Super leuke herfst strijkkralen patronen. Om nog maar even het thema herfst voort te zetten. En omdat strijkkralen altijd goed zijn voor uren tijd verdrijf. Met deze strijkkralen patronen kom je de soms wat regenachtige dagen wel door. 

Strijkkralen

Strijkkralen ik hou er van. Uren kan ik er mee zoet zijn. Kinderen uit de buurt samen met mijn kinderen aan de grote tafel. Uren bezig. Ideaal toch!!

Zo bedacht ik dat het wel leuk is om iets met de herfst als thema te doen. En zo ontstond het idee. Door het internet af te struinen. Hier en daar veranderingen toe te brengen aan het gevonden ontwerp heb ik er een eigen draai aan gegeven. En de patronen gemaakt zodat ik ze persoonlijk net iets leuker vind.

Als ik aan de herfst denk dan denk ik toch wel aan de volgende dingen;

 • eikeltjes, beukennootjes, dennenappels
 • uilen
 • spinnen en spinnenwebben
 • paddenstoelen
 • eekhoorntjes
 • vallende blaadjes
 • besjes
 • egel

Niet van alles heb ik een patroon. Maar van de meeste heb ik een patroon gevonden en eigen kunnen maken. En hopelijk vind jij ze ook leuk.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten ( per patroon)

Benodigdheden

 • strijkkralen
 • Strijkpapier
 • strijkijzer
 • vierkante strijkkralen mat.

Werkbeschrijving

Voordat je begint wil ik het heel even hebben over de te gebruiken kleuren. Ik heb ook niet alle kleuren, daar kwam ik achter toen ik sommige van mijn patronen niet kon maken in de kleurstelling die ik had bedacht. Uiteindelijk is het goed gekomen. Door creatief met kleuren om te gaan. Toch is het we handig als je de volgende kleuren in huis hebt.

 • rood
 • wit
 • groen
 • bruin
 • oranje
 • zwart

De kleuren in de patronen kan je natuurlijk altijd aanpassen aan jouw smaak. Let hierbij wel dat het patroon niet verloren gaat.

Herfstblad

Zoals je kan zien heb ik verschillende kleuren gebruikt ondanks het zelfde patroon. Zo heb ik verschillend uitziende blaadjes.

Eekhoorn

Ik vind eekhoorntjes altijd zo lief. Dit kan dan ook niet ontbreken.

Paddenstoel

Een paddenstoel mag ook echt niet ontbreken. En deze vond ik zo leuk. Met een paar kleine aanpassingen hier en daar was het precies zoals ik het leuk vind.

Egel

Ik vind ze altijd zo schattig.

Uil

Weet niet of het nu een specifiek iets is voor de herfst. Maar overal duikt een uil op als je op het thema herfst zoekt. Toch vraag ik me af of het nu wel zo iets specifieks is voor de herfst. Ondanks dat een uil…

Eikeltjes

Overal liggen deze dingen bij mij in het park en bos. En gelukkig makkelijk na te maken…

Zijn ze niet leuk? En als je je afvraagt wat je hier mee kan doen. Wat dacht je er van om ze aan een draad op te hangen. Een vrolijke herfst slinger van strijkkralen.

Veel knutsel plezier!

Show Full Content

About Author View Posts

Melanie

Hoi ik ben Melanie. Nog net geen 40 jaar jong. Mama van drie koters. Twee jongens (12 & 8) en een dochter (2).

Previous Wanneer is het tijd voor winterbanden?
Next Winweek: Nijntjes Krijtboek

8 thoughts on “Super leuke herfst strijkkralen patronen

 1. Wat zijn ze leuk! Het blaadje en de paddestoel zijn mijn favorieten. Liselotte vindt de uil erg leuk. Als ze iets groter is gaan we dit ook maken ☺️.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Nieuw overhemd voor Joost

4 juli 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten