Blog door Thea – * Een kleine notitie: Thea is op 7 augustus 2016 bevallen van haar dochter Isabel. Dit artikel is geschreven toen zij nog zwanger was * Ik zal het nooit vergeten. Die positieve zwangerschapstest, nog voor 7u in de ochtend op de wc. Hij zei al voor de tijd voorbij was: positief. Ik was zwanger! Na 8 inseminaties was het gelukt. Er volgde een spannende, leuke, en mooie tijd. Vandaag blik ik even terug op mijn zwangerschap. Hoe kijk ik erop terug en zou ik dit nog eens willen?

Iedereen hoopt op een fijne zwangerschap, met niet al te veel klachten (liever geen) en vooral veel genieten en mooie momenten. Ik weet echter van vriendinnen om me heen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Een zwangerschap kan heel mooi zijn maar ook heel zwaar en naar. Ik begon gelukkig goed met weinig tot geen misselijkheid, wel wat vermoeidheid. En eigenlijk ben ik de hele zwangerschap goed doorgekomen met weinig problemen.

Ik had een paar keer een blaasontsteking, paar keer een verkoudheid/griep en wat bekkenklachten. Dat laatste merkte ik vooral op de maandagen als ik werkte als gastouder en als ik veel/lang moest lopen. Maar met goede oefeningen van de fysio was dat ook goed te doen. Mijn bloeddruk bleef mooi stabiel, keurig zelfs op het einde. De enige “complicatie” die ik had, was dat er met 33 weken (tweede keer suikertest) zwangerschapsdiabetes werd vastgesteld. Maar met een dieet kreeg ik ook dat onder controle. Een dieet wat ik al kende en goed vol te houden was.

Heb ik me dan nooit zorgen gemaakt? Natuurlijk wel, de eerste weken was ik bang voor een miskraam (verhoogde kans bij vrouwen met overgewicht), daarna bij de 20 weken echo, over mijn snelgroeiende baby, de vorm/wijze van bevalling en ook wel kon ik blijven werken tot het einde (ben zzp’er). En hoewel ik enorm veel gewaarschuwd ben voor een zware zwangerschap (vanwege mijn overgewicht). Kijk ik heel tevreden op mijn zwangerschap terug.

11

Ik vond het een vrij vlekkeloze zwangerschap en niet zwaar. Ik heb volop genoten van de echo’s, het kloppende hartje, huisje klaar maken, het shoppen en natuurlijk de danssessies die de kleine in mijn buik hield. Ook al waren ze op een moment dat ik liever ging slapen.

En tja als het dan goed gaat. Krijg je natuurlijk de vraag: nog een? Gebaseerd op wat ik net schreef zou ik zo ja zeggen. Vooral omdat de intentie er is (en al was) om flink af te vallen en ik toen al goed op weg was. Maar ik weet ook dat het geen garantie is op weer een fijne zwangerschap. En ik kan het niet alleen hierop baseren. Ik ben dan al een mama van een kindje, en in dit huis zal het niet passen. En zo zijn er nog meer dingen om mee rekening te houden

Ik sluit het vooralsnog niet uit. Maar wil eerst eens even een tijdje mama zijn van deze kleine meid. En dan kijk ik wel of ik nog een tweede keer wil en kan.

Hoe kijk jij terug op je zwangerschap(pen)?

Show Full Content

About Author View Posts

Thea

Ik ben Thea, dertiger, single en mama van Isabel. Ik ben een Bewust Alleenstaande Moeder (donor anoniem). Werk fulltime in de kinderopvang, vrijwilliger, vrolijk, open en (te) lief. En niet te vergeten: hou van bloggen.

Previous De inhoud van mijn tas
Next 33 weken zwanger

1 thought on “Terugblik op mijn zwangerschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

4x Leuke binnenspeeltuin in Noord Holland

5 maart 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten