Door Thea – Ik koos er bewust voor: alleenstaand moederschap. Ik had een redelijk vlekkeloze zwangerschap, een goede bevalling met pittig einde, en een moeilijke start. Maar inmiddels is Isabel 4 maanden oud, ben ik weer aan het werk en hebben we al een beetje ons ritme gevonden. En nu krijg ik steeds vaker de vraag hoe het echt gaat, ofwel: Vind ik het alleenstaand moederschap zwaar?

En ik had niet verwacht dat ik er zo over zou denken, maar het antwoord is: nee. Ik had namelijk verwacht dat ik het heel zwaar zou vinden. Maar eigenlijk is dat maar heel soms zo. In het begin vond ik het zwaar, de nachten waren een hel. Maar zodra we erachter kwamen dat het door verborgen reflux en melktekort kwam was dat al snel over.

pret-na-laatste-fles

En zo was het laatst dat eerst Isabel ziek werd, en ik een dag later ook. Tot 15u kwam alles wat erin ging bij mij ook er weer uit. Toen vond ik het ook wel even pittig. Maar ik liet gewoon de boel de boel. Leefde op en om de bank. De dagen erna ruimden ik alles op. De zorg voor Isabel en mezelf ging voor. Als zzp’er kostte het me wel wat uren, maar die heb ik ook in kunnen halen.

Ik denk niet dat ik het heel veel zwaarder heb als anderen. Ja ook mijn nachten zijn weleens beroerd. En ja soms heeft ze een huiluurtje, of wil ze bij mij zijn kan ik niet rustig even eten bijvoorbeeld. Maar daar tobben andere moeders ook mee, en dan is de partner ook niet altijd in de buurt. Of je kleintje wil dan alleen maar mama.

mee-naar-mamas-werk-ook-daar-volop-pret

Enige waar ik echt aan moet denken is dat ik ook aan mezelf denk. Voor mezelf zorg. Je cijfert jezelf heel snel weg. Dat had ik niet verwacht. Dacht toch makkelijker slaap in te halen bijvoorbeeld. Maar Isabel had laatst ook een paar weken dat ze niet meer dan 20 minuten per slaapje deed. Het lukte mij dus niet mee te slapen.

Nou moet ik ook zeggen dat ik Isabel geen moeilijke baby vind. Ze slaapt als het moet overal. En geeft duidelijk aan wat ze wil of nodig heeft. En ze is zo lief, vrolijk en gezellig. Kan zo enorm van haar genieten. Zo is ze een grote pretletter, zelfs toen ze ziek was kon ze blijven lachen. In bad heeft ze de grootste lol, en het is al een echt knuffelkontje. Ook bij de gastouder doet ze het super. En bij mij op mijn werk ook. (Ze gaat op maandag met mij mee naar mijn gezin waar ik als gastouder werk.)
Dus of ik het zwaar vind? Nee! Er zijn pittige momenten maar die heeft denk ik elke (nieuwe) ouder, zelfs ook bij een tweede of derde. Maar die pittige momenten zijn zo snel vergeten als ik zo’n heerlijke glimlach krijg of haar pretgeluidjes hoor.

Vind jij moederschap zwaar?
Mocht je nog dingen willen weten, of suggesties voor een blog hebben, dan hoor ik het graag!

Show Full Content

About Author View Posts

Thea

Ik ben Thea, dertiger, single en mama van Isabel. Ik ben een Bewust Alleenstaande Moeder (donor anoniem). Werk fulltime in de kinderopvang, vrijwilliger, vrolijk, open en (te) lief. En niet te vergeten: hou van bloggen.

Previous Besparen op de was doen met deze tips van de loodgieter uit Zaandam
Next Aankondiging: Aftellen naar Kerst

9 thoughts on “Vind ik het alleenstaand moederschap zwaar?

  1. Er zijn momenten dat ik het moederschap zeker zwaar vind, zeker naarmate ons zoontje bijna 2 is. Dan ben ik wel blij dat ik.hem af en toe aan mijn man kan geven 😉 Petje af hoor dat je alles alleen doet!

  2. En toch heb ik altijd veel respect voor alleenstaande ouders. Met partner loop je soms weliswaar tegen dezelfde dingen aan, maar het lijkt me best pittig niks te kunnen delen en niet te kunnen overleggen. Zelf vind ik het moederschap soms wel zwaar maar over het algemeen valt het me mee. Ook wij hebben mazzel met een relatief makkelijk kind!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoe overleef ik een verhuizing met een kind

1 december 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten