Er zijn heel veel tv programma’s die ik kijk, uit verveling, leedvermaak of gewoon omdat ik het leuk vind. Ik ben een echte RTL 4 en RTL 5 fan en kijk heel veel van hun programma’s. Zelf meedoen aan de meeste tv programma’s zie ik niet zitten. Ik blog dan wel, maar hou er verder niet heel erg van om in the picture te staan. Maar als ik dan toch moet kiezen, is er dan toch een tv programma waar ik aan mee zou willen doen? En welke dan?

Als ik denk aan mijn favoriete tv programma’s springt er eigenlijk maar een programma uit waarbij ik nog zo overwegen om mee te doen. En dat is Expeditie Robinson. Niet omdat ik een sportief type ben, graag in groepen samenspan, probeer complotten te bedenken of omdat ik zo graag honger zou willen lijden. Ook wil ik liever mijn gezin en familie niet een dikke maand hoeven te missen en ik hoef niet zo nodig in bikini voor de camera’s rond te lopen.

Maar wat lijkt het me fantastisch om een periode heel erg primitief te leven. Je gaat alles wat je thuis hebt zo enorm waarderen. Tijdens mijn reis door Thailand acht jaar geleden had ik een gesprek met iemand. Die vroeg me op het moment dat we bij een bergstam waren die heel erg primitief leefde in wat voor huis ik woonde op dat moment. Waar ik op sliep, hoe ik daar omging met hygiëne en bovenal of ik gelukkig was.

tbtThailand

Ik kon haar op dat moment vertellen dat ik in een rijtjeshuis woonde (ik woonde nog thuis), waar ieder lid van het gezin een eigen slaapkamer had, met een eigen bed. Waar we een badkamer hadden, twee wc’s en een aparte keuken. Een bakstenen huis, met dubbel glas om de kou in de winter buiten te houden en in de zomer de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. En of ik echt gelukkig was? Nee. Dat gesprek is me altijd zo bijgebleven. Want hoe belangrijk is dat allemaal als je er blijkbaar toch niet gelukkig van wordt?

Toegegeven, ik ben helemaal geen type om mee te doen aan een tv programma als Expeditie Robinson, maar ik weet zeker dat ik er heel erg veel aan zal hebben om weer even met mijn neus op de feiten gedrukt te worden. Het zijn niet de spullen en de materialen om je heen die je gelukkig maken. Het is precies wat je er zelf van maakt. Geluk zit ‘m in de juiste personen om je heen hebben en te doen wat je leuk vindt. Soms is het nodig dat besef weer even te laten binnenkomen. Als ik iemand tijdens het kijken van Expeditie Robinson zie breken om die gevoelens, dan herken ik het helemaal. Primitief leven is heel leerzaam en kan daardoor heel veel goede dingen doen.

Aan welk tv programma zou jij mee willen doen?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Dit is opdracht 4 van de 30 Day Blog Challenge. Met de 30 Day Blog Challenge NL, komen de 30 bovenstaande blogonderwerpen voorbij op MamaKletst. Niet in 30 dagen achter elkaar, maar wel in de komende maanden. Lees hier meer over de challenge.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 33 weken zwanger
Next Gastblogger Jenny stelt zich voor

2 thoughts on “TV programma waar ik aan mee zou willen doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Gelezen: Voor jou

16 april 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten