Vrijwel ieder stel dat een baby verwacht heeft wel een bijnaam voor de baby. Sommige bijnamen zijn werkelijk verschrikkelijk. Andere zijn wel grappig. Zelf noemden wij Luuk altijd gewoon de kleine of de baby. Terwijl we hem onderling thuis wel al ‘Luuk’ noemde. Het viel niet mee om zijn naam niet uit te schreeuwen. Vooral omdat er erg gevist werd naar zijn naam. Sinds we weten dat we nu in verwachting zijn van opnieuw een zoon, noemen we de baby Klaas. Maar waarom eigenlijk? 

Terug in de tijd

Kinderen zijn eerlijk en zeggen vaak wat ze denken. Zo deed ook mijn broertje dat vroeger. Het was nog niet zo vanzelfsprekend dat jongens langer haar hadden en toen hij na zijn zwemles werd afgedroogd door mijn moeder, keek hij om zich heen. Hij zag een ander kind dat ook afgedroogd werd in de jongens kleedkamer en zei verbaasd tegen mijn moeder “Klaas is een jongen!”. Door zijn lange haar, was mijn broertje blijkbaar in de veronderstelling dat het een meisje was.

We grappen nog regelmatig om die uitspraak. Het is immers altijd leuk om een familielid met zoiets om z’n oren te slaan. Zo gaat dat tenminste bij ons en daardoor weet ik dat m’n broertje deze openbaring op mijn blog vast niet erg vindt haha.

De geslachtsbepaling

Toen we eind april voor de geslachtsbepaling naar Utrecht gingen, kwam mijn moeder mee naar de echo. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat we nu een dochter zouden krijgen en was dus ietwat flabbergasted dat mijn verwachtte dochter een piemel bleek te hebben. Op weg naar buiten begonnen we dus alweer te grappen en grollen en ineens zei mijn moeder, op net zo’n verbaasde manier als mijn broertje toentertijd “Klaas is een jongen!”.

Vanaf dat moment werd de bijnaam voor onze baby Klaas. Alleen pakte niet alleen mijn moeder dat al heel snel op, maar ook mijn schoonfamilie, vrienden en kennissen en zo werd de baby ook op mijn blog al snel ‘Klaas’ genoemd.

Een andere naam

Ik krijg via social media en per mail regelmatig de vraag waarom ik de naam van onze baby nu al deel met iedereen. Eigenlijk moet ik daar heel erg om lachen. Want hoewel dat nog altijd onze eigen keuze zou zijn, hebben wij de echte naam die onze ‘Klaas’ krijgt, nog aan helemaal niemand verteld. Ik vind Klaas helemaal geen leuke naam en het past ook niet bij ons.

Het zal wel wennen gaan worden voor de mensen om ons heen om de baby straks geen Klaas meer te noemen denk ik. Ik kan me nu al verheugen op het gestotter vanwege het verspreken haha. En ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig naar wat iedereen van de echte naam van onze ‘Klaas’ gaat vinden. Niet dat het het heel veel uitmaakt, het is niet zo dat we de naam veranderen als men de naam niet leuk zou vinden haha.

Wat voor bijnaam voor de baby had jij?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Mijn favoriete tv programma’s dit najaar
Next Waar word ik blij van?

5 thoughts on “Waarom de bijnaam voor de baby ‘Klaas’ is

  1. Whaha, ‘Klaas is een jongen’ 🙂 Briljant! Ik ben zó benieuwd hoe jullie Klaas heet! Wij noemden de baby eerst Karel en later gewoon bij zijn echte naam. Ik heb diep respect voor alle ouders die de naam van hun kindje geheim kunnen houden.

    1. Haha ik moet ook toegeven dat het steeds lastiger begint te worden. Vooral mijn moeder is heel erg naar de naam aan het vissen. Maar ik vond het ook zo’n bijzonder moment om Luuk’s naam voor het eerst uit te spreken na de bevalling. Nog een paar weken en dan kunnen we het eindelijk van de daken schreeuwen!

  2. Ik vind het wel een leuk verhaal van Klaas.
    Wij waren minder creatief met bijnamen.
    Wel is mijn doopnaam Frederica omdat ik door mijn ooms altijd Fred genoemd werd in de buik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

VLOG: Luuk’s eerste hapje

26 juli 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten