Boeken lezen, ik neem er steeds meer de tijd voor. En wat is het toch heerlijk om me zo weer vaker te kunnen ontspannen. Of dat ontspannen ook is gelukt met het boek ‘Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums? Dat niet echt, want ik moest mijn hoofd er wel een beetje bij houden. Ik las het boek omdat ik mee doe aan de blogtournee die door uitgevrij Meis & Maas is opgezet voor dit boek en ik laat je weten wat ik ervan vond.

Waar gaat het boek over?

Als Steins moeder is doodgegaan, vraagt hij zich af waar ze nu is. Zijn ouders zijn wetenschappers en hebben meestal overal een antwoord op. Zijn vader mompelt iets over kwantummechanica en parallelle universums en dus pakt Stein een doos, een laptop en een rottende banaan en reist door de tijd en ruimte op zoek naar zijn moeder.

Misschien vindt hij wat hij zoekt, misschien ook niet, maar hij krijgt in elk geval antwoord op een paar heel belangrijke vragen.

Wat vind ik van het boek?

Ik ben dol op lezen, hou wel van boeken met lastige termen en ben bovenal vaak heel nieuwsgierig naar een verhaal, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie moeite had door dit boek heen te komen. Er komen zoveel wetenschappelijke termen voorbij, dat ik ’s avonds na een drukke dag met de kinderen, vaak mijn hoofd er niet goed bij kon houden.

Maar het verhaal is erg mooi, het heeft alles te maken met het verwerkingsproces van de 10-jarige Stein. Hij wil zeker weten dat zijn moeder niet nog leeft op een andere plek en reist daarvoor door de tijd en de ruimte. Ik heb zelfs aan het eind van het boek een traantje moeten laten.

Het boek is voor kinderen vanaf 10 jaar en dat is ook wel echt aan te raden. Al denk ik dat het voor sommige kinderen dan nog net te hoog gegrepen is.

Waar te koop?

Stein Knap en het mystery van de parallelle universums is o.a. te koop bij Bol.com voor € 12,95.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 5x Mijn Favorieten – Mama Linkies
Next Love My Veggies – Gezonde voeding voor je kinderen

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Zwangerschapssymptomen waaruit kan blijken dat je zwanger bent

4 augustus 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten