Kleine kinderen verbranden vaak snel. En al helemaal als ze net zo’n lichte huid hebben als Luuk. Wat dat betreft heeft hij helaas de huid van zijn vader. Om toch op een zo veilig mogelijke manier met je kind te kunnen zwemmen, hebben ze hele handige UV-beschermende zwemkleding. Eerlijk gezegd vond ik dat altijd een beetje onzin, maar ik ben helemaal om.

Ken je dat? Voor je zelf een kleintje had dacht je bij kinderen in een UV-pakje op het strand dat die ouders gewoon te lui waren om ze goed in te smeren. Inmiddels weet ik dat het insmeren met zonnebrandcrème een flinke worsteling kan zijn. Zijn armen en benen willen nog wel, maar zijn buik en rug? Hij rent alleen maar weg dan.

zwempak

Zo’n UV-zwempak is dus de ideale oplossing. We bestelden het bij UV-Fasions. Het pakje is op de groei gekocht. We maken er dit jaar toch niet heel veel gebruik meer van, dus hopelijk past Luuk er volgend jaar goed in. Het gaat makkelijk aan en als het nat is, door de rits aan de voorkant, ook weer makkelijk uit. Dat vind ik wel belangrijk. Niets zo vervelend als plakkende kleding als je nat bent.

uv-pet

Naast het zwempak bestelde ik ook een zonnepet met een stuk stof voor in Luuk’s nek. Die is ook nog goed te gebruiken tijdens een fietstochtje bijvoorbeeld. De pet is heel soepel, van zwembroek-stof. Heel fijn. Hij vindt de pet momenteel niet heel fijn om op te hebben, maar hij trekt alles van zijn hoofd af. Helaas dus geen foto waar hij de pet op draagt. Hopelijk laat hij zijn muts in de winter wel zitten.

wasbare-zwemluier

En ik bestelde ook nog een wasbare zwemluier. Wij gebruiken sowieso geen wegwerp zwemluiers. Dat vind ik zo zonde van het geld. Vorig jaar bestelde ik al een verstelbare wasbare zwemluier die hij nog steeds goed past. Maar een extra zwembroekje kan geen kwaad. Het zwembroekje stretcht lekker mee, dus die kan hij voorlopig nog wel aan.
Natuurlijk is het belangrijk om je kind op de plekken waar de UV-kleding niet komt, alsnog goed in te smeren om verbranden tegen te gaan. En om op de tijden dat de zon het sterkst is niet de zon in te gaan.

Heb jij UV kleding voor je kind?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Stoppen met de papfles
Next Budget: Besparen op luiers

2 thoughts on “UV-beschermende zwemkleding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tweedehands babykleding, ja of nee?

12 juli 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten