Bij Dagmar kwam ik deze fijne project positief tag tegen. Met al die regen en wind deze week, vond ik het wel tijd voor een positieve vibe op mijn blog. Dus vulde ik de vragen in. 

doeveryday

Wat is je favoriete quote en waarom?

“Do one thing every day that makes you happy!”

Waarom dit mijn favoriete quote is? Ik weet hoe naar het kan zijn als je een dag lang niet iets doet waar je gelukkig van wordt. Het is belangrijk om iets te doen waar je gelukkig van wordt. Het zorgt ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken als het een dag, of een periode wat minder gaat. En als je elke dag iets doet waar je gelukkig van wordt, kun je aan het eind van de dag met een tevreden gevoel op de dag terugkijken.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou dolgraag nog eens een reis gaan maken. In 2008 vertrok ik voor 3 maanden naar Thailand en dat smaakt naar meer. Maar ik zou niet weten hoe ik dat moet gaan doen met Luuk. En sowieso houdt Joost ook niet zo van mijn reis ideeën haha. Toch zou ik het wel willen realiseren. En een andere droom is om een acceptabel inkomen te krijgen met mijn eigen bedrijven. Dat zou echt fantastisch zijn!

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk zit ‘m in kleine dingen. Bij de vorige vraag had ik het over mijn reis door Thailand. Daar stond ik in de bergen bij een stam. Te praten met de gids. Ik was onder de indruk van het geluk dat de mensen uitstraalden, terwijl ze leven in kleine hutjes op bamboe palen en verder hadden ze niets. De gids vroeg mij of ik wilde omschrijven hoe mijn huis eruit zag. Ik schaamde me kapot om dat te moeten vertellen. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Geluk zit ‘m niet in een huis, of de spullen die je hebt. Het maakt je leven wel prettiger. Geluk is voor mij dus vooral dat ik een dak boven mijn hoofd heb, samen met Joost en Luuk. En dat we elke dag weer wakker mogen worden voor een nieuwe dag.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Met stipt op 1 staat Luuk. Zodra ik slaapdronken met mijn ogen dicht naar zijn kamer strompel omdat hij wakker wordt, hoor ik hem al giechelen in bed. Weg ochtendhumeur. Tijd om te knuffelen en te lachen samen. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik op het moment eigenlijk sowieso bof met de mensen om heen. Ze kunnen me stuk voor stuk opvrolijken. Dat is wel eens anders geweest. Dus ik ben heel fijn met het handjevol mensen om me heen waar ik blij van wordt.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Je mag me altijd wakker maken voor Luuk. Het maakt niet uit wat er met hem aan de hand is, ik word zo voor hem wakker. Verder mag je me alleen wakker maken als je me verteld dat ik heel erg veel geld gewonnen heb haha. Dat is trouwens wel een beetje tegenstrijdig met wat ik eerder zei. Dat geluk niet zit in spullen enzo. Maar ik zou wel erg vrolijk worden van het vooruitzicht op een nieuwe auto, camera of een eigen huis.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Dat was afgelopen weekend op de verjaardag van mijn moeder. Een van de gasten ging vanuit het niets (dronken) een bosuil nadoen. En ik kwam niet meer bij van het lachen. En dat terwijl ik nuchter was, want ik was de bob.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Wat dacht je van het feit dat ik mijn zwangerschap heb uitgedragen en zoonlief ook nog zelfstandig op de wereld heb gezet? Achteraf snap ik nog steeds niet hoe het me gelukt is. Maar ik heb het mooi wel gedaan!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Dat is vooral een boodschap aan andere moeders: Wat vandaag niet kan, kan morgen ook. Je kind herinnert zich het schone huis niet, maar herinnert zich de tijd die jij aan hem/haar besteed hebt. In een huis wordt geleefd en dat mag gezien worden!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Mama Challenge – Maak een voorleesboekje
Next Mama Challenge – Dans en zing op een kinderliedje

9 thoughts on “TAG – Project Positief

  1. leuk lijstje! en inderdaad.. een schoon huis is niet alles (maar wel heel fijn). toevallig schreef ik gisteren in mijn notitieblokje: samen spelen is rijkdom.

  2. Leuk! Ik heb hem ook op de plannig staan. Die laatste zin is zo waar, ik laat onwijs vaak de boel de boel tegenwoordig, ze zijn ook maar zo kort zo klein en knuffelig.

  3. Ik vind je laatste antwoord het mooist. Als ik de hele dag druk ben geweest en daardoor geen puf meer heb om geduldig te zijn met de kinderen, dan voel ik me toch niet happy. Ik kan het inderdaad beter tot morgen laten liggen en me wel happy voelen door het feit dat mijn kinderen van mijn aandacht genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Goede voornemens voor 2018

1 januari 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten