Door Thea – Isabel is inmiddels alweer 7 weken oud. Ze is al uit maat 50/56, hallo maat 62. En het einde van mijn verlof komt in zicht. Vandaag deel ik een paar ups en downs uit de eerste zes weken van haar leven. Misschien herkenbaar?

Inhoudsopgave

Down: De eerste week

De eerste down is de eerste week van Isabels leven. Hoewel ook daar goede momenten waren. Was het een zware eerste week, met opname in het ziekenhuis. Ik voelde me geleefd en er kwam veel op ons af. Wat was ik blij toen we naar huis konden.

Up: Hulp

Ik heb in de eerste week vrienden en familie gehad die me hielpen. Met onder andere een boodschapje doen, aangifte doen, kleren wassen, ons ophalen, en het huis versieren voor wanneer we thuiskwamen. Zo blij mee! Maar vooral de steun en liefde die we kregen was erg fijn. Zo kwamen we vooral de eerste pittige week door.

Down: Borstvoeding

Ik wilde heel graag borstvoeding geven, dit doe ik ook wel maar het loopt niet zoals gehoopt. Zo kon ik niet gelijk genoeg kolven en haar aanleggen dus ze werd gelijk bij gevoed met kunstvoeding. Na een korte periode volledig borstvoeding liep de productie terug en moest ik weer gaan bijvoeden.
De vraag is of we ooit weer op volledig komen, of dat ik misschien eerder ga stoppen dan dat ik vooraf dacht.

foto-b

Up: Kraamvisite en kraamcadeaus

We zijn enorm verwend en hebben leuke kraamcadeaus gekregen. Van persoonlijke cadeaus tot cadeaubonnen. Het was/is allemaal leuk! We boffen met alle kraamvisite.
Isabel heeft al aardig wat mensen leren kennen. En zeker nu vindt ze het leuk. Want ze bekijkt nu iedereen goed van top tot teen!

Down: Lekker warm

Wat een mooie zomer. Maar wij vonden het toch wel een beetje te warm. Isabel had er ook echt last van een paar dagen. En ook ik was wel een beetje klaar met het zweten en plakken. Vooral toen mijn ventilator overleed en ook ’s nachts het huis eigenlijk niet afkoelde.

Up: Isabel!

De grootste en beste up van allemaal! Wat heb ik toch een heerlijk meisje. Ik geniet zo van haar, en van haar ontwikkeling. Ik smolt (letterlijk) toen ze het glimlachen echt door had en ik heel bewust de ene lach naar de andere kreeg. Ook de herkenning in haar ogen als ze me ziet doet me smelten. Inmiddels ziet ze nog meer en ontdekt de wereld. Zo mooi om te zien hoe ze ergens naar kan staren en dan lachen. Blijkbaar heb ik een mooi plafond, haha. Daarbij kan ze de leukste gezichten trekken waardoor ik gewoon zo om haar moet lachen.  Ze is het mooiste cadeau wat ik ooit gehad heb!

Herkenbare ups en downs? Had jij vele ups of veel downs de eerste weken?

Show Full Content

About Author View Posts

Thea

Ik ben Thea, dertiger, single en mama van Isabel. Ik ben een Bewust Alleenstaande Moeder (donor anoniem). Werk fulltime in de kinderopvang, vrijwilliger, vrolijk, open en (te) lief. En niet te vergeten: hou van bloggen.

Previous Luuk voorbereiden op de komst van de baby
Next Borstvoeding of flesvoeding?

2 thoughts on “3x ups and downs in de kraamweken

  1. Jeetje wat een pittige eerste week!! Gelukkig mocht ze snel weer naar huis.
    Jason is nu 6 weken. Het glimlachen is inderdaad super leuk!!! En dat plafond, tja Jason is er ook fan van hier haha. En dat terwijl het akelig wit en saai is!

  2. Oh die grote lach op haar gezichtje! Zo heerlijk. Onze Annebel is nu 8 weken en ik herken dat genieten van die herkenning in haar ogen als ze me hoort of ziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Visitekaartjes voor mijn blog

3 april 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten