De Sprookjescamping, een camping in Overijssel speciaal voor kinderen

In het Overijsselse Rheeze (nabij Hardenberg) bevindt zich de Sprookjescamping, een camping speciaal gericht op kinderen t/m 10 jaar. Wij zijn daar met onze kinderen (10 maanden en bijna 4 jaar) een lang weekend geweest. Benieuwd hoe wij de camping hebben ervaren? Lees dan gauw verder!

Inhoudsopgave

Camping speciaal voor kinderen

Zoals de naam al aangeeft draait het om de camping om sprookjes. Het animatieteam bestaat dan ook uit een flink aantal sprookjesfiguren die je overal op de camping kunt tegenkomen. Sowieso bij de theatershow die iedere avond plaatsvindt, maar ook bij andere activiteiten. Je hoeft dan ook niet gek op te kijken wanneer er tijdens het eten in het restaurant ineens een paar sprookjesfiguren naar binnen komen wandelen of wanneer ze gezellig bij je langs komen! De meest bekende sprookjesfiguren zijn Hannah de Heldhaftige en Bumpie de Beer. Over heel de camping zie je het thema sprookjes terugkomen zo ook het interieur en de naamgeving van de verschillende plekken op de camping.

Speeltuinen

Buiten speeltuinen

Over de hele camping bevinden zich maar liefst 8 buiten speeltuintjes. Bij ieder veld is er één te vinden. Hartstikke leuk & handig! Kinderen kunnen dan lekker hun gang gaan terwijl je als ouder zijnde vanaf je accommodatie of staanplek prima uitzicht hebt.

Wij zaten met onze accommodatie vlakbij het centrale deel van van de camping waar de meeste faciliteiten zich bevinden. Onze zoon heeft dan ook het meest gespeeld in de grote speeltuin bij de buitenzwembaden en de speeltuin die zich bij de Sprokkelplaats (waar de animatie is) bevindt.

Binnen speeltuin

Binnen bevindt zich een indoor speeltuin. Dit is opgedeeld in een deel voor jongere kinderen en wat grotere kinderen. Het is niet erg groot, maar dat vonden wij in de periode dat wij er waren ook niet erg aangezien het niet zo druk was.

Bij de binnenspeeltuin is er meer te doen dan enkel klimmen en klauteren. Er staan 2 grote tafels met duplo waar kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Aan de wand zijn een viertal schermen te vinden waar kinderen spelletjes op kunnen doen. Dit is meer geschikt voor de iets grotere kinderen (de kleintjes zullen dit niet begrijpen?).

Waterspeelparadijs

Buitenzwembaden

Het waterspeelparadijs buiten bestaat uit een babybad, een iets dieper bad met groot speeltoestel, een wat dieper bad waarin je baantjes kunt trekken, en een grote glijbaan. Het diepere bad is omheind door een hek waardoor de kleinere kinderen hier niet zomaar terecht kunnen komen. Om de baden heen staan diverse (lig) stoelen zodat je als ouder zijnde ook even heerlijk kunt zitten terwijl je een goed overzicht hebt.

Binnenzwembaden

Het eerste wat ons opviel aan de binnenbaden is dat alle baden ondiep zijn (maximaal 30 cm!). Een vrij prettig idee wanneer je met jonge kinderen (die nog geen zwemdiploma hebben) op de camping bent. Er zijn 2 baby-baden te vinden, een wat dieper zwembad met een groot waterkasteel, een waterbaan waar je met een grote banden rond kunt dobberen en een grote brede glijbaan. Er zijn geen diepe baden te vinden, een baantje trekken zit er dus niet in.

Animatie

Het animatieprogramma van de Sprookjescamping is onwijs uitbreid en iedere week anders! Het is zo uitgebreid dat je in principe heel de camping niet af hoeft te komen voor het vermaak. Het animatieprogramma is ingedeeld in leeftijdcategorieën: Magische Elfjes club (0 t/m 3 jaar), Ondeugende Beren club (4 t/m 5 jaar), Stoere Draken club (6 t/m 7 jaar) en de Buddy club (8 t/m 10 jaar). Bij iedere activiteit is een sprookjesfiguur aanwezig. De dagelijkse standaard animatie-activiteiten zal ik hieronder even uitlichten

Sprookjestheater

Dagelijks kunnen de kinderen terecht in het Sprookjestheater voor een toneelstuk van een klein half uurtje. Voordat de show begint, haalt Bumpie in een golfkarretje alle kinderen in de camping op om op weg te gaan naar het theater. De kinderen kunnen zich verzamelen op de speciale Bumpiehaltes die hiervoor zijn gemaakt.

Iedere avond wordt er een nieuw avontuur beleefd in het Sprookjestheater. Het leuke is dat de kinderen enorm worden betrokken bij de toneelstukken en soms ook zelf mogen meespelen! Iedere show begint op ongeveer dezelfde manier waarop dit voor de kinderen erg herkenbaar is. Je ziet dan ook dat kinderen die er al een paar dagen zijn uit volle borst staan mee te zingen en dansen met de muziek.

Magische Kliederclub

Iedere ochtend kunnen de kinderen terecht bij de knutselclub in de Sprokkelplaats. Elke dag wordt er weer iets totaal anders geknutseld. Vaak is er per dag een thema uitgekozen. Toen wij er waren werd er bijvoorbeeld in de ochtend een politiepet + badge gemaakt welke later op de dag in een ander animatie-activiteit weer gebruikt konden worden tijdens de zogeheten politiespelen. Er worden erg leuke dingen geknutseld die je natuurlijk weer als aandenken mee naar huis kunt nemen.

Overige animatie-activiteiten

Op vrijdagen kunnen de kinderen terecht bij de Sprokkelplaats om zich te laten schminken als één van de sprookjesfiguren, een glittertattoo laten zetten (tegen betaling) en meedoen aan spelletjes.

Voor de kinderen t/m 5 jaar zijn er in de middagen diverse spelen te doen. Het is mij opgevallen dat de spelen die er werden gedaan toen wij er waren, wel activiteiten zijn waarbij kinderen bewegen zoals varianten op verstoppertje en tikkertje. De spelen worden wel zo gedaan dat het voor de kleintjes goed begrijpbaar is.

Voor de kinderen vanaf 6 jaar zijn er meer stoere- en sportactiviteiten te doen op het sportveld. Mijn kinderen zijn zelf niet in deze leeftijdscategorie waardoor ik mij hier verder niet in verdiept heb. Uit het animatieprogramma wat was toen wij er waren stonden er voor hen activiteiten op als hutten bouwen, een geheime spionnenclub,  trefbal en levend stratego.

Tevens zijn er zo nu en dan ook activiteiten die voor alle leeftijden geschikt zijn zoals bingo, bioscoop, talentenjacht en picknick. Mocht je even geen zin hebben in animatie, dan kun je ook fietsen of een skelter huren. Je kinderen zullen zich op deze camping dus absoluut niet vervelen!

Eet- en drinkfaciliteiten

Restaurant de Kasteelkeuken

Je kunt heerlijk dineren in restaurant de Kasteelkeuken. Ze hebben een à la carte menu (deze kun je op hun website inzien) en kinderen kunnen eventueel genieten van een speciaal kinderbuffet. Het kinderbuffet bestaat o.a. uit de 3 P’s (patat, pizza, poffertjes) maar ook wat verschillende groenten. Je kind kan op deze manier dus zelf kiezen wat hij/zij wil eten.

Zo nu en dan wordt er een speciaal theaterbuffet georganiseerd. Wanneer dit is wordt in het animatieprogramma vermeld. Het diner wordt dan onderdeel van een sprookjesverhaal, een soort dinershow dus.

Kinderen kunnen vaak niet lang stilzitten op een stoel, maar ook daar is aan gedacht! In het restaurant is een speciale speelhoek te vinden en een poppenkast waar kinderen kunnen spelen. Op die manier kun je als ouder zijnde toch rustig dooreten terwijl je kinderen zich vermaken.

Wat wij zelf wel als nadeel hebben ervaren, is dat er tijdens het dineren sprookjesfiguren binnen komen lopen. Op zich hartstikke leuk aangezien ze ook bij elke tafel even langskomen voor een kletspraatje met je kind(eren). Maar wanneer je een slechte eter hebt (zoals onze oudste), kan hij/zij behoorlijk afgeleid raken.

Je dient wel van te voren te reserveren wanneer je in de Kasteelkeuken wil komen eten! Dit kan je doen bij het restaurant zelf of bij de receptie.

De Eeterij

Voor een snelle hap hun je terecht in de Eeterij, een soort snackbar. Hier kun je o.a. terecht voor patat, snacks, pannenkoeken, pizza, tosti’s en ijsjes. Bij het bestellen kunnen de kinderen ook stickers sparen welke je in een stickerboek kunt plakken (verkrijgbaar in de supermarkt).

Supermarkt

Een supermarkt kan uiteraard niet ontbreken op een camping, zo ook op de Sprookjescamping. Je kunt hier basisboodschappen vinden zodat je zelf kunt koken. Iedere ochtend zijn er ook verse broodjes verkrijgbaar. Uiteraard liggen de prijzen hier een stuk hoger als in een gewone supermarkt. Wanneer je het niet erg vindt om een klein stukje te rijden, kun je op een paar kilometer afstand in Hardenberg een aantal supermarkten vinden waaronder een Albert Heijn, Jumbo en een Spar.

Verblijfplaatsen

Staanplekken

Er zijn de camping een aantal velden waar je kunt kamperen. Iedere kampeerplaats is minstens 100 m2 groot zodat je voldoende ruimte hebt. Wanneer je geen eigen tent of caravan hebt, kun je er ook voor kiezen er één te huren bij de Sprookjescamping. Je kunt hierbij 4 of 5 persoons caravan of tent.

Accommodaties

Er zijn een hoop verschillende soorten accommodaties te huur op de Sprookjescamping. Denk hierbij aan sta-caravans, vakantiehuizen, trekkershutten en glamping accommodaties. Wij zelf hadden de glamping accommodatie Kasteellodge gehuurd welke uit 2 slaapvertrekken bestaat (maximaal 5 personen + baby).

Sanitair

De camping heeft een aantal sanitair-gebouwen waar je o.a. kunt douchen. Het fijne aan deze kindercamping is dat ook al het sanitair op kinderen is gericht. Zo zijn er verlaagde toiletten en wasbakken waar je kind zelf prima bij kan. In de sanitairgebouwen bevinden zich ook familiedouches waarbij er in een grote soort badkamer meer douches zijn. Voor de kinderen zijn er ook speciale kinderdouches te vinden. Deze kinderdouches zijn op een verhoging gemaakt zodat je er als ouder net even wat beter bij kunt.

De omgeving

Ondanks er op de camping onwijs veel te doen is voor kinderen, zijn er ook in de omgeving een aantal leuke mogelijkheden. Bij de receptie ook diverse folders vinden waarmee je bij sommige ook korting kunt krijgen.

Fietsen & picknicken

De directe omgeving heeft een erg mooie natuur waaronder een zandverstuiving. Het is dan ook zeker leuk om eens de fiets te pakken en een lekkere stukje te gaan fietsen. Ook zijn er her en der picknicktafels te vinden waarmee je een fietstocht zou kunnen combineren.

Strandmeer De Oldemeijer

Op ongeveer 2 minuten loopafstand van de camping ligt het strandmeer De Oldemeijer. De bodem loopt hier langzaam af zoals bij een echt strand. Neem voor de kleinste een emmertje en schepje mee en ook zij vermaken zich prima.

Stad Hardenberg

Mocht je graag een stad willen bezichtigen, dan is Hardenberg de dichtstbijzijnde waar je tevens ook prima kunt shoppen. Bij de receptie van de Sprookjescamping kun je een kaart krijgen van deze stad.

Wildlands Adventure Zoo (Emmen)

Op iets meer van een half uur rijden bevindt zich Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Bij de receptie van de Sprookjescamping kun je kaarten met € 1,50 korting kopen.

Plopsaland Indoor (Coevorden)

Ook op ongeveer een half uur rijden ligt Plopsaland Indoor te Coevorden. Dit indoor attractiepark heeft meer dan 25 attracties voor kinderen tussen 2 en 10 jaar oud.

Avonturenpark Hellendoorn

Nog een attractiepark die op ongeveer een half uur rijden ligt is Avonturenpark Hellendoorn. Het park is geschikt voor kinderen tot 12 jaar en beschikt over ongeveer 30 attracties. Ook beschikt het park over een waterglijbanenpark welke met warmer weer geopend zal zijn. Bij de receptie van de Sprookjescamping kun je toegangskaarten met korting kopen.

Attractiepark Slagharen

Voor kinderen vanaf 90 cm kun je terecht bij Attractiepark Slagharen. Dit park bevat meerdere attracties, shows, knutsel- en spelactiviteiten en vergeet het zwemparadijs niet! Ook hiervoor kun je toegangskaarten bij de receptie van de Sprookjescamping kopen mét korting!

Ons eindoordeel

Wij zijn zelf het laatste weekend van de zomervakantie naar de Sprookjescamping geweest. Op dit moment was de grootste drukte al geweest en begon het laagseizoen. Wij vinden het een hartstikke leuke camping voor gezinnen met jonge kinderen tot sowieso 6 jaar. Aan het activiteitenprogramma te zien zullen de grotere kinderen t/m 10 jaar zich ook prima vermaken. Wel denk ik dat zij mogelijk sneller uitgekeken zullen zijn op het zwembad aangezien dit voornamelijk ondiepe baden t/m 30 cm zijn. Onze oudste zoon van bijna 4 heeft ons al meerdere gevraagd wanneer we weer terug gaan naar de Sprookjescamping. Zijn mening is dan dus ook duidelijk: hij heeft zich prima vermaakt! Mogelijk gaan wij dan ook zeker nog eens een weekendje naar deze camping toe. Ons eindcijfer is een 8,5!

Een vakantie boeken op de Sprookjescamping kan via hun eigen website, waar ook regelmatig leuke kortingsacties voorbij komen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten