De This or That tag gaat al langere tijd door blogland heen. Linda bedacht daarop de This or That – mommy style tag. Joyce vulde ‘m in en besloot mij te taggen. Dus ik ging op mijn beurt zitten en koos steeds tussen 2 dingen. Uiteraard tag ik ook twee mensen. 

Zwangerschap & Bevalling

Thuisbevalling of ziekenhuisbevalling: Thuisbevallen mag na mijn vorige zwangerschap niet meer. En gelukkig gaat daar mijn voorkeur sowieso al niet naar uit. Ik vind het wel prettig dat alles bij de hand ligt en ik om pijnbestrijding kan vragen als dit nodig is.
Verloskundige of Gynaecoloog: Mijn beste ervaringen zijn met de gynaecoloog. Al is mijn bevalling (op het nippertje) door een verloskundige in het ziekenhuis begeleid. Al ging op het laatst wel alles in overleg met de gynaecoloog.
Eten voor twee of geen hap door keel vanwege maagzuur: En eigenlijk vooral omdat ik niets binnen kon houden. 24 weken lang ben ik kots en kotsmisselijk geweest. Regelmatig zat ik te knuffelen met de wc-pot. Mocht dit bij een volgende zwangerschap weer zo zijn, ben ik niet meer eigenwijs en zal ik vragen om medicatie. Het kan namelijk echt een groot deel van de zwangerschap verpesten.
Nesteldrang voor of na bevalling: Voor, tijdens en na de bevalling werd ons huis verbouwd door de woningbouw. Pas toen we na de kraamweek weer naar huis gingen kwam de nesteldrang op gang. Ook omdat ik voor de bevalling al wekenlang bedrust moest houden. Dus ik mocht toch niets doen.
Wel / geen foto’s van bevalling: Ik heb wel foto’s van de bevalling. En ook al heb ik ze pas een keer teruggekeken. Ik ben heel blij dat ik ze heb.
Geslacht bekend of onbekend voor bevalling: Bij Luuk wisten we het met 15 weken. Toch vind ik het ook wel z’n charmes hebben om het niet te weten. Alleen weet ik niet of ik mijn nieuwsgierigheid ooit in bedwang zou kunnen houden.
Wel of geen buikband: Ik kon niet meer zonder broeken met buikband. Mijn buik groeide zo hard dat ik het echt nodig had als ondersteuning.
Zomer of winter zwangerschap: Absoluut een winter zwangerschap. Als ik in de zomer ook zoveel vocht vast had gehouden, was het door de warmte vast nog meer geweest. En dan had ik helemaal niets meer kunnen doen vrees ik.
Pufcursus of zwangerschapszwemmen: En dan vooral omdat ik zwemmen lekker vind. Maar eigenlijk wil ik geen van beide. Niets voor mij.

Opvoeding

Uitslapen of vroeg op: Het liefst zou ik uitslapen. Maar helaas hebben wij een zoon die vroeg op is. Maar dan hebben we nog wat aan de dag.
Negeren of time-out: Geen van beide. Maar dat zeg ik nu. Ik denk dat ik het op een andere manier ga aanpakken. Vertel waarom iets wel of niet mag. Negeren wil ik eigenlijk sowieso niet. Dat is voor niemand goed lijkt me.
Vast dagritme of kindvolgend: Het liefst ben ik kindvolgend. Dit zijn we ook geweest de eerste 9 maanden. Maar de laatste weken heeft Luuk een heel strak dagritme nodig. En aangezien hij het daar goed op doet, is het geen straf.
Wel / geen toetje bij niet eten: Absoluut wel. Ook in een toetje zitten voedingsstoffen. En iets eten is beter dan niets. Als het maar wel een verantwoord toetje is.
Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft: Dat spreekt voor zich lijkt me. Ik vind dat normaal.
Tv aan of uit overdag; Ik ben geen moeder die perse de televisie uithoudt overdag. Maar ik wil niet de hele dag kinderfilmpjes aan hebben staan. Daar heb ik geen geduld voor.
Beneden spelen of op de kamer: Wij wonen gelijkvloers, maar Luuk speelt nu nog heel veel in de woonkamer. Wel spelen we soms samen in zijn eigen kamer.
Binnen of buiten: Nu vooral binnen, maar ik hoop dat dit veranderd zodra Luuk kan lopen. En we samen naar de speeltuin kunnen hier achter de flat.
Om plassen heen lopen of in de plassen stampen: Dat vind iedereen wel eens lekker toch? Ik ga dat Luuk niet verbieden. Tenzij hij hele nette kleding aanheeft vanwege een feestje ofzo.

luuktandjes

Kindermode

Meisjes in jurk / rok of broek met trui: Ik vind een jurkje bij meisjes altijd wel erg leuk. Maar ze kunnen ook prima een broek met trui aan.
Online of offline shoppen: Mijn voorkeur gaat toch uit naar een stenen winkel. Dan kan ik een product voelen en kan ik beter inschatten of het stevig is of niet.
Pastelkleuren of felle kleuren: Ik ben dol op pastelkleuren. Het hoeft van mij allemaal niet zo schreeuwend.
Effen of met print: Printjes vind ik altijd leuk.
Nieuw of tweedehands: Tweedehands kleding vind ik prima. Luuk gaat nu langzaam aan in maat 80 en ongeveer 80% van de kleding in maat 80 die hij heeft is tweedehands. Maar het ziet er nog prima uit. Zonde dan om alles nieuw te kopen toch?
Truitjes of vestjes: Het is altijd wel makkelijk als je iets makkelijk aan en uit kunt trekken als de temperatuur veranderd. En een vestje hoef je nu eenmaal niet over je kindjes hoofd heen te trekken. Lekker makkelijk.
Rompertjes met korte of lange mouwen: Korte mouwen hebben dan toch mijn voorkeur. Met daaroverheen een shirtje met lange mouwen.
Biologische producten of betaalbaar: Biologisch is hartstikke goed. Maar we kunnen het ons niet veroorloven biologische producten te kopen. Daar hebben we nu eenmaal het budget niet voor.
Sale of nieuwe collectie: Ik ben gek op de sale!

Food

Koeienmelk of geitenmelk: Zelf drink ik alleen maar koeienmelk.
Appel of kiwi: Een appel vind ik heerlijk. En Luuk ook.
Banaanpannenkoeken of boterham: Boterhammen vind ik makkelijker. Maar op zijn tijd is een banaanpannenkoek ook heerlijk.
Yoghurt of ijs: Dan kies ik toch voor het verantwoorde toetje.
Water of limonade: Ik drink best veel water op een dag. Limonade eigenlijk nooit.
Zoute stengel of rijstwafel: Luuk eet bijna dagelijks een mini rijstwafel. En die vind ik zelf ook erg lekker.
Boterham met smeerkaas of plak kaas: Luuk en ik zijn allebei gek op kaas.
Hollandse pot of Italiaans / Oosters: Absoluut Italiaans of Oosters. Ook Luuk heeft een voorkeur voor niet-Nederlands eten.
Vers fruit of knijpfruit: Vers fruit is wel zo lekker.
Pannenkoeken of patat: Dan absoluut patat! Maar dat heeft Luuk nog nooit gehad. Pannenkoeken ook niet trouwens.

Online

Foto’s delen op Facebook of Instagram: Dan toch op Instagram. Op Facebook deel ik steeds minder foto’s. Ik vind de interactie op Instagram zo leuk.
Filmpjes kijken via Netflix of Youtube: Dan toch via Netflix. Via YouTube kijk ik eigenlijk alleen vlogs of muziekclips.
Spelletjes of filmpjes kijken: Ik kijk liever een filmpje.
Zappelin app of Kindermodus: Ik heb de Zappelin app niet, maar dit lijkt me wel handig om soms eens een filmpje voor Luuk op aan te zetten. Verder is de kindermodus niet nodig. Hij mag zelf niets aanzetten.
Blogjes lezen of nieuwssites lezen: Dan toch echt blogjes lezen. Het journaal kijk ik een keer per dag. Maar daar word ik meestal niet zo vrolijk van.
Smartfoon of laptop: Dit vind ik wel een lastige. Maar ik zou echt minder goed zonder mijn smartfoon dan mijn computer kunnen denk ik.
Forum of Facebook groep: Ik was altijd lid van fora. Maar sinds de Facebook groepen ben ik nooit meer actief geweest op een forum. Het is zo lekker makkelijk omdat je alles in 1 app kunt bekijken.
Whatsapp of Facebook messenger: Hier kan ik echt niet uit kiezen. Whatsapp gebruik ik veel met familie. En Facebook messenger is voor mij de MSN van vroeger. Even lekker bijbeppen met internetvriendinnen. Heerlijk vind ik dat!
Skypen of bellen: Dan toch bellen. Al denk ik dat wanneer Luuk wat ouder is het soms erg handig kan zijn even te skypen met familie die wat verder weg woont. Kunnen ze elkaar toch even zien.

Ik daag Marlieke en Geertje uit om de tag ook in te vullen!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Zoekopdrachten #2
Next Luuk in de sneeuw

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

De dreumes tag – Deel 2

1 mei 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten