Visitekaartjes voor mijn blog

In al die jaren dat ik inmiddels blog, ben ik er nooit zo serieus mee bezig geweest. Inmiddels is dat wel anders. En dat is te merken aan de bezoekersaantallen, de reacties, de volgers en aan mijn mailbox. Er komen regelmatig aanvragen van bedrijven binnen. Voordat ik naar de Negenmaandenbeurs ging besloot ik dan ook visitekaartjes voor mijn blog te bestellen bij Drukwerkdeal.

Het moesten niet al te drukke kaartjes worden en de header die inmiddels al een aantal maanden bovenaan mijn blog pronkt, moest erop komen te staan. Want volgens mij is mijn blog daar herkenbaar door. Dus ik ging aan de slag in Photoshop. Informeerde wat rond naar welke informatie ik er het beste op kon zetten en maakte mijn visitekaartje af.

Informatie op mijn visitekaartje

Ik heb gemerkt dat veel bloggers worstelen met wat ze op hun visitekaartje moeten zetten aan informatie. Wel of niet een adres en telefoonnummer. Wel of niet Social Media kanalen?

Dit staat op mijn kaartje:

Mijn naam en achternaam
Adres
URL naar mijn blog
Emailadres
Hoe ik te vinden ben op Facebook, Twitter en Instagram
Mijn KvK nummer en BTW nummer.

Ik heb er bewust voor gekozen mijn telefoonnummer niet op het kaartje te zetten. Vanwege mijn werk als gastouder zit ik er niet op te wachten dat bedrijven (of lezers) me gaan bellen. Mijn telefoonnummer kan ik altijd nog per mail geven als dit van belang is.

En mijn adres staat er wel op. Dit kan handig zijn wanneer een bedrijf een perspakket wil opsturen.

visitekaartjeblog

De visitekaartjes heb ik standaard bij me. Zo kan ik iemand een kaartje geven als ik vertel over mijn blog. Of bijvoorbeeld een kaartje meesturen met een gewonnen product via een winactie. Voorlopig heb ik er nog genoeg om zeker een jaar mee door te komen. Wie weet krijg jij ‘m nog eens in handen!

Heb jij visitekaartjes voor je blog?

12 gedachten over “Visitekaartjes voor mijn blog”

 1. Mooie kaartjes. Ik heb onlangs kaartjes laten maken. Hele eenvoudige. Ik ben nog startende, maar zo nu en dan wordt ik toch door al bedrijven benaderd. Wel zo handig om dan iets van jezelf te kunnen geven. Ik heb trouwens op de achterkant een QR-code staan. Dan kun je direct via je mobiel naar mijn website gaan.

  Beantwoorden
  • Leuk, ja het is inderdaad heel handig!
   Ik heb ook getwijfeld over een QR-code, maar merk dat ik het zelf nooit gebruik. En vond het afbreuk doen aan het design van het kaartje 😉

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten