Op de blog van Bibian en Manon kwam ik de Domestic Goddess tag over het huishouden tegen. En het leek me erg leuk om deze te beantwoorden. Ik ben absoluut geen huishoudkoningin. Het is hier eerder rommelig dan netjes en qua schoonmaken kan ik ook nog wel wat beter mijn best doen. Maar er zijn gewoon leukere dingen om te doen!

De was

Droger / aan de waslijn

Dan toch de droger. We hebben in huis eigenlijk niet echt de ruimte om een wasrek kwijt te kunnen. En anders droogt het ook niet snel genoeg waardoor ik achter ga lopen met de was. Die droger is wel erg fijn dan! Maar nu het mooi weer is, hang ik een deel van de was ook op het balkon te drogen.

Sorteren / alles bij elkaar

Ik sorteer het in zwart / wit / kleur. Alle kleurwas gaat altijd bij elkaar en gaat gelukkig ook altijd goed.

Een soort wasmiddel / verschillende soorten wasmiddel

Verschillende soorten wasmiddel. Maar wel 1 merk.

Een wasdag / elke dag een wasje

Ik probeer om elke dag een was te draaien, helaas lukt dit niet altijd. Waardoor ik meestal in het weekend een hele dag door aan het wassen ben. Maar dan is op maandagmorgen wel die wasmand zo goed als leeg en probeer ik het weer bij te houden.

Kleding strijken: ja / nee

Nee. Ik strijk echt helemaal niets. Joost haalt de strijkplank soms nog wel eens achter de deur vandaan om een overhemd te strijken als hij moet presenteren op school, maar verder staat het ding vooral stof te happen. Als je het gelijk vanuit de droger opvouwt hoef je ook eigenlijk niet te strijken.

Koken

Makkelijk / culinair

Een makkelijke hap vind ik altijd wel prettig. Maar toch vind ik het ook wel erg leuk om soms eens flink uit te pakken.

Weekboodschappen / meerdere keren per week

We proberen een keer per week boodschappen te doen. Dat scheelt namelijk ook veel geld. Spullen die we echt vers nodig hebben halen we meestal wel op de dag zelf nog even gauw.

Vaak hetzelfde per week / veel nieuwe dingen proberen

De laatste tijd proberen we met grote regelmaat nieuwe dingen uit. En meestal bevalt het erg goed.

Eten bewaren / weggooien

Als het nog een volledige portie is bewaar ik het en zet het in de vriezer. Als er nog een restje in de pan zit eet Joost het meestal nog op, of de kat als we niet opletten.

Aan tafel eten / op de bank eten

Op de bank. Terwijl ik eigenlijk wel vind dat we beter aan tafel kunnen eten met Luuk samen. Maar de tafel ligt meestal zo vol, dat het makkelijker is om het even gauw op de bank te eten.

Poetsen

Stofzuiger / Swiffer

Dan de stofzuiger. Voor mijn gevoel verplaats je alles alleen maar met een Swiffer.

Kant-en-klare natte doekjes / zelf sopje maken

Om het aanrecht tussendoor gauw af te nemen, of de tafels pak ik een kant-en-klaar nat doekje. En minstens 1 keer per dag gaat er een doekje overheen die ik een zelfgemaakt sopje gooi.

Zelf ramen lappen / door de glazenwasser

Dat doe ik toch echt allemaal zelf. We wonen gelijkvloers en hebben erg veel ramen (maar liefst 15 meter aan ramen en die moeten dan van binnen en van buiten), maar ik kan er met een keukentrapje prima bij. Ik vind het ook geen vervelend klusje. Dat doe ik liever dan stoffen en zuigen.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken / laten voor wat het is

Elke ochtend sla ik het bed open. Dan is het dus niet echt opgemaakt, maar het ligt er wel netjes bij.

Met de hand afwassen / vaatwasser

We hebben een vaatwasser. Maar die is sinds 2 weken stuk. En nu merken we pas hoe geliefd dat apparaat eigenlijk is. We zijn weer ouderwets met de hand aan het afwassen en daardoor staat het aanrecht elke keer vol. Erg vervelend! Want we zijn niet zo van het afdrogen… Oeps! Toch handig, zo’n afdruiprek.

Opgeruimd huis / rommelig huis

Ik hou echt van een opgeruimd huis. Maar het lukt me maar niet om het bij te houden. Meestal is het dus rommelig. Maar ja, dat heeft ook wel wat. Ofzo.

Wie doet het huishouden: jij/partner

Ik doe toch wel het meeste denk ik. Maar dat geeft niet. Ik kan ook makkelijker even wat tussendoor doen. Dan hoeven we ’s avonds niet echt iets te doen, dat is wel zo fijn!

Neem jij de tag over?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Bloggen: Eigen Pin it knop installeren
Next Geluksmomenten #2

2 thoughts on “TAG: Domestic Goddess

  1. Het blijft een leuke tag! Haha! En droogt het wat netjes op in een afdruiprek? Ik ben altijd bang dat ik dan alsnog allemaal druipers op glazen enzo heb!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #110: Voor het eerst naar buiten!

26 oktober 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten