Wanneer de kinderen naar de basisschool gaan, moet je er toch echt aan gaan geloven: kinderfeestjes. De een vindt het geweldig om te organiseren, een ander ligt er nachten wakker van. Rond rennende kinderen, de druk dat het leuk moét zijn en een zenuwachtig kind. Vaak maak je het voor jezelf veel moeilijker dan nodig is. Met deze tips zorg je ervoor dat het kinderfeestje voor iedereen één groot feest wordt!
1. Begin op tijd
Het lijkt misschien heel logisch, maar toch gaat het hier vaak mis. Je hebt in je hoofd al een datum, maar de rest ‘komt nog wel’. Voor je het weet gaan er een aantal dagen of misschien wel weken voorbij en is datum ineens wel heel dichtbij. Zeker als je gebruik maakt van andermans diensten of een bezoek wil brengen aan een speelparadijs is op tijd beginnen een must. Het zou zonde zijn als er geen plek meer is en je iets heel nieuws moet gaan verzinnen. Bij goede voorbereiding hoort niet alleen een locatie regelen. Denk ook aan je huis zelf. In de meeste gevallen ontvang je de kinderen eerst bij je thuis. Zorg dat alles wat kapot kan gaan op een veilige plek staat en voorzie je telefoon van een screenprotector. Tijdens de dag is het leuk om foto’s te maken, dus je telefoon goed beschermen is een aanrader met rondrennende kinderen om je heen.
2. Hoeveel kinderen nodig je uit?
Dit blijft een lastig puntje. Je kind wil natuurlijk al zijn vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Wanneer er een feestje wordt gegeven lijkt je kind vaak ineens vriendjes met de hele klas. Dat zijn natuurlijk veel te veel kinderen. Ga daarom samen zitten en stel samen een lijstje op. Heb je van te voren bedacht dat je maximaal 6 kindjes uitnodigt? Houd je daar dan ook aan. Het aantal kinderen is ook afhankelijk van de activiteit. Blijf je de hele middag thuis en ga je knutselen? Dan kan het al snel erg druk worden. Zorg voor iemand die kan helpen of nodig niet teveel kinderen uit. Is je kind al wat ouder en geef je bijvoorbeeld een disco feest in de schuur? Dan kun je al wat meer kinderen uitnodigen of misschien zelfs wel de hele klas, mits je genoeg ogen en oren hebt om op te letten.
3. Informatie verzamelen van de ouders
Zijn de uitnodigingen verstuurd en weet je wie er allemaal komen? Vraag dan nog wat informatie op bij de ouders. Ga na of er niet een kindje is met een speciale allergie of check iedereen wel mee kan doen met de activiteit. Ga je bijvoorbeeld zwemmen? Vraag na of iedereen wel een zwemdiploma heeft. Ga je lang lopen of veel bewegen? Ga na of dat niemand een blessure heeft. Als je toch bezig bent met navraag doen, vraag dan direct het telefoonnummer van de ouders. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is fijn als je ouders direct kunt informeren. Ben je bang dat je telefoon schade oploopt tijdens deze drukke dag? Je kunt op veel verschillende plekken goedkope telefoonhoesjes aanschaffen.
4. Zorg voor rustmomenten
Het is een leuke, maar vooral ook drukke dag. Kinderen kunnen al snel overprikkeld raken wat zich kan uiten in mega drukke kinderen, huilbuien en ruzie. Om dit te voorkomen is het slim om af en toe een rustmoment in te plannen. Las pauzes in zodat ze even rustig kunnen worden en wat kunnen drinken of speel een rustig spelletje tussendoor. Zo bewaak je de rust en blijft het een leuke dag voor iedereen. Houd ook goed de tijd in de gaten. Bedenk van tevoren hoe laat je begint met afronden. Houd je telefoon mét Samsung Galaxy M20 Power hoesje in de gaten en stel voor de zekerheid een wekker in. Neem ruim de tijd om af te ronden en iedereen weer rustig te krijgen. Voordat iedereen al zijn spullen weer bij elkaar heeft, iedereen naar de wc is geweest en zijn drinken op heeft, kun je al snel een kwartier tot twintig minuten verder zijn. Is iedereen weer opgehaald of thuis gebracht? Dan is ook eindelijk het rustmoment voor jezelf aangebroken!
Comments