Het is alweer een tijdje geleden dat ik een leuke tag heb ingevuld. Maar nu ik steeds de This or that Sinterklaas style tag van Joyce en Carmelina tegenkom, kan ik natuurlijk niet achterblijven in deze fijne Sinterklaas periode. 

Sinterklaas of Piet?

Dan toch zeker Piet! Sowieso heb ik de Pieten zelf altijd al leuker gevonden dan Sinterklaas zelf. Van Pieten zijn er immers veel meer tegelijkertijd aanwezig en daar heb je dan het meeste contact mee. Zelf ben ik ook wel eens Piet geweest en dat was ontzettend leuk om te doen. Ook Luuk wordt het meest gelukkig van de Pieten.

Pepernoten of chocoladeletter?

Een chocoladeletter! Ik vind pepernoten best lekker op zijn tijd, maar ik ben veel gekker op (melk)chocola. Een chocoladeletter gaat er eigenlijk altijd wel in haha. Voor Luuk koop ik trouwens liever pepernoten.

Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Lastig.. Ik ben niet zo van heel veel zoetigheid, maar gourmetten staat voor mij gelijk aan Kerst end at past voor ons absoluut niet bij Sinterklaas. Tijdens het vieren van pakjesavond staat er hier gewoon iets lekkers op tafel. Maar zeker niet heel veel.

Schoen zetten of pakjesavond?

Pakjesavond vind ik veel gezelliger. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jaar voor het eerst meemaak dat Luuk het Sinterklaas gebeuren redelijk snapt en als hij zijn schoen zet, vergeet ik het steeds te vullen, waardoor ik heel laat op de avond nog een cadeautje sta in te pakken. Echt erg! Pakjesavond vind ik veel gezelliger. Maar het hoort er allebei wel bij vind ik.

foto-19-11-16-15-23-33

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Wij vieren het lekker zonder Sint. Veel knusser. Ik weet zeker dat wanneer ik Sinterklaas in huis haal, Luuk helemaal verlegen en van slag zal zijn. We vieren dus fijn pakjesavond met opa en oma samen. Wel hebben we de Video van Sint om toch een leuke persoonlijke boodschap voor de kinderen te hebben van Sinterklaas. Sinterklaas heeft Luuk tegen de tijd dat we pakjesavond vieren 3x in het echt mogen aanschouwen en dat vind ik meer dan genoeg voor dit jaar.

Intocht op tv of intocht in het echt?

Zelf vind ik het altijd wel heel erg leuk om naar de intocht op tv te kijken. Maar Luuk vond dat dit jaar nog niet heel boeiend. De intocht in een dorp hiernaast daarentegen vond hij erg leuk. Al was dat ook wel spannend. Maar uiteindelijk betrapte ik hem toch op het meebewegen (en zingen) op de muziek haha. Ik vind een intocht in het echt ook altijd wel leuk, maar wel ontzettend druk.

Sint geheim of open kaart?

Als de kinderen niet helemaal van slag raken van het hele Sinterklaas feest, vind ik het geheim toch echt het leukste. En dan merk ik vanzelf wel wanneer ze er aan toe zijn om open kaart te spelen. Hopelijk duurt dat nog een lange tijd haha.

Surprises en gedichten of dobbelspel?

Surprises en gedichten! Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en gedichten te schrijven. Het dobbelspel hebben we ook wel eens gedaan, maar vaak kom je dan toch met prullaria thuis. Wij vieren Sinterklaas ook altijd met de mannen erbij en probeer maar eens echt hele leuke cadeautjes te vinden die voor mannen en vrouwen geschikt zijn. Ik koop veel liever gerichter cadeautjes voor iemand.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Dan toch echt het Sinterklaasjournaal. Ik vind het heel leuk om te volgen en hier iedere avond naar te kijken. Ook Luuk vindt het erg leuk om het te kijken. Al begrijpt hij volgens mij de helft nog niet. Van de Club van Sinterklaas heb ik zelf niet zo heel veel meegekregen.

En hoe vier jij Sinterklaas? 

Strooigoed foto komt van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Besparen op de was doen met deze tips van de loodgieter uit Zaandam
Next Vind ik het alleenstaand moederschap zwaar?

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Doelen voor de maand mei; Naar het bevrijdingsfestival en een nieuwe domeinnaam

29 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten