Als je net een kind hebt gekregen is het heel normaal als mensen na een paar weken of maanden gaan vragen wanneer de tweede komt. Jeetje, mag ik misschien eerst even bijkomen van de bevalling en wennen aan de slapeloze nachten? Die eerste maanden moest ik er echt niet aan denken, maar nu zijn mijn man en ik het er over eens: het is tijd voor een tweede kindje.

Even voorstellen

Wat slecht van me, ik heb me nog niet eens voorgesteld. Hallo! Ik ben Anonieme Mama. Die naam gaven mijn ouders me natuurlijk niet, maar omdat ik niet aan de grote klok wil hangen dat we een tweede kindje willen blog ik eerst even anoniem. Mijn man en ik hebben dus al een kindje van ruim een jaar. Het knapste kind van de wereld natuurlijk, dat spreekt voor zich haha.

Klaar voor een tweede kind

Maar een tweede kindje, daar dachten en denken wij niet licht over. Onze wereld staat lichtelijk op zijn kop sinds de komst van ons eerste kind. Het is nogal een verandering, van kunnen chillen met z’n tweetjes naar af en toe stevig aankopen met z’n drietjes. Hoe gaan we dat doen met een baby erbij? Ik ben benieuwd!

Van onze eerste baby waren we erg snel zwanger. Overal om ons heen hoorden we horrorverhalen van maanden of jaren moeten wachten tot het lukt. Dat hadden wij dus in ons achterhoofd. We hielden rekening met een periode van zes maanden tot een jaar. Zou het daarna nog niet gelukt zijn, dan zouden we naar de dokter stappen. Zover is het nooit gekomen hoor, want ik was de eerste maand meteen zwanger. We houden er dus nu ook rekening mee dat het zomaar meteen raak zou kunnen zijn.

Wachten, wachten en nog eens wachten

Die periode dat je bedenkt een kindje te willen en ‘oefenen’ voor de baby, ik vind het rete-spannend, als ik het zo mag zeggen. Twee weken na mijn eisprong moeten wachten tot ik kan testen, ik vind het zenuwslopend. De hele dag gaat er door mijn hoofd: zou het? Ben ik al zwanger? Kan ik deze filet americain wel eten? Oh, ik heb vandaag al 5 koppen koffie op, iets teveel cafeïne als ik zwanger ben. Kortom: ze zouden iets moeten verzinnen op die lange wachttijd, haha.

Wanneer kwam voor je partner en jij de wens voor een tweede kindje? Als die er überhaupt al is hè, die wens. Het is natuurlijk ook heel gewoon om het bij één kindje te laten.

Bron foto: Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Marije

Hoi! Ik ben Marije (35) en ik ben thuisblijfmoeder van zoon Fons (1). Deze zomer verhuisde ik van Noordwijk aan zee naar het noorden van het land, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Ik schrijf niet alleen voor MamaMag, maar heb ook een eigen blog: www.mrsmama.nl.

Previous Living Arrows 25/52: Zomerfeest op de peuterspeelzaal
Next Kleine kinderen en fast food?

1 thought on “Tijd voor een tweede kindje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Als de liefde over is…

17 november 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten