Villages Nature® Paris – Genieten van de natuur, vlakbij het drukke Parijs

Vlakbij een grote stad en toch heel veel rust en een mooie natuur ervaren. Dat ervaren we regelmatig, aangezien mijn moeder op een mooie plek, vlak naast centrum Utrecht woont, maar dat dit ook bij Parijs mogelijk is, had ik toch niet helemaal verwacht. Als ik aan Parijs denk, denk ik aan grote, hoge en mooie gebouwen, maar er is weinig oorspronkelijke natuur te vinden. Toen we werden uitgenodigd door Pierre et Vacance Center Parcs én Disney S.C.A. om een weekendje te vertoeven in het nieuwe Villages Nature® Paris, was ik dan ook erg benieuwd waar we terecht zouden komen. De foto’s en filmpjes die ik ervan kon vinden, waren in elk geval veelbelovend. 

Inhoudsopgave

Villages Nature® Paris

Villages Nature® Paris is ontstaan uit een idee van twee leiders in de toeristische industrie: Euro Disney S.C.A. en Pierre & Vacances-Center Parcs. Als toonaangevende spelers in de toeristische sector hebben zij samen vijf verschillende werelden gecreëerd voor een vakantie vol nieuwe ervaringen.

Elk detail van Villages Nature® Paris is door de handen gegaan van de artistiek directeuren Joe Rohde, senior vice president bij Walt Disney Imagineering, en Thierry Huau, landschapsarchitect en stedenbouwkundige. Drie architecten – Jacques Ferrier, Jean de Gastines en Lionel de Segonzac – hebben samen met Thierry Huau een groene wereld gecreëerd.

Slechts 32 km van Parijs, 6 km van Disneyland® Parijs, 20 minuten van het TGV-station Marne-la-Vallée-Chessy en 10 minuten van luchthaven Charles de Gaulle. 30 Minuten van Parijs met RER-A.

One planet living

Villages Nature® Paris is duurzaam. Ze vinden de natuur belangrijk en dat is op verschillende manieren te zien. Ze houden zich onder andere aan de 10 doelstellingen van ‘One planet living’:

• Nul koolstofuitstoot
• Nul afval
• Duurzaam vervoer
• Lokale en duurzame materialen
• Lokale en duurzame voeding
• Duurzaam water
• Natuurlijke habitats en wild
• Cultuur en gemeenschap
• Rechtvaardigheid en economische ontwikkeling
• Gezondheid en welzijn

Wij vonden dat we dit vooral konden merken in de restaurants. Er waren niet echt standaard gerechten te bestellen. Bij het Italiaanse restaurant Vapiano konden we wel pasta’s, pizza’s, lasagne’s, risotto’s en anti-pasti bestellen, maar bij Pur etc. wordt er gewerkt met lokale producten en is alles biologisch en/of vegetarisch.

We hadden Luuk patatjes beloofd op vakantie, maar die belofte konden we op het park helaas niet waar maken. Voor onszelf was dat niet zo vervelend, maar het kan lastig zijn als je kind een fijnproever is en geen makkelijke eter. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Maar dat natuur belangrijk is, dat is ook absoluut te merken. Het park is heel zorgvuldig aangelegd en is geweldig. Je hoort overal de vogeltjes fluiten, nergens ligt troep op de weg of bij de winkels. Alles is netjes en toch heel natuurlijk. En er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke en vormloze materialen. Zelfs bij de knutselworkshop voor kinderen wordt gebruik gemaakt van afval. Wat perfect in de gedachtengang van Villages Nature® Paris past.

De vijf werelden van Villages Nature® Paris

Je kunt als gast op ontdekkingstocht in de vijf unieke werelden van het vakantiepark. Je hebt de Aqualagon, BelleVie Farm, Extraordinary Gardens, Forest of Legends en de Lakeside Promenade.

Aqualagon

De Aqualagon is een waterpark van 9000 m2, met daarbij ook nog openlucht lagunes met een oppervlakte van 2500 m2. Het waterpark wordt verwarmd door geothermische energie, waardoor je er het hele jaar kunt zwemmen in warm water. Er zijn allerlei glijbanen, badjes voor kinderen (waarvan 1 zelfs met een zandbak in het midden!), een golfslagbad en een heuse spa.

Extraordinary Gardens

Deze mooie tuinen staan in het teken van de harmonie tussen mens en natuur. De prachtige tuinen zijn geïnspireerd op de vier elementen: aarde, vuur, lucht en water. Ons appartement lag tegen deze tuinen aan, waardoor we iedere keer weer een mooie wandeling door de tuin konden maken, op weg naar een restaurant of het zwembad.

Forest of Legends

Het Forest of Legends is een bos vol met sprookjes, spelletjes en magie vol schuilplaatsen en boomhutten. Kinderen kunnen hier de mooiste avonturen beleven en kennismaken met mythische verhalen.

Lakeside Promenade

De Lakeside Promenade is toch wel het kloppende hart van Villages Nature® Paris. Hier vind je de restaurants Vapiano, Pur etc en Wijnbar Cépages, winkels, supermarkt en er zijn allerlei leuke activiteiten te doen. We zagen kano’s en fietsboten, waarmee je het water op kunt. De Lakeside Promenade is met recht het hart van het park, want dit is tevens het allereerste wat gemaakt is, de rest van het park is om het meer gebouwd.

BelleVie Farm

De naam zegt het al, in de BelleVie Farm, kun je met volle teugen genieten van het boerenleven. Je wordt omringd door koeien, geiten en pony’s. En je kunt zelfs een kijkje nemen bij de moestuin of de broeikas. Kinderen kunnen er een dag lang in de huid van een boer kruipen. Zo mocht Luuk de schapen voeren. En je kunt er zelf brood bakken. Er is tevens een restaurant en een winkeltje te vinden, met allerlei bijzondere en lokale producten.

De verschillende accomodaties

Cocoon VIP

In het hart van het dorp of aan de oevers van het meer zijn de Cocoon VIP-cottages en – appartementen (met een of twee verdiepingen) een oase van welzijn, rust en luxe. Het interieur van deze woningen is ontwerpen door Ana Moussinet en de leefruimte doet vanwege het gebruik van hout, steen en velours denken aan het bos. De vloerbedekking is ook in stijl dankzij het takkenpatroon.

Met houten hanglampen, spreien van namaakbont, velours kussens en nachtkastjes met hagendissenprint; de slaapkamers van Cocoon VIP zijn een gezellige mix van warm en modern. Pastelbehang op het plafond voegt een verrassend element toe, De kleurstelling taupe en poederroze werkt rustgevend en kalmerend.

Rustgevend wit, en omgeven door licht, perfectie en luxueuze texturen; met deze badkamer beschik je over je eigen spa. De massagedouche en jacuzzi nodigen je uit te ontspannen en te genieten van het panoramische uitzicht over de omliggende natuur.

Ik weet dat Tamara van Digimama in een VIP appartement zat met haar gezin en hier ontzettend van heeft genoten.

Country Premium

In deze appartementen en cottages – van één of twee verdiepingen – lopen het interieur en de omgeving in elkaar over en bieden een ervaring die is geïnspireerd op het Engelse platteland. Het interieur van de Country Premium-accommodatie – ontworpen door Beverly Bayes – is ideaal voor een korte vakantie met familie en vrienden of voor een romantisch verblijf met je partner. In de Country Premium- cottages en -appartementen wordt een op planten geïnspireerd kleurenpallet gecombineerd met onbewerkte oppervlakken en zorgen lichte tinten en bloemenprints voor een lenteachtige sfeer.

De kinderkamers zijn gedecoreerd met speelse bijenelementen. De meubels en stoffen zijn geïnspireerd op de bijenkorf. Het hoofdbord, de muurplanken en kussens hebben de vorm van een honingraat.

Wij verbleven, net als Linda in een Country Premium appartement. En wat was het sfeervol ingericht. We kwamen echt tot rust door het mooie kleurgebruik.

Clan Comfort

Sophie Jacqmin heeft haar achtergrond als designer gebruikt om leuke, speelse ruimtes te creëren met een nostalgische sfeer, zoals een wandeling in het bos. In elke kamer is een speelplek, met een kookworkshop in de keuken en een gezellig nest in de hoofdslaapkamer. Op één of twee verdiepingen biedt de cottage alle ruimte en comfort voor het hele gezin om samen te ontspannen, plezier te hebben en te koken.

Het speelse thema heeft ook de kinderkamers bereikt. En zie het behang… Wat dacht je van een kussengevecht?

Bij het ontwerpen van de badkamer is aan iedereen gedacht: een brede wasbak, een bad, een bankje voor de kleintjes. De fleurige muurtegels zorgen voor dat extra beetje kleur.

Omdat wij lekkage hadden in ons appartement tijdens de laatste nacht, waarover later meer, werden we uiteindelijk voor onze laatste uurtjes in het park nog overgebracht naar een Clan Comfort huisje. En ja, er was wat verschil te merken in comfort, vooral in de badkamers en de bank, maar ook dit was geweldig. Met een heel fijn terras aan de achterzijde en ook hier weer hele fijne kleuren.

Fietsen huren

Villages Nature® Paris is groot, heel groot. En omdat het heel duurzaam is en er echt aan de natuur gedacht wordt, kun je er stadsfietsen huren om je over het park te bewegen. Zo hoef je de auto niet te pakken. En als je slecht ter been bent zijn er ook nog speciale ‘golfkarretjes’ die te huur zijn. Overigens rijdt er ook een (elektrische) shuttle busje over het park waar je in kunt stappen om op de plaats van bestemming te komen. Aan bewegingsvrijheid is op deze manier echt geen gebrek.

Geen sleutels, maar armbanden

Het eerste wat opvalt na het inchecken op het park is, dat je allemaal een armband krijgt. Met deze armband kun je de cottage openen en je kunt er het zwembad mee in. Wat een gave ontwikkeling vind ik dit. Want zeker wanneer je met bijvoorbeeld de hele familie of een vriendengroep samen op een vakantiepark bent, is er altijd gedoe om de sleutel. Wie houdt de sleutel bij zich, wie had de sleutel als laatste en hoe ga je het doen als je ’s avonds laat niet allemaal tegelijkertijd terug naar de cottage gaat? Met deze armband heb je dat probleem niet.

Een nadeel daarvan is wel dat alles op elektriciteit werkt, dat is op zich geen vervelende ontwikkeling, maar ik zou dan toch altijd een beetje bang zijn voor stroomuitval. Maar goed, dat gebeurt gelukkig niet heel vaak.

Tarieven voor Villages Nature® Paris

• Clan Comfort

– Weekend weg met vrienden (6 personen): €7701 *1)

• Country Premium

– Midweek met familie tijdens schoolvakantie (4 personen): €1.1692 *2)

• Cocoon VIP

– Een romantische week weg in de meivakantie (2 personen) €1.5683 *3)

*1) 4 dagen / 3 nachten (vrijdag t/m maandag) in een Clan Comfort-cottage (2 slaapkamers), 19-22 januari 2018
– voorlopige tarieven onder voorbehoud.

*2) 5 dagen / 4 nachten (maandag t/m vrijdag) in een Country Premium-cottage of appartement (2 slaapkamers), 19-23 februari 2018
– voorlopige tarieven onder voorbehoud.

*3) 8 dagen / 7 nachten (vrijdag t/m vrijdag) in een Cocoon VIP-appartement (1 slaapkamer), 18-25 mei 2018
– voorlopige tarieven onder voorbehoud.

Een goedkoop park is het niet. En de kosten in de restaurants zijn ook redelijk hoog. Daarentegen zijn de accommodaties wel zo ingericht dat het absoluut mogelijk is om zelf te koken. En daarnaast is de ligging van het park perfect. Vlakbij Disneyland Parijs, je zit binnen no time in het centrum van Parijs en daarnaast is het park ook goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto.

Villages Nature Paris, is boekbaar bij Center Parcs.

Taalbarrière als je geen Frans spreekt

Het is algemeen bekend dat de meeste Fransen niet heel goed Engels spreken. Dit komt helaas doordat de Engelse talen niet standaard gegeven werd op scholen. Hoewel Villages Nature® Paris heel veel energie steekt in het lesgeven van hun personeelsleden, valt het niet altijd mee om met ze te communiceren. Dit heeft onder andere in de restaurants nog wel eens voor een verkeerde bestelling gezorgd.

Gelukkig spreekt Joost een redelijk woordje Frans en met een paar woorden kom je er wel. Maar hou hier rekening mee. Je mag natuurlijk niet verwachten dat er Nederlands gesproken wordt. Je bent immers in Frankrijk, maar als je geen enkel woordje Frans spreekt, hou er dan rekening mee dat dit wel eens lastig zou kunnen zijn. Het is niet zo erg dat je er een vakantie voor moet laten schieten, maar ik vind het wel belangrijk om te melden.

Onze ervaring met Villages Nature® Paris

We hebben enorm genoten, de drie dagen die we in Villages Nature® Paris waren. We genoten van het buiten zijn, het samen zijn en van de mooie omgeving. Drie dagen waren eigenlijk te kort om echt alles te zien. Zo zijn we helemaal niet bij Forest of Legends geweest. Jammer, want nu ik de foto’s ervan zie, weet ik zeker dat Luuk zich daar uitstekend vermaakt zou hebben. Maar goed, des te meer reden hebben we om ooit nog terug te gaan.

Het park was op het moment dat wij er waren nog maar 3 weken over en draaide nog niet volop. Niet alle cottages waren opgeleverd, niet alle waterglijbanen in het zwembad waren open, op de Lakeside Promenade hingen nog grote doeken voor sommige winkel en restaurant panden. Maar alles wat open was, zag er dan ook perfect uit.

We genoten enorm van het vrije en boerse leven op BelleVie Farm. Luuk houdt enorm van dieren en vond het fantastisch om de schapen zelf eten te mogen geven. Later deed hij dit ook bij de koeien en hij mocht zelfs de paarden aaien. Voor baby’s was het zwembad ook erg geschikt, Maik heeft enorm geschaterd in het golfslagbad en vermaakte zich, net als Luuk, uitstekend in de pierenbadjes.

Het is een park voor jong en oud. Gezinnen, vriendengroepen, grote families, kleine families, liefdeskoppels, het maakt niet uit met wie je bent, er is voldoende te doen.

Wat we precies gedaan hebben die drie dagen, houden jullie nog van me te goed. Anders zou het artikel véél te lang worden, maar door de foto’s die ik hier gebruikt heb, zie je al goed hoe leuk we het gehad hebben. To be continued!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Center Parcs. We werden uitgenodigd voor een fijn weekend weg, maar dit betekent niet dat dit invloed heeft op onze mening op het park. 

3 gedachten over “Villages Nature® Paris – Genieten van de natuur, vlakbij het drukke Parijs”

  1. Hey meis!
    Wat heerlijk om te lezen !! Het lijkt me een super park wel wat prijzig…..dus sparen maar 😉 maar het klinkt super. Fijn dat jullie genoten hebben….

    X wen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten