The Sound of Music musical

Wie kent The Sound of Music niet? Ik moet eerlijk bekennen dat ik op wat stukjes na, de film nog nooit in zijn geheel heb gezien. Toch trekken de liedjes me enorm. En ik was maar wat blij dat ik werd uitgenodigd voor de eerste voorstelling in Theater Carré afgelopen woensdag. Samen met mijn moeder ging ik er naartoe. 

Inhoudsopgave

The Sound of Music

Maria kan zich niet aanpassen aan het kloosterleven en krijgt van Moeder Overste de opdracht om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. De zeven kinderen van Kapitein Von Trapp leven onder een te streng regime en Maria laat de kinderen opbloeien door middel van zang wanneer de Kapitein een tijd van huis is. 50 jaar geleden kwam de film uit, met in de hoofdrol Julie Andrews. De film is vooral bekend van de liedjes als “Do Re Mi”, “Edelweiss” en “My Favorite Things”. Het verhaal speelt zich af in Oostenrijk in 1938.

In de musical spelen o.a. Anouk Maas, Tony Neef, Maaike Widdershoven, Ad Knippels en Cindy Bell.

the-sound-of-music-musical

Zomertour

De afgelopen maanden is de cast van The Sound of Music een heuse zomertour gaan doen in tien verschillende theaters door Nederland. Ze zijn al in Enschede, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven, Den Bosch, Rotterdam, Heerlen en Breda geweest. En de hele maand augustus spelen ze nog in Theater Carré in Amsterdam.

Afgelopen woensdag was de eerste voorstelling in Amsterdam. En wij mochten er naartoe voor MamaKletst. Wat een eer!

Carré

Het is voor het eerst dat ik in Carré kom. Sowieso kom ik veel te weinig in het theater. Best jammer eigenlijk, want ik vind het wel heel erg leuk. We mogen ons melden bij de gastenbalie en krijgen een envelop met onze kaarten, een consumptiebon en een keycoard om ons nek om zichtbaar te maken dat we zijn uitgenodigd. Dan herkennen ze ons makkelijker. We mogen naar de Oranje Foyer waar we een glas bubbels krijgen. Wat een verwennerij!

champagne-koffie

Het duurt even tot ik de logica binnen Carré ontdekt heb, maar wat is het er mooi. Zelfs de hallen zien er fantastisch uit. Wanneer we iets voor 19:00 uur op zoek gaan naar onze stoelen, blijkt dat we in de loge zitten. Een loge is een soort balkonnetje waar je met maximaal 12 mensen kunt zitten. Perfecte plaatsen dus. En daar zaten we ook nog eens vooraan. We hadden goed zicht op het podium en konden goed de zaal door kijken. En volgens mij is Carré ongelooflijk indrukwekkend als je op het podium staat.

Schermafbeelding 2015-07-31 om 09.55.09

Carre-Amsterdam

De musical

Het begon gelijk goed, de nonnen zongen de sterren van de hemel en ik had direct kippenvel over mijn hele lijf. Ik was enorm onder de indruk van de stem van Moeder Overste (An Lauwereins) die de hele voorstelling fantastisch zong. Net als de kinderen Von Trapp trouwens. Zelfs de allerkleinsten zongen mooi. Omdat ik zelf niet heel bekend ben met de film, miste ik zelf geen stukken. Wel vond ik op een gegeven moment het verhaal heel snel gaan. Het huwelijk van de Kapitein en Maria was in een flits voorbij en had van mij wel iets langer mogen duren. Mijn moeder, die de film helemaal uit haar hoofd kent, vond wel dat er wat stukken weggelaten waren, maar vond het niet erg storend.

Er waren vrij veel kinderen bij de voorstelling aanwezig. Naast me zat een meisje van een jaar of 7. En haar moeder vertelde gedurende de voorstelling waarom er bepaalde dingen gebeurde. Toen ik op een gegeven moment het meisje hoorde zeggen: “Mama, ik wil hier wel voor altijd blijven zitten” moest ik erg lachen. Vooral omdat ik dat op dat moment net zo voelde. Ik werd meegesleept in het verhaal en de rest van de zaal duidelijk ook. Fanatiek werd er meegeklapt met de bekende liedjes.

toegift-the-sound-of-music

Twee keer op de foto met de cast

Toen de musical was afgelopen wilde de cast nog wel een selfie met het hele publiek maken. Maria (Anouk Maas) kreeg een telefoon op een selfiestick aangereikt en maakte de foto. Helaas zaten wij net iets teveel aan de zijkant om er ook op te staan, maar ach. We wisten dat we even later toch het podium nog op mochten.

selfie-the-sound-of-music

Nadat alle andere gasten de zaal uit waren, mochten we richting het podium lopen om met de cast samen op de foto te gaan. Wat een leuke kans!

cast-foto
Wat was het een leuke avond! Sowieso is het wel eens fijn om een avondje zonder kind op pad te mogen zijn. De musical verraste me en stiekem draai ik al twee dagen steeds de liedjes via Spotify om de sfeer nog een beetje te proeven.

Ga jij wel eens naar musicals?

2 gedachten over “The Sound of Music musical”

  1. Ik ben de vorige keer dat hij in het theater was geweest. Toen was het ook al fantastisch en zong ik maanden lang nog de liedjes mee 🙂
    Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad.
    Ik ben ook nog nooit in Carre geweest, ben wel nieuwsgierig

    Beantwoorden
  2. Leuk om jouw verslag te lezen! Ik ben in mijn leven al zo vaak in Carre geweest, altijd leuk om te lezen hoe het is voor mensen die er de eerste keer zijn. Grappig ook dat jij zegt dat de musical soms wat snel ging, terwijl ik juist vond dat er soms wel wat meer vaart in mocht zitten. Hahaha! Maar ik ken de film dan ook erg goed, en of je wilt of niet… daar ga je het dan toch mee vergelijken! Op naar het volgende leuke uitje… 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten