Bezig zijn met je werk tijdens je zwangerschapsverlof is voor veel vrouwen een echte no go. Maar ja, als zelfstandig ondernemer ben je toch al gauw weer bezig met kleine dingetjes. Even dit, even dat en voor je het weet ben je alweer volle bak aan het werk. Maar in mijn geval heb ik ook tijd gehad om na te denken. Wat wil je als je verplicht rust moet houden tijdens je zwangerschap en toen kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo happy was met hoe de dingen gingen op dat moment. Het bleek tijd voor veranderingen te zijn. 

Gastouder of niet

De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt als gastouder. De ene keer had ik volle bak met meerdere dagen per week van ’s morgens vroeg tot en met het begin van de avond met 5 kinderen over de vloer. En het afgelopen jaar ben ik, mede door de problemen tijdens de zwangerschap, steeds minder kinderen gaan opvangen. En hoe minder kinderen het werden, hoe fijner het werk werd. Het werk als gastouder is ontzettend druk en om heel eerlijk te zijn, haalde ik er nauwelijks plezier uit. Het voelde als een inbreuk in mijn privacy. Dag in dag uit andermans kinderen over de vloer en bij die kinderen komen ook de ouders twee keer per dag binnen tijdens het brengen en halen. Ik voelde me ontzettend lullig als het huis niet spik en span was, terwijl dat sowieso niet in me zit. Erg tegenstrijdig dus en dat voelde ook helemaal niet fijn.

Maar ja, wat moet je dan? Want de inkomsten zijn wel lekker. En het is ook wel heel erg fijn om bij de jongens thuis te kunnen blijven en zelf niet perse opvang voor ze te hoeven regelen. Uiteindelijk is het zo geregeld dat ik na mijn verlof start met nog maar 1 kindje. Een baby. En wel de baby van Thea. Het fijne daaraan is, is dat het heel erg eigen is. Thea komt hier zeker wekelijks over de vloer en we kennen elkaar goed. In plaats van 4 volle dagen, zal ik 2,5 dag per week als gastouder blijven werken. Tot een van ons gaan verhuizen of de opvang vanwege een andere reden stopgezet zal worden. Heerlijk!

Schrijven, schrijven en nog meer schrijven

En dan is er MamaKletst. Nu ik niet als gastouder werk, heb ik meer tijd voor mijn blog. Ja, zelfs nu tijdens mijn zwangerschapsverlof werk ik keihard voor en achter de schermen aan mijn blog. Tussen de voeding- en verzorgingsmomenten in en in de avonduren en weekenden. En wat vind ik het leuk om te merken dat het opgemerkt wordt door lezers en bedrijven. De samenwerkingsaanvragen blijven binnenkomen, de bezoekersaantallen stijgen iedere maand weer en ik merk dat de vaste lezersgroep steeds groter wordt. Ik ben dan ook nog lang niet van plan hiermee te stoppen.

Websites bouwen en teksten schrijven

Naast mijn blog en mijn werk als gastouder, ben ik de afgelopen twee jaar ook heel druk geweest met het bouwen en bijhouden van verschillende websites. Over het algemeen voor andere (kleine) ondernemers die er zelf niet heel veel kaas van gegeten hebben. En dat vind ik leuk om te doen. Ik duik met alle liefde in de codes achter een website om aanpassingen te doen. En dit blijf ik ook doen. Voor het komende jaar staan er allerlei leuke projecten op de planning. Maar mijn agenda is nog lang niet vol! Mocht je nog hulp nodig hebben met je blog, bijvoorbeeld om over te stappen van Blogger naar WordPress of hulp nodig hebben bij het installeren van een nieuwe layout, laat het me dan zeker weten en vraag naar de mogelijkheden.

Fotograferen

Tot ik zwanger werd van Luuk had ik mijn eigen fotostudio. Ik fotografeerde er op los en had allerlei hele leuke klanten die regelmatig voor mijn lens stonden. Toch vond ik het steeds moeilijker te combineren met het moederschap en ik haalde er niet meer zoveel plezier uit. En toch begin ik het te missen. Ik ga het dus weer oppakken. Niet zoals ik eerst deed. Maar in mijn netwerk vol met gastouders, wil ik gaan kijken of ik een soort “schoolfotograaf” voor gastouders kan worden om de kinderen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Ach, ik ben en blijf een bezig bijtje en een duizendpoot. Ik ben er inmiddels wel achter dat veel dingen mij niet gelukkig maken. Zo ook het doen van een en hetzelfde ding. Ik wil doen wat ik leuk vind en dat is het bovenstaande allemaal. Lekker keuvelen met de kindjes, blogs schrijven, websites bouwen, teksten lezen en aanpassen en fotograferen. Het maakt me gelukkig. En het is de afgelopen tijd wel gebleken dat er veranderingen nodig waren in de dingen die ik deed, om weer echt gelukkig te worden in de dingen die ik doe. Nu maar eens kijken hoe we de opvang voor de kinderen kunnen dicht bouwen om ervoor te zorgen dat ik niet iedere avond aan het werk ben. Maar dat is zorg voor later.

Doe jij ook wat jou het gelukkigste maakt? 

Afbeelding komt van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Ice Age 5 – Collision Course
Next Dr. Leenarts bergzalf

3 thoughts on “Veranderingen op werkgebied

  1. Heerlijk voor je dat je nu meer kan gaan doen wat je echt leuk vindt! En ik kan me voorstellen dat het als gastouder van 5 kindjes bizar druk is! Ik zou het je niet na kunnen doen hoor! Leuk dat je weer meer gaat fotograferen!

  2. Nog steeds blij dat je niet helemaal stopt en open blijft voor Isabel!
    En mocht je ooit wel willen stoppen. Dan zullen Isabel en ik dat begrijpen en je volledig steunen een aanmoedigen in wat je dan gaat doen!
    Wij tellen al af naar het einde van je verlof!
    xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mamablogger dag met 55 winacties!

10 september 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten