We waren helemaal niet van plan een babykamer voor Maik te maken. Daar was immers helemaal geen plek voor. De extra slaapkamer die we hadden, was bedoeld voor mijn gastkinderen en als rommelhok. We hebben verder nauwelijks opbergruimte. Wat dat betreft missen we echt een zolder. Maarja, een zolder heb je nu eenmaal niet in een appartement als dit. Nu ik heb besloten niet meer als gastouder te werken, konden we toch het een en ander verschuiven in de slaapkamers. Ik gooide heel veel spullen weg en schoof wat met kasten. Met een nieuwe inrichting hebben we toch (deels) een babykamer voor Maik kunnen creëren. 

De rommelkamer volledig opheffen lukt echt niet. Ik heb gewoon teveel spullen om op te bergen. Herinneringen, foto’s, knutselspullen, speelgoed wat ik soms omwissel met iets wat nu in de woonkamer ligt. Dat soort spullen. Het lukte gelukkig wel om al die spullen maar in de helft van de rommelkamer neer te leggen. We besloten de stapelbedden voor mijn gastkinderen te verkopen en zo was daar ineens voldoende ruimte voor een klein kamertje voor Maik.

Om de troep niet in zicht te hebben op de babykamer, hingen we een gordijn halverwege de kamer, over de breedte van de kamer. Dit zorgt er wel voor dat er nauwelijks daglicht in Maik’s slaapkamer komt, maar de gordijnen kunnen makkelijk open en de deur naar het balkon kan open gezet worden om te luchten. Zo’n probleem is dat dus niet. Daglicht ziet Maik wel in de rest van het huis.

Lees ook: Groene babykamer – Inspiratie en 10x leukste accessoires

Na het opruimen en herindelen was het een kwestie van inrichten. En dat is toch wel echt het leukste hoor. Ik kocht een commode, sleepte de kledingkast van Maik van Luuk’s kamer naar de nieuwe babykamer en zorgde dat het reisbedje als bedje werd neergezet, zodat Maik op de dag af en toe daar al kon slapen. De inrichting was bijna compleet. Het was alleen nog een kwestie van een leuke poster op de muur. En af was het kamertje! Een klein, maar fijn eigen plekje voor Maik. Met de gordijnen dicht is het een rustige kamer met alle benodigdheden. En als ik iets moet opbergen of iets nodig heb, loop ik zo de kamer in om achter de gordijnen te doen wat ik moet doen.

Ik ben blij dat de jongens op deze manier toch allebei een eigen plekje hebben. Luuk zijn kamer met zijn speelgoed en grote bed. En voor Maik staan er voorlopig voldoende spullen voor zijn verzorging. En zodra hij wat groter is, is er ook zeker nog ruimte om een kastje met wat speelgoed neer te zetten. Nog steeds heb ik de wens om te verhuizen. En zodra dat lukt, gaan we dat ook waarmaken. Maar tot die tijd is het zo prima opgelost.


Heb jij voor je kinderen ieder een eigen kamer? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Ik ben bang voor…
Next 8x Heel stom nu ik mama ben

7 thoughts on “Toch een babykamer voor Maik

  1. Wat leuk dat je een oplossing heb gevonden dat Maik nu ook een eigen kamertje heeft. Maar nog leuker zou zijn als het je ook in de toekomst gaat lukken om te verhuizen zodat jullie meer ruimte gaan krijgen. Met 2 kinderen is dat toch wel welkom.

  2. We hebben de zolder verbouwt tot een grote slaapkamer voor mijn oudste. Zowwl wij als Bram hebben een eigen kamer en Onze rommelkamer word nu de babykamer voor nummer 3.

  3. Ik zou het zelf belangrijker vinden dat mijn kind een eigen kamertje heeft dan dat ik een plekje heb voor m’n hobby of rommel. Nu doen wij alles aan spullen wat we niet meer gebruiken weg (vuilnisbak, kringloop of marktplaats). Toen mijn eerste geboren werd woonden wij ook in een flat. Ik vond het alles behalve ideaal, voelde me dood ongelukkig zo hoog weggestopt, opgesloten. We hadden gelukkig de mogelijkheid om het te verkopen en wat anders te kopen. Ik ben me ervan bewust dat niet iedereen in deze positie is en tot die tijd roei je met de riemen die je hebt! Ik vind het kamertje van Maik een leuk idee en mooie tijdelijke oplossing. Ik hoop van harte dat jullie tzt een grotere woning kunnen kopen/huren !

  4. Een handige oplossing. Met minder ruimte moet je creatief zijn.
    Wij zijn net verhuisd en hebben nu veel ruimte. Beide kinderen hadden al een eigen kamertje en in ons nieuwe huis ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Droog probleem

7 mei 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten