Baby’s groeien snel. Al die leuke kleine kleertjes die je koopt of krijgt tijdens de zwangerschap kan je kindje vaak maar 1 of 2 keer aan. En als het mee zit vaker. Het is niet nodig om tientallen kledingstukken in dezelfde maat aan te schaffen. Zonde juist! Wij kwamen nog wel eens kledingstukken tegen die eigenlijk bijna niet meer konden, maar die Luuk nog nooit had aangehad. En ik denk dat dat voor iedere moeder herkenbaar is. 

Gelukkig had ik lieve mensen om mij heen waar we veel kleding van kregen. Ook via Marktplaats heb ik nog wat leuke kledingstukken aangeschaft. Waarom ook niet? Voor mezelf koop ik eigenlijk nooit iets tweedehands. Maar voor Luuk juist regelmatig. Andere kindjes hebben de kledingstukken maar zo weinig aan gehad, het is juist zonde als het verder ongebruikt in een opbergbak op zolder verdwijnt. Met tweedehands kleding bespaar je geld en je ziet het er meestal echt niet aan af.

luuk2ehands4

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Vintage Kids. Een webshop met tweedehands merk kinderkleding. Met de vraag of ik bij ze wilde shoppen. Na een beetje rondkijken in de webshop zei ik geen nee. Wat een leuke kleding verkopen ze! Ik besloot te kiezen voor kleding waar Luuk deze herfst in rond kan kruipen. Namelijk een lekker warm vest van H&M. En een spijkerbroek van Noppies.

Binnen een dag kwam de pakketbezorger al met het pakketje met daarin de kleding. De kleding was verpakt in een sealbag en zat daarin netjes opgevouwen. Het was bijna jammer dat Luuk al lekker lag te slapen ’s avonds. Maar ik legde de kleding apart om het hem de volgende ochtend direct aan te trekken.

luuk2ehands

De kleding is in maat 74 en is nog iets aan de grote kant. Maar Luuk heeft momenteel weer een flinke groeispurt. Dus zo heeft hij er komende winter nog iets aan. Het vest zit heerlijk warm en staat hem ontzettend stoer. Ik vind de dubbele knopen er zo leuk aan!

luuk2ehands2

Ook de broek is wat lang, maar het staat ook met omgeslagen pijpen erg stoer. Ik had nog helemaal geen kleding van Noppies. Maar wat een mooie kwaliteit is het. Ik ben erg blij met de kledingstukken!

luuk2ehands3

Vintage Kids is een fijne webshop met heel veel leuke betaalbare tweedehands kinderkleding. Het grote pluspunt vind ik dat je in de sidebar ook per maat kunt kijken naar de kleding die ze hebben. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld en is erg leuk. En betaalbaar vooral! Op deze manier kun je nog eens leuke merkkleding voor je kleintje kopen zonder erg diep in de buidel te tasten.

En wanneer je zelf merkkleding over hebt, kun je dit ook inleveren. Je krijgt dan 50% van het verkoopbedrag. En dat bedrag kan dus flink oplopen!

Ik ben erg benieuwd hoe jullie denken over het kopen van tweedehands kleding voor je kind. 
Tweedehands ja of nee? En waarom?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous TAG – Van 10 naar 1
Next Weekoverzicht #29

31 thoughts on “Tweedehands ja of nee?

 1. Hier een absolute ja. Ik heb zelfs voor de tweede bijna alleen maar op marktplaats geshopt omdat ik de collectie in de winkels zo stom vond voor jongens. En nog steeds haal ik er veel voor de kinderen vandaan, ik vind het juist leuk om op zoek te gaan naar kleding die niet iedereen draagt en uiteindelijk betaal je als je goed zoekt voor leuke merken zelfs minder dan een nieuwe spijkerbroek bij de hema. Mij maak je er heel blij mee 🙂

   1. Ja hoor! Verkoop het als pakket in een maat en dat levert rond de 25 euro op. Soms meer, soms minder. Ligt eraan hoe groot het pakket is en of er merkkleding bijzit of niet.

 2. JA! Alleen jammer dat mijn jongens nu in een maat zitten die weinig te vinden is 🙁
  Ook je zwangerschapskleding kan je 2e hands aanschaffen, scheelt snel veel en je draagt het maar kort *link verwijderd*

 3. leuke kleertjes!! Bij Eva kreeg (en krijg) ik al veel van anderen, voor Liza heb ik nu amper nog geshopt. Want d’r grote zus had zoveel kleertjes!!

  Maar wat ik bespaar, daar koop ik andere dingen van. Bijvoorbeeld die Ergobaby. Koop ik toch iets waar zij ook wat aan heeft!

  1. Leuk hoor! En logisch ook dat je nog kleding over hebt van Eva!

   Nee, wij kopen niet iets extra’s voor Luuk erbij. Ook tweedehands kleding kost geld en geld dat overblijft kunnen wij goed gebruiken voor andere dingen 🙂

 4. Ik vind tweede hands kleding kopen lastig, ik ben nogal een miepert en wil zien waar het vandaan komt.
  Daardoor koop ik het vaak nieuw. Voor ons meisje neem ik wel de kleertjes van mijn zus over aangezien ik weet hoe het daar in huis gaat (geen dieren, niet gerookt etc.)

  1. Haha dat kan. Ik begrijp dat zelf alleen nooit zo. Je gooit het in de wasmachine en je weet dat het schoon is toch? 🙂
   Voor mezelf zou ik er meer moeite mee hebben. Vooral wat zweetgeurtjes betreft. Maar ik heb ook mijn positiekleding allemaal van Marktplaats gehaald. Zat perfect en was in totaal 20 euro kwijt voor de kleding die ik tijdens de zwangerschap droeg.

 5. Ah wat kijkt hij onwijs schattig haha! Ik ben zelf echt een voorstander van tweedehands kleding, zo zonde wat mensen allemaal weggooien en als je dan kijkt dat een kindje het soms maar een of twee keer draagt.. gelijk heb je!

 6. Ja! Maar enkel als ik het kan zien en liever geen rompertjes… Maar broekjes, shirts en vestjes, jassen heb ik hier al liggen hoor! Hoe lang doen ze ermee? Het kan onmogelijk versleten zijn 🙂

 7. Wat een schatje!! Met tweedehands kleertjes heb ik helemaal geen problemen!
  Koop graag via marktplaats en dan bijvoorbeeld een heel kledingpakket van een of meerdere maten, met verschillende kledingstukken. Verslijten doet het inderdaad toch niet en zo kan mijn dochter ook leuke ‘merk’ kleertjes aan zonder dat ik er veel voor kwijt ben. Ik krijg ook altijd reacties dat ze er zo leuk uit ziet!

  1. Bedankt voor je reactie!
   Misschien moet ik inderdaad zelf qua verkoop eens kledingpakketten op Marktplaats zetten. Dat verkoopt veel sneller heb ik het idee.

   Klopt ja, Luuk is van 22 maart!
   Hij zit al bijna 2 maanden. En kan sinds afgelopen zondag zelf van liggen naar zitten 🙂 Vlotte kerel is het inderdaad 🙂

 8. Mijn dochters kleding is ook voor 90% tweedehands…en er zitten zoooo veel leuke dingen tussen. Ik merk er niets van dat het al gebruikt is omdat alles nog als nieuw er uit ziet. Ik ga eens snuffelen op de website. Bedankt voor de tip!

  1. Graag gedaan natuurlijk! Hopelijk heb je er iets leuks kunnen vinden.
   Vaak is het nog leuker ook, de meeste kinderen lopen in dezelfde kleding. Gelukkig krijgen wij ook veel kleding cadeau van mijn schoonouders vanuit Frankrijk. Zitten ook heel veel leuke dingen tussen!

 9. 90% van alle kleding van Z is tweedehands. Toevallig ben ik vandaag weer op een beurs geweest en heb ik hele leuke kleding kunnen vinden. Ideaal. Want de nieuwprijs had ik er nooit voor betaald.

 10. Ik heb enorm veel tweedehands gekregen voor Keano toen ik zwanger was. Waarom niet? Kinderen groeien enorm snel en maken het toch vies of kapot (In ieder geval mijn sloperd wel) dus geef liever niet teveel geld aan kleding uit. Ook Keano’s babyspul is weer doorgegeven.

 11. Ik heb al zo vaak iets leuks tweedehands gescoord voor mijn meiden. Hier in de buurt zitten ontzettend leuke tweedehands winkeltjes waar je super toffe dingen kunt scoren als je regelmatig even binnenloopt. En net wat jij zegt, zeker die kleintjes groeien er zooo snel uit.

 12. Ik heb er toevallig net nog wat over geschreven! Je kindje groeit zo snel uit zijn/haar kleertjes, dan is het gewoon bijna zonde om er handenvol met geld aan uit te geven. Leuk outfitje!

 13. Pingback: daarwaseens.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #51

1 juni 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten