluid is prima, het zijn in ear dopjes, waardoor je je voor je omgeving zou kunnen afsluiten door je geluid wat harder te zetten. Maar het sluit niet voldoende af om helemaal niets meer te horen. En dat is fijn, want tijdens het hardlopen is het belangrijk om de geluiden in de omgeving te horen, zodat je niet onder een fiets of auto loopt.

Via de knopjes op de oordopjes kun je het geluid harder of zachter zetten. De muziek op pauze zetten en er zit zelfs een fm knop op, waardoor je naar de radio zou kunnen luisteren. Ook dat bereik is prima. Dat heb ik op mijn telefoon wel eens anders meegemaakt. Je verbind de oordopjes via Bluetooth met je telefoon en direct kun je muziek luisteren. En met een kabeltje kun je de oordopjes na het sporten opladen via je laptop. Het duurt ongeveer 2 uur tot ze helemaal zijn opgeladen.

Ik kan twee keer uitgebreid sporten met de oordopjes en dan zijn ze nog niet leeg. Een derde keer haal ik net niet helemaal, als ik bijna klaar ben met sporten vallen ze uit. Dus al met al gaan ze voor een goede tijd mee op een volle batterij. Bij het kopen van de oordopjes krijg je zelfs een proefabonnement van drie maanden voor de app Endomondo premium. Een app waarin je je voortgang op een makkelijke manier kunt bijhouden.

jabra

De oordopjes passen bij iedereen, er worden verschillende soorten rubbertjes meegeleverd, waardoor ze voor iedere maat oor in te stellen zijn. Het duurde even tot ik het juiste setje te pakken had, maar als ik de oordopjes nu in doe, zitten ze ook goed vast. Ze vallen er niet uit, want met mijn oren vaak wel gebeurt met andere oordopjes. En dat is heel prettig, zo kan ik me goed op het sporten focussen.

Enige nadeel vind ik het systeem dat achter mijn oor zit, die is voor mijn kleine oortjes net iets aan de grote kant. Ik krijg er een beetje flaporen van. Maargoed, ik loop niet een of andere modeshow in de sportschool, dus daar kan ik niet wakker van liggen.
Ik ben heel erg blij met de oordopjes en kan ze iedere sportfanaat aanraden.
Wat zijn jouw favoriete smartphone accessoires?

6 gedachten over “Sporten met muziek”

  1. Ik zoek eigenlijk ook weer nieuwe oortjes, heb hele fijne maar merk dat als ik wordt gebeld niemand me hiermee verstaat. Deze zien er wel super uit ook fijn voor op de fiets, ben nogal vaak op de fiets weg. Maar het nadeel lijkt me niet zo handig als je een bril draagt…

    Beantwoorden
  2. Zelf gebruik ik ook de Jabra draadloze oordopjes, voor het sporten zijn draadloze oortjes ideaal! Geen snoeren of oortjes die uitvallen.
    [EDIT door MamaKletst: URL naar webshop verwijderd]

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten