Ik zit bij de kapper. Dat je van pubers echt grijze haren krijgt, daar ben ik het bewijs van. Mijn grijze haren moeten echt weer undercover. Dus ik heb lekker even de tijd om een tijdschrift te lezen terwijl de haarverf inwerkt. Ik lees in een artikel dat ruim twee miljoen mensen op dit moment “Pokémon go” spelen. Onze twee jongens behoren ook tot dit enorme aantal. Vijfentachtig procent van de spelers speelt het dagelijks, of meerdere keren per dag, lees ik. En tot dit aantal behoren ze ook absoluut.

Mijn eerste kennismaking met deze rage was toen ik de serre stond te dweilen. Ineens komt de oudste voorbij gerend; “Mam, ik ben weg, ik heb geen leven meer!” riep hij. Ik schrok me wild. Geen leven meer? Ik bedenk me wat er gebeurd zou kunnen zijn. Ik had geen ruzie met zijn broer gehoord, dat kon het niet zijn. Daarnaast schaal ik mezelf niet in tot de ernstig strenge moeders, waardoor hij geen leven meer zou hebben.

Er gingen allerlei scenario’s door mijn hoofd terwijl ik de dweil over de vloer liet glijden. Maar voordat ik tot een conclusie was gekomen, kwam hij alweer thuis. Mèt een leven. “Ik moest even naar de Pokestop, mam, ik had geen Pokeballen meer.” Nu ben ik wel wat computerspel taal gewend inmiddels van die twee pubers van me, maar hier moest ik toch even bij nadenken. Wat Pokémons zijn, dat wist ik nog wel. Voorheen hadden de jongens immers een hele verzameling van die Pokémonkaartjes. Maar van Pokéstops en Pokéballen had ik nooit gehoord.

Ik werd er in eerste instantie een beetje achterdochtig van. Overal van die beesten, dingen, voorwerpen, onder welke categorie kun je ze in hemelsnaam schalen? Maar de jongens hebben me verzekerd dat Pokémons goedaardig zijn.

DSCI0022

In het artikel lees ik ook dat tweederde van de gebruikers al eens speciaal is gaan wandelen om Pokémons te vangen. En ook hierbij kan ik onze mannen inschalen tot de twee derde groep. In het weekend hadden manlief en ik in de planning om te gaan wandelen. Een rondje Limburg van zo’n tien kilometer hadden we uitgezocht. Tot mijn enorme, zeer grote verbazing viel de aankondiging van deze activiteit in hele goede aarde bij de mannen. Ik was verbaasd, omdat onze pubers wandelen meestal maar oer saai vinden. De eerst vraag die ik had verwacht was dan ook: “Mag ik thuis blijven?” Maar het werd een andere vraag: “Papa, mogen we dan op jouw hotspot?” Dan konden ze Pokémons vangen! Mijn mond viel open van verbazing. Halleluja, een wonder geschiedde. We hebben tien kilometer gewandeld, met de hele weg alleen maar enthousiaste pubers aan onze zijde. Elke paar kilometer kwam er een of ander ei uit. En op verschillende plekken zaten de geweldigste Pokémons. (Ik vind Squirtle toch wel echt een hele gekke naam!)

Natuurlijk ben ik er een grote voorstander van dat ze veilig Pokèmons vangen. Dus dat ze oppassen in het verkeer. Hun oog op de weg houden. Beide handen aan het stuur houden, enzovoort. Maar wat ben ik blij. Onze computerverslaafde tieners, komen zomaar, zonder gezeur achter de computer uit en gaan naar buiten! Van mij mag je nog even blijven lieve goedaardige Pokémon!

Stay Pokémon go!

Show Full Content

About Author View Posts

Wanda

Mijn naam is Wanda, 44 jaar, getrouwd met Marcel en moeder van twee pubers. Onze oudste kerel is 15 en onze kleinste kruimel, ook een jongen, is 13. Deze twee mannen geven me heel veel inspiratie tot schrijven. Gelukkig maar, want ik ben er dol op!
Naast het moederschap en schrijven, heb ik nog een passie. Dat is het werken in de zorg. Ik werk parttime als verzorgende op een verpleegafdeling.
Ik wil jullie laten meegenieten van al het (ook wel eens niet) leuks dat het leven met twee pubers te bieden heeft.

Previous Shoplog: Shoppen voor Luuk en de baby
Next Hangloose Baby – Boxkleed en hangmat in een

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Verplicht vaccineren? Nee!

9 oktober 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten