Knutselen met Luuk vind ik heel erg leuk om te doen. Hem laten tekenen met wat stiften, vingerverven of iets anders leuks. Maar vaak geeft alles zo’n gedoe met schoonmaken naderhand. Daar heb ik eerlijk gezegd niet altijd zin in. Tot ik las over deze manier van verven met je dreumes. Ze worden zo namelijk niet vies! En de tafel ook niet. Ideaal. Samen met één van mijn gastkindjes mocht Luuk vorige week aan de slag. Luuk maakte een kunstwerk voor zijn tante. Zo deden we gelijk een opdracht voor de mama challenge

verven-zonder-vies-worden

Met ziplock zakjes ging ik in de weer. Als eerste knipte ik een randje papier van het A4tje af. Hij zou anders net niet helemaal in de ziplock passen. En de ziplock moet wel dicht kunnen. Op het papier druppelde ik wat verf. Acrylverf in dit geval, want daar kon ik het snelste bij. Maar het kan bijvoorbeeld ook met plakaatverf. Daarna was het een kwestie van het papier zo netjes mogelijk in het ziplock zakje krijgen en het zakje dicht wrijven. Voor de zekerheid plakte ik de kant van de opening nog vast aan de tafel met tape. Zo kon het ook niet op de grond vallen. Dit werd een relaxt kwartiertje schilderen zo!

verven-dreumes

Luuk en mijn gastkindje vonden het prachtig. Waar ze in eerste instantie wat voorzichtig met een vinger gingen voelen, gingen ze allebei al snel los. Slaan op het plastic, er heel hard overheen wrijven en er heel hard bij giechelen, want de verf bewoog onder hun handen. Luuk leek het zelfs wel lekker om er een hapje van te nemen haha.

verven-kinderen

Eén van de opdrachten voor de mama challenge is, doe iets met je kind voor een ander. Nu zie ik de meest toffe blogs voorbij komen waarbij kinderen met hun ouders vrijwilligerswerk gaan doen enzo, maar dat zie ik met Luuk dan weer niet zo zitten. En ik dacht, een kunstwerk maken voor zijn tante is ook iets doen voor een ander. En dan ook nog eens op zo’n leuke manier.

eindresultaat-verven-kinderen

Het onderste kunstwerk is van Luuk. Wat zien jullie erin? Op Facebook werd er al gesuggereerd dat het vlinders of auto’s zijn. Het is maar net wat je erin ziet.

Het verven in een ziplock zakje is ideaal om even snel iets moois te maken met je kind, zonder dat je gelijk de hele tafel moet boenen. Dit deden we in een kwartier tijd. En ondertussen kon ik rustig de aardappeltjes schillen voor het avondeten.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Nieuwe kleding voor Luuk
Next Naamlabels + winnen

13 thoughts on “Verven met je dreumes zonder vies te worden

    1. Ja het is echt heel leuk! Ik wil wel proberen met de druppeltjes verf de volgende keer al een beetje een vorm te maken, zodat het echt iets is als ze het uitsmeren. Kan volgens mij best een leuk effect geven!

  1. Leuk! Ik heb wat oudere kinderen dus wij plakken de ziplock zakjes met alleen verf op het raam. Dat geeft ook een heel leuk effect en je kan zo mooi mixen en de verf verschuiven. Dus als ze weer wat ouder zijn (Luuk en je gastkindje) dan is dat ook echt heel leuk om te doen. Nadeel is wel dat je dan niks hebt om aan tante te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Kinderen mogen zelf hun sneakers pimpen met Jochies & Freaks

6 maart 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten