Ik las op verschillende blogs onderstaande tag over het weekend en het leek mij leuk om de vragen ook te beantwoorden.

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?

Voor mezelf heb ik nooit weekend eigenlijk, maar Joost is in principe altijd op zaterdag en zondag vrij. Tenzij hij een tentamen heeft, die zijn vaak op zaterdag. Ik werk zodra het kan. En in het weekend kan Joost vaak de zorg op Luuk even van mij overnemen, zodat ik een flinke slag kan slaan wat werk betreft.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?

Wij boffen nog enorm met onze Luuk. Luuk slaapt in principe tot half 7/7 uur in het weekend en na zijn fles gaat hij dan weer tot een uur of 10/half 11 slapen. Heel soms heeft hij daar geen zin in en blijf ik dus ook wakker (Joost blijft vaak liggen) en als Luuk wel zo lang slaapt, dan sta ik dus rond 10 uur / half 11 weer op. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog kan haha.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?

Joost kan hele lekkere eitjes bakken. Dit doet hij vaak op zondag. Verder eet ik een bak yoghurt met muesli of gewoon een boterham, net als doordeweeks.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Het ligt er helemaal aan of we een verjaardag of een feestje hebben ofzo. Zo niet, dan doe ik meestal de weekboodschappen en ik werk, terwijl Joost het hele weekend met Luuk en de hond ligt te luieren. Hebben we wel plannen, zijn het vaak verjaardagen of we gaan bij familie of vrienden op bezoek. Toevallig hebben we dit weekend 2 drukkere dagen. Vandaag zijn we bij mijn “aanplak-oma” om de tuin aan te pakken, het onkruid komt tot ons buik, dus dat was wel nodig. En morgen ga ik samen met Luuk en wat draagmama’s en hun kids picknicken in de stad. Myweekendtag

5. Wat doe je het liefst in het weekend?

Zo min mogelijk. Ik vind het heerlijk om het huishouden bij te werken, quality time te hebben met manlief en Luuk en om gezellige dingen te doen. Een stukje wandelen, lekker op bed wat afleveringen van een leuke serie kijken, of wat rondneuzen op internet. Wij zijn geen mensen die elk weekend volgepland hebben. Ik moet er niet aan denken!

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?

Meestal op de dag zelf. Tenzij ik van te voren kaarten moet kopen voor een leuk feest bijvoorbeeld. Maar we laten het een beetje afhangen van de dag zelf en hoe we ons dan voelen en waar we zin in hebben.

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?

Ja. Want vaak kan ik dan even een inhaalslag houden, omdat Joost de zorg op Luuk even van me over kan nemen. Joost doet trouwens buiten de schoolvakanties om in het weekend ook nog wel eens wat aan school, aangezien hij een studie volgt op dit moment.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Met het WK de afgelopen maand gingen we regelmatig laat naar bed, helemaal als er verlenging en penalty’s waren. Maar anders tussen 11 en half 12 ongeveer. Net als doordeweeks. Langer hou ik niet meer vol haha, ik word oud denk ik. Fijn weekend allemaal! Voel je vrij om de tag over te nemen!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 50 funny questions tag
Next Weekoverzicht #13: Foto’s maken van Luuk

4 thoughts on “Tag: It’s weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Facebook pagina

6 juni 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten